Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Joel Pereira lämnar Vitoria Setubal

Embed from Getty Images

Joel Pereira tenderar att vara näste spelare att avbryta sitt låneavtal. I december återvände Matty Willock från St Mirren och nu verkar den portugisiske målvakten vara näste man att angöra Carrington. Någon officiell bekräftelse från klubben har ännu inte kommit, men då Vitoria Setubal uppger att så blir fallet väljer vi att tro på det. Den ringa speltiden Pereira fått under hösten gör att nyheten får ses som väntad. 

Den 2 augusti ifjol anslöt Joel Pereira till det portugisiska mittenlaget Vitoria Setubal på ett säsonglångt lån. Sett till att han trots allt var tredjemålvakt under säsongen 2017-18, fick speltid under sommarturnén och att han setts som en målvakt med framtiden framför sig var förhoppningen att han skulle etablera sig som Vitorias förstemålvakt och därmed bygga på CV:n. Så blev det emellertid inte. På onsdagskvällen meddelade Vitoria Setubal att Pereira återvänder till Manchester och önskade 21-åringen lycka till i den fortsatta karriären. United har å sin sida inte bekräftat nyheten, men vi vet att klubben av hävd inte är särdeles aktiv då det gäller den här typen av nyheter.

Något smickrande facit från hösten kan Pereira inte visa upp. Det blev totalt tio matcher, på vilka han släppte in 16 mål och höll nollan två gånger. Nio av matcherna spelade han i ligan medan det blev ett framträdande i den portugisiska cupen. Den matchen blev hans sista i Vitoria och också säsongens bottennapp. Pereira byttes in i 21:a minuten och släppte in fyra mål när Braga vann med 4-0. Det troliga nu är att Pereira söker en klubb för en ny utlåning. Kontraktet med United sträcker sig till sommaren 2021 och även om han får anses vara fyra i hierarkin inom klubben får det anses som osannolikt att han lämnar permanent under januari månad.

Om United verkligen ser en framtid i Pereira vore det logiska att låna ut honom till en klubb i toppen av The Championship, likt de gjort med Dean Henderson. Det hade kanske varit det logiska valet redan i höstas, med facit på hand.