Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Ro-Shaun Williams till Shrewsbury

Embed from Getty Images

Manchester United bekräftar på onsdagen att reservlagets mittback Ro-Shaun Williams är klar för Shrewsbury Town. Det rör sig om en permanent övergång och Williams har signerat ett kontrakt på två och ett halvt år. Övergångssumman meddelas inte.

Williams, 20 år gammal (född i september 1998), har spenderat hela karriären i United. I yngre år var han en mycket högt rankad försvarsspelare. Han var given i de yngre engelska ungdomslandslagen och han låg alltid före sina jämnåriga kamrater i United.

Redan säsongen 2015/16 etablerade han sig i reservlaget. I mars 2016 fick han faktiskt sitta på bänken i a-laget vid ett par tillfällen. Då spåddes han en lysande framtid.

Tyvärr följde sedan ett par skadefyllda säsonger. Williams rasade i hierarkin. Den här säsongen är han nu kvitt skadeproblemen. Samma nivå som före skadorna har han tyvärr inte visat.

I somras var han med på a-lagets turné till USA. Han fick göra ett kort inhopp i matchen mot Liverpool. Det är till dags dato hans enda erfarenhet av seniorfotboll.

Nu blir det alltså Shrewsbury Town för Williams. Laget som förra säsongen – med Dean Henderson som inlånad målvakt – spelade playoff till Championship slåss den här säsongen runt nedflyttningsstrecket i League One. Just nu är de två placeringar över strecket, men det är bara målskillnad som håller dem före Oxford, Bradford City och Rochdale.

“Jag är verkligen glad och ser fram emot att börja spela här,” säger Williams till Shrewsburys hemsida.

“Hela min karriär har spenderats i United hittills. Jag har gått genom akademin och växt upp. Men det har blivit tid för mig att gå ut och skapa mig en professionell karriär.”

Med Williams såld och Regan Poole utlånad öppnas det upp i reservlagets mittförsvar. Luca Ercolani lär ta den ena platsen. Mer öppet kring den andra platsen. Lee O’Connor, oftast vänsterback i reservlaget, och juniorlagets Di’Shon Bernard är kanske de hetaste kandidaterna.

Vi önskar Williams lycka till i framtiden!