Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen: Dunne blev Taylor och sent räddade poäng mot Liverpoollagen

Medan reservlaget har varit spellediga har juniorlaget avverkat två toppmatcher i ligaspelet. Först blev det en 1-0-seger mot Everton, sedan Dylan Levitt avgjort på straff i slutskedet. Därefter blev det oavgjort mot Liverpool, sedan Anthony Elanga räddat poängen med en sen kvittering.

Då reserverna var spellediga ställde United upp med bästa möjliga lag i de båda matcherna. Annars är de bästa juniorerna nu att betrakta som reservlagsspelare.

Det blir spännande att se hur resonemanget går till helgen, då juniorerna på lördag möter Manchester city i semifinal i U18 Premier League Cup medan reserverna på måndag (18/2) möter Stoke i ligan. Personligen tycker jag att cupmatchen mot city borde prioriteras. Det skulle dock innebära att det blir ett svagt lag mot Stoke.

Levitt straffade decimerat Everton

Uniteds juniorer vann i tisdag med 1-0 mot Everton på bortaplan. Dylan Levitt blev matchhjälte då han avgjorde på straff i slutskedet. Den iskalla mittfältaren visade inga prov på nerver och kostade till och med på sig att knyta skorna innan han tog straffen.

Uppgiften blev betydligt enklare för United då Everton fick en utvisning efter en halvtimme. Därmed var United det spelförande laget mot ett försvarsstarkt Everton. Sett till att United var en man mer i en timme borde laget ha kunnat skapa mer. Samtidigt hade United flera bollar i trävirket och totalt sett var segern odiskutabelt rättvis.

Efter slutsignalen utbröt ett bråk, där framför allt lagkapten Brandon Williams var inblandad. Det verkar som att han klarade sig undan bestraffning, något han nog ska vara glad för.

Svensk poängräddare mot Liverpool

Igår spelade United mot Liverpool på hemmaplan och det blev, som väntat, en jämn affär. Liverpool tog ledningen efter en halvtimme, då Di’Shon Bernard styrde ett inlägg i eget nät. Svagt försvarsspel av mittbacken.

United fick chansen att spela med en man mer då Brookwell blev utvisad efter en timme. Detta jämnades ut efter 86 minuter, då Bernard också såg rött. Minst sagt en jobbig match för Bernard med självmål och utvisning.

Två minuter senare skulle United ändå kvittera. Svenske Anthony Elanga kombinerade fint med Levitt och satte bollen i nät.

Trots den sena kvitteringen hade lagen varsin stor chans att vinna matchen. Men det blev delad poäng.

Tabelläget för juniorerna

För United hade det suttit väldigt fint med en seger också mot Liverpool. Laget är nu trea i serien med åtta matcher kvar att spela (nio för Liverpool och Derby).

United har goda chanser att plocka poäng den närmaste framtiden. Lagets fem kommande matcher är mot de fem bottenlagen i serien. Sedan väntar en tuff avslutning på serien, med matcher mot Manchester city, Derby och avslutningsvis Everton. Återstår att se vad som finns att spela för då.

Greenwood i formsvacka

I den här kolumnen brukar vi hylla Mason Greenwood. Den annars så målglada anfallaren är dock i en formsvacka nu. Han är lämnat planen mållös tre matcher i rad och han har faktiskt bara gjort mål i en av de fem senaste matcherna.

Mot Liverpool hade han flera fina lägen, men det stämmer inte riktigt just nu. Till hans försvar ska sägas att han åtminstone fixade straffen mot Everton.

Max Dunne är nu Max Taylor

U19-spelaren Max Dunne har nu i februari bytt namn till Max Taylor. Hittills den här säsongen har Taylor, som spelar mittback, rehabiliterat en skada. Återstår att se när, eller om, vi får se Max Taylor göra sitt första framträdande för säsongen.

Några korta

  • Arnau Puigmal är uttagen till det spanska U19-landslaget. De ska nu i veckan träningsspela mot Azerbajdzjan och Skottland. Det kan dock tänkas att Puigmal måste lämna återbud på grund av skada. Puigmal klev av skadad mot Everton och medverkade inte mot Liverpool. Det var hans andra skada på kort tid.
  • I Puigmals frånvaro har Ethan Galbraith vikarierat som högerback. Galbraith är, precis som Puigmal, mittfältare i grunden. Oklart om lagledningen inte litar på de yngre försvararna eller om de helt enkelt prioriterar de äldre spelarna.
  • Ethan Laird är egentligen juniorlagets bästa högerback. Han har dock varit skadad sedan slutet på november.

Matchfakta

Ungdomslagen har spelat följande matcher sedan senaste ungdomskollen.

U18: Everton – Manchester United 0-1 (0-0)

U18 Premier League, 5 februari


r/k (26) Hosie
0-1 (89) Dylan Levitt (straff)


Uniteds lag: Thompson; Puigmal (Galbraith 38), Mengi, Bernard, Williams; Traore, Garner, Levitt (McGhee 90+5); Elanga, Greenwood, Ramazani (McCann 90)

U18: Manchester United – Liverpool 1-1 (0-1)

U18 Premier League, 9 februari


0-1 (30) Bernard (självmål)
r/k (63) Brookwell
r/k (86) Di’Shon Bernard
1-1 (88) Anthony Elanga (Levitt)


Uniteds lag: Thompson; Galbraith, Mengi, Bernard, Williams; Garner, Levitt (McCann 89), Traore; Ramazani (Mellor 56), Greenwood, Elanga

Mer information: