Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Paris Saint-Germain 0-2

Embed from Getty Images

Ja… Det blev en tung kväll på Old Trafford. Efter en jämn första halvlek tvingades United till två byten redan i halvtid då Jesse Lingard och Anthony Martial båda oturligt skadat sig. Alexis Sanchez och Juan Mata ersatte och laget gick sedermera inte att känna igen.

Bästa United-spelare? David De Gea, för 111:e gången i ordningen. En spelare som hade en tyngre kväll var dock Martial. Fransmannen kom dessvärre inte alls upp i sedvanlig nivå de 45 minuter han tillbringade på planen. Allra tyngst kväll hade dock Alexis Sanchez – och vi kan nog slå fast att chilenaren de facto är slut på den här nivån.

Det kan tyckas att vissa betyg är något för höga med tanke på resultatet och hur insatsen faktiskt var i den andra halvleken. Men faktum är att jag mer anser att förlusten beror på en kollektivt svagare insats, samt ett par väldigt underpresterande spelare, än en mängd dåliga individuella prestationer.

Mer om matchen i detalj, samt en och annan analys, finner ni i våra snackisar här.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 8

Kunde inte göra något på de insläppta målen. Stod i övrigt för en utmärkt insats och räddade bland annat ett friläge från Kylian Mbappé.

Ashley Young: 5,5

Jag vet ärligt inte riktigt hur jag ska betygsätta United-kaptenen här. Han hade det tufft i stunder defensivt mot Angel Di Maria och Juan Bernat, men var samtidigt Uniteds största (enda?) hot framåt under den andra halvleken. Landar på knappt underkänt då hans problem defensivt, samt ett par tacklingar som kunde resulterat i ett andra gult kort, väger över det positiva.

Eric Bailly: 6

Håller hyfsad koll på Mbappé & Co. rent generellt i matchen. Den 20-åriga fransmannen lyckades dock ta sig emellan de båda United-mittbackarna en gång, och det resulterade i ett ack så tungt andramål för Paris-klubben. Där tappade ivorianen i positionsspelet vilket gjorde at han sedan inte han fram för att bryta inspelet. Bättre med boll än vanligt och höll sig annars kall. Bör vara förstavalet framöver bredvid Victor Lindelöf.

Embed from Getty Images

Victor Lindelöf: 6,5

Lite samma som med Bailly – höll okej koll på Mbappé och går inte att lastas för något av målen egentligen. Om han lyckats hindra Mbappés framfart vid 2-0-målet på ett regelrätt sätt skulle han troligen förtjänat minst en 9:a i betyg.

Luke Shaw: 6,5

Hade inte världens tuffaste utmaning defensivt mot två spelare som i grunden är högerbackar, Dani Alves och Thilo Kehrer, men tog hand om det han ställdes mot utan större problem. Var helt okej med bollen också, men som vanligt är han på tok för svag i beslutsfattandet den sista tredjedelen. Synd på en i övrigt lovande spelare.

Nemanja Matic: 6,5

Var bäst på planen i den första halvleken – ja, så bra var han faktiskt. Då låg han ständigt rätt i position, vann närkamp efter närkamp och spelade enkelt men smart. I den andra halvleken var det dock han som slarvigt tappade markeringen på hörnan som innebar 1-0 till PSG. I övrigt nådde han inte riktigt upp till samma nivå som första 45′, men han var detta till trots en viktig kugge centralt i banan.

Ander Herrera: 7

Bra i presspelet och säker i kortpassningsspelet – som vanligt. Troligen Uniteds bästa utespelare, som statistiken under påvisar.

Paul Pogba: 6

Utvisad 89′. Det var tydligt med en gång i matchen att han var het och en aning övertaggad i vissa situationer. Tog ett onödigt gult kort i första halvlek och fick sedan, i matchens absoluta slutskede, sitt andra efter en närkamp där han tyvärr blottar sulan en aning mycket – utan att det på något vis var avsiktligt. Men, om den situationen förtjänade att resultera i ett gult kort, då borde flertalet andra spelare också fått lämna planen. Inte minst Presnel Kimpembe som med samma utdelning skulle varit av planen redan under den första halvleken.

Pogba var i spelet helt okej. Inte alls på samma nivå som tidigare under Solskjaer, men okej. Var mycket nära att helt på egen hand ordna fram ett ledningsmål i den första halvleken efter en imponerande soloräd, och han är ständigt ett hot med sin teknik, finess och otroliga råstyrka. Missar nu den redan tuffa returen i Paris.

Anthony Martial: 5,5

Utbytt 45′. Fick dessvärre bara en halvlek på sig i den här matchen pga vad som såg ut att vara en sträckning upp mot ljumsken. Men de 45 minuterna han fick på sig var inga att skriva upp i historieböckerna. Fransmannen lyckades egentligen inte med någonting. När han väl fick en möjlighet att ge United ett 3 mot 2-läge från nästan halva plan misslyckades han med en enkel dragning mot en sittande Kehrer och PSG kunde istället gå till motattack. Nej, bara att läka skadan och komma igen. Och det vet vi att han kommer göra!

Marcus Rashford: 6

Utbytt 84′. Hade otroligt svårt att komma till några vidare lägen. Stod för ett par finurliga touch som öppnade upp lägen att gå framåt för medspelare men lyckades samtidigt skapa för lite allt som allt. Bra i presspelet samt löpvillig, som vanligt.

Jesse Lingard: 6

Utbytt 45′. Hjälpte till bra längs högerkanten och löpte sedvanligt smart framåt. Kombinerade fint till en kontring, men passningen mot Martial blev tyvärr för snäv i ett läge som kunde gett United en bra chans på mål. Sträckte sig sedan och byttes ut precis innan domaren blåste av för halvtidsvila.

Alexis Sanchez: 4

Inbytt 45′. Chilenaren var om möjligt sämre än jag någonsin sett honom i United-tröjan. När Martial och Lingard skadade sig var det upp till bevis – och som han sumpade den möjligheten. Noll skott, noll skapade målchanser, noll lyckade dribblingar, noll lyckade inlägg. Det är statistik som talar sitt tydliga språk.

Embed from Getty Images

Juan Mata: 5,5

Inbytt 45′. Mata hade inte heller han något lyckat inhopp. Hans totala avsaknad av snabbhet försämrade laget avsevärt, både i press– och anfallsspel. När Mata spelar högerytter fungerar sällan laget, det är som att ett viktigt kugghjul saknas. Tyvärr.

Romelu Lukaku: N/A

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas.