Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Herrera belönas; Valencia lämnar; Sanchez skadad

Embed from Getty Images

Dagens nyhetssvep är fullmatat av godsaker. På med läsglasögonen och sjunk ner i fåtöljen. Häng med!

Herrera är månadens spelare

I nästintill ohotad ledning utsågs Herrera här om dagen till månadens spelare i februari. Vi kan inte säga annat än att det är välförtjänt! I toppen av särskilt minnesvärda insatser för spanjoren under februari månad finns såklart hans insats i mötet med Chelsea. Vår egen Adam Fröberg skrev:

”Vilken fullkomligt strålande match av spanjoren – en insats som kröntes med det vackra 1-0-målet på nick.

Valencia får inte förlängt

I fredags rann tiden ut för Manchester United att förlänga Antonio Valencias nuvarande kontrakt med klubben. Således går nu alltså den 33-åriga ecuadorianens tid i klubben mot sitt slut. Valencia själv är ödmjuk inför klubbens beslut och vill tacka alla för fantastiska år i världens bästa klubb.

Vart äventyret bär av härnäst för Valencia återstår att se. För trots sin ålder och sitt dalande marknadsvärde till verkar han inte redo plocka ut pensionen. Vi vet sedan tidigare att klubbar som West Ham varit intresserade av en övergång men kanske det snarare bär av till varmare breddgrader och fetare kontrakt. Det återstår att se!

Antonio Valencia kom till Manchester United sommaren 2009 och har alltså varit i klubben i tio år i år. Valencias jubileum kommer att firas av klubben men när vet vi inte än.

Regelförändringar till nästa säsong

Nästa säsong ska maskandet och fusk på fotbollsplanen upphöra, i alla fall om FA får bestämma. Då blir det nämligen en rad regelförändringar. Regelförändringar som förhoppningsvis ska leda till minskat antal avblåsningar och att mer fotboll istället spelas.

Embed from Getty Images

En av förändringarna som kommer att ske är att spelare som byts ut ska komma av planen på snabbast möjliga vis. Det innebär att spelarna inte tvunget går ut på samma sida som avbytarbänken är stationerad utan istället lämnar planen vid närmaste sidlinje.

Embed from Getty Images

Ett annat tilltag som ska stävjas med de nya reglerna är när anfallande spelare vid frisparkssituationer springer in i försvararnas mur som ett störande moment. Det är det slut med nästa säsong då anfallande spelare måste hålla sig på minst en meters avstånd.

Läs om samtliga regelförändringar här ?  https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-6764847/Football-rules-change-cut-cheating-time-wasting.html

Truppen inför onsdag

Uniteds tuffa spelschema tickar på och näst på tur är PSG i returmötet i Champions League. Inför onsdagens match kom igår OGS med en uppdatering av truppens skadeläge.

Skadelistan har under en tid varit lång hos United och efter lördagens match ökades den på ytterligare. På listan av långtidsskadade kan vi nu addera Sanchez som i mötet med Southampton ådrog sig en skada på ett knäligament. Det ryktas om att det skulle kunna röra sig om så mycket som 6 – 8 veckors frånvaro för chilenaren. Sedan tidigare har vi Matic, Herrera, Lingard, Mata, Martial, Jones, Darmian och Valencia på skadelistan.

Embed from Getty Images

Ett annat avbräck inför onsdagens match mot PSG är Paul Pogba. Pogba drog i senaste matchen mot PSG på sig ett rött kort i slutminuterna vilket innebär att han alltså missar returen.

Klart är också att den slovenska domaren Damir Skomina kommer att döma kalaset på onsdag på Parc des Princes i Paris.