Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogbas framtid är i United; Alderweireld igen; landslag; Beckham; Neymar

Vi börjar så sakta närma oss veckans höjdpunkter. Imorgon är det dags för Ole Gunnar Solskjaer att prata med media inför FA-cupmatchen mot Wolverhampton Wanderers. Därefter följer kvartsfinallottning i Champions League. På lördag har vi så veckans höjdpunkt i matchen mot Wolves.

I tillägg ska damlaget spela kvartsfinal i FA-cupen på söndag (ses på MUTV klockan 15.00).

Samtidigt rullar Unitedvärlden på med diverse nyheter.

Pogbas framtid är i United

”[Manchester United] är övertygade om att [Paul Pogba] ser sin framtid på Old Trafford,” skriver James Robson för Evening Standard.

Någon stress med att förhandla nytt kontrakt med mittfältaren har klubben emellertid inte. Just nu är förhandlingarna med David de Gea prioriterade.

Managerbytet i december har hur som helst gett oss en gladare Pogba. Uniteds officiella hållning var alltid att Pogba inte var till salu men under hösten ska klubben ändå ha börjat kolla på potentiella ersättare. Det gör klubben, enligt Robson, inte längre.

Alderweireld flyttar i sommar

Tottenham Hotspur har inte lyckats signera Toby Alderweireld till ett nytt kontrakt. Klubben ska nu vara inställda på att tappa mittbacken i sommar. Detta rapporterar Darren Lewis för Mirror.

Alderweireld har en klausul som gör att han i sommar kan lämna Tottenham för 26 miljoner pund. För en spelare av Alderweirelds kaliber är det i dagens fotboll en struntsumma.

Manchester United har länge kopplats samman med den belgiska mittbacken. Enligt Lewis kommer klubben göra ett allvarligt försök att värva honom i sommar. United är dock inte utan konkurrens, med klubbar som Barcelona och Juventus också intresserade.

United hemma när city spelar borta

När Champions Leagues kvartsfinaler lottas imorgon kan det tänkas att lotten ger Manchester United och Manchester city hemmamatch samma vecka. Skulle så ske kommer lottningen emellertid justeras så att United den veckan spelar borta. Det är de lokala myndigheterna i Manchester som inte vill ha två Champions League-matcher i staden samma vecka.

Att det blir Uniteds match som skiftas beror på att city, baserat på förra årets ligaposition, är högre rankat.

I den händelse att båda lagen går till semifinal kommer samma princip att gälla då.

Beckham, Scholes, Butt, Blomqvist

Den 26 maj ska Manchester United spela en välgörenhetsmatch mot Bayern München. Detta för att fira att det är 20 år sedan United vann trippeln.

United kommer i matchen att ställa upp med ett mittfält bestående av David Beckham, Paul Scholes, Nicky Butt och Jesper Blomqvist.

Sedan tidigare är det klart att Peter Schmeichel kommer att vakta United mål med Phil Neville, Gary Neville, Jaap Stam och Denis Irwin i backlinjen. Laget kommer att ledas Sir Alex Ferguson.

Notabel frånvaro, vad det verkar, på Ryan Giggs och Roy Keane.

Uefa undersöker Neymar

Efter Manchester Uniteds väntade seger i Paris i förra veckan uttryckte sig Neymar mindre begåvat på Instagram. Uefa har nu bekräftat att de kommer att inleda en disciplinär undersökning mot spelaren.

Gianluigi Buffon blev förra året avstängd i tre matcher och det förefaller vara rimligt att Neymar får ett liknande straff.

Landslagen kallar Unitedspelare

Efter lördagens match mot Wolves väntar ett hemskt landslagsuppehåll. Många Unitedspelare är kallade av sina respektive landslag. Här är ett litet axplock.

England har kallat Marcus Rashford och Luke Shaw.

I Sverige fanns det givetvis en plats för Victor Lindelöf.

Det franska landslaget kallar Anthony Martial och Paul Pogba.

Henderson på Southgates radar

De landslagsuttagna spelarna får ursäkta. Veckans intressantaste landslagsnyhet är att Englands förbundskapten Gareth Southgate har bekräftat att Dean Henderson är nära truppen. Henderson gör för närvarande succé på lån i Sheffield United.

”[Dean] Henderson spelar extremt bra med Sheffield United och är också nära vår trupp,” säger Southgate.

I väntan på en plats i a-landslaget är Henderson med i U21-landslaget. I sommar väntar EM och Henderson konkurrerar med Angus Gunn om platsen i mål. Gunn var ordinarie målvakt när kvalet inleddes med sedan tog Henderson över, då Gunn i höstas var bänkad i klubblaget. Nu har dock Gunn spelat till sig platsen som förstamålvakt i Southampton, vilket gör situationen något oviss.