Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Landslagskollen: Stort manfall när EM-kvalet inleds

Säsongens sista landslagsuppehåll är här och för Manchester Uniteds del har det börjat illa med ett par återbud på grund av skador. Låt oss hoppas att spelarna som har rest återvänder hela och att de som är hemma kryar på sig.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag, även om det är ont om Unitedspelare i a-landslagen.

A-landslag

United har blott åtta spelare på a-landslagsuppdrag. Då har vi dessutom en asterisk på två av spelarna.

Belgien (Lukaku)

Romelu Lukaku är uttagen till Belgiens trupp. Det kan dock tänkas att han återvänder till Manchester. Anfallaren, som missade matchen mot Wolves på grund av en fotskada, testades på måndagen utan ett omedelbart beslut. Tills vidare är Lukaku kvar i truppen.

För Belgien väntar EM-kval mot Ryssland och Cypern.

Uppdatering: Undersökningen konstaterade att Lukaku inte är i speldugligt skick och han har lämnat återbud.

Ecuador (Valencia)

Jag trillade nästan av stolen av förvåning när jag upptäckte att Antonio Valencia fick plats i Ecuadors trupp. Huruvida han är redo för spel återstår att se. För Ecuador är det träningsspel inför Copa América som gäller.

Elfenbenskusten (Bailly)

Eric Bailly och Elfenbenskusten avslutar kvalet till de afrikanska mästerskapen med en hemmamatch mot Rwanda. Ivorianerna är redan kvalificerade, så matchen är att betrakta som en träningsmatch. Därefter väntar en match mot Liberia som även på pappret är träningsmatch.

England (Rashford)

Marcus Rashford är ensam Manchester United-representant i Englands trupp. EM-kval väntar, först mot Tjeckien, sedan mot Montenegro.

Uppdatering: Rashford har lämnat återbud på grund av skada.

Frankrike (Pogba)

Paul Pogba och Frankrike inleder EM-kvalet med matcher mot Moldavien och Island.

Serbien (Matic)

Serbien har planerat in en träningsmatch mot Tyskland. Därefter går de in i EM-kvalet med match mot Portugal. Nemanja Matic är given i truppen.

Uppdatering: Matic är skadad och har lämnat återbud.

Skottland (McTominay)

Skottland har EM-förhoppningar och matcher mot Kazakstan och San Marino ger dem en bra möjlighet att inleda kvalet med två vinster. Scott McTominay är förstås med i truppen och i nuvarande form bör han vara aspirant på en plats i startelvan.

Spanien (De Gea)

David de Gea kommer rimligen att vakta det spanska målet i EM-kvalet. Spanien inleder mot Norge och sedan Malta. En undrar om Ole Gunnar Solskjaer månne har gett sin målvakt några dåliga råd.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

Victor Lindelöf var uttagen till Sveriges trupp men han lämnade återbud av personliga skäl.

Phil Jones är inte uttagen. Kanske hade han varit det om han inte hade varit ute från spel i en månad.

Alexis Sánchez är skadad.

Juan Mata är inte uttagen.

Anthony Martial fick precis som i november plats i den franska landslagstruppen. Precis som då tvingades han lämna återbud på grund av skada.

Chris Smalling är inte uttagen.

Lee Grant är inte uttagen.

Jesse Lingard skulle ha varit med i den engelska truppen, bekräftade Gareth Southgate, om det inte hade varit för hans skada. Att Lingard sedan kunde spela mot Wolves verkar inte ha förändrat något. Förmodligen är det bäst för Lingard att vara hemma och fortsätta rehabiliteringen.

Andreas Pereira är inte uttagen.

Marcos Rojo har inte spelat sedan mitten på december och fick inte plats i Argentinas trupp.

Fred är inte uttagen.

Ashley Young är inte uttagen.

Ander Herrera är inte uttagen.

Sergio Romero fick inte plats i Argentinas trupp. Detta då landslagsledningen vill testa andra målvakter. Återstår att se om det finns någon plats för Romero när truppen till Copa América tas ut.

Luke Shaw var uttagen till Englands trupp men lämnade återbud på grund av skada.

Matteo Darmian är skadad.

Tim Fosu-Mensah fick inte plats i den holländska truppen. Han har åldern inne för U21-spel även i denna period men togs inte ut den här gången.

Axel Tuanzebe är skadad.

Kieran O’Hara har tränat med Irlands a-landslag men fick inte plats i truppen den här gången. O’Hara är nu för gammal för spel i U21-landslaget.

Joel Pereira har nu blivit för gammal för Portugals U21-landslag. Har ännu inte varit med i a-landslaget.

Ungdomslandslag

Medan det är tunnsått med Unitedspelare i a-landslagen är vi bättre representerade i ungdomslandslagen. För de totalt 20 uttagna spelarna väntar i många fall EM-kval. Samtidigt är det på många håll generationsskifte, vilket bäddar för debutanter.

Belgien U18 (Ramazani)

Anfallaren Largie Ramazani reser till Dubai med Belgiens U18 för en träningsturnering.

England U21 (Henderson)

Englands U21-landslag laddar för sommarens EM med två träningsmatcher. Vi tror och hoppas att Dean Henderson är Englands målvakt i turneringen.

England U19 (Gomes)

Angel Gomes representerar Manchester United när Englands U19 spelar EM-kval mot Tjeckien, Grekland och Danmark. Bara gruppvinnaren går till EM.

England U18 (Garner, Laird)

Englands U18 drar till Dubai för träningsturnering. James Garner och Ethan Laird representerar United i truppen. (Ramazanis Belgien deltar i samma turnering men lagen möts inte.)

England U17 (Mengi)

Englands U17-landslag ska spela EM-kval mot Schweiz, Kroatien och Danmark. I U17-EM finns plats för 16 lag, så de åtta gruppvinnarna och de sju bästa tvåorna kvalificerar sig till turneringen (den 16:e platsen tar Irland som värdland).

Engelsmännen har när detta skrivs ännu inte offentliggjort sin trupp men som jag förstår det ska Teden Mengi vara uttagen.

Irland U21 (O’Connor)

Lee O’Connor utsågs nyligen till årets irländska U19-spelare men i EM-kvalet får han inte vara med. Anledningen är att han är uppflyttad till U21-landslaget. O’Connor, som har tränat med a-landslaget, kan få debutera i EM-kval mot Luxemburg.

Irland U17 (McCann, Odubeko)

Irlands nya U17-landslag (dvs. det lag som nästa säsong kvalar till U17-EM) samlas för dubbla träningsmatcher mot Finland. Manchester United representeras av Charlie McCann (född i England) och Mipo Odubeko (född, som jag förstår det, i Nigeria).

Italien U20 (Ercolani)

Luca Ercolani är ånyo med i Italiens U20-landslag och det har blivit dags att avsluta U20 Elite League.

Nederländerna U21 (Chong)

Hollands U21-landslag laddar för nästa EM-kval med träningsläger i Spanien. Tahith Chong är för andra gången med i truppen och hoppas få visa upp sig mot USA och Egypten.

Nordirland U21 (Galbraith)

Nordirlands U21-landslag drar också till Spanien på träningsläger. Ethan Galbraith, fortfarande U18-spelare, kan få debutera mot Bulgarien eller Mexiko.

Nordirland U17 (Mee)

Målvakten Dermot Mee representerar United i det nordirländska U17-lag som ska EM-kvala mot Holland, Tjeckien och Israel.

Polen U17 (Bejger)

Lukasz Bejger åker till Skottland för att spela EM-kval med Polens U17. Ryssland, Portugal och Skottland står för motståndet.

Portugal U20 (Dalot)

Diogo Dalot är med i Portugals U20-trupp. Matcher mot Tyskland och England väntar i U20 Elite League. Portugiserna ser matcherna som förberedelse inför U20-VM (inleds i slutet av maj).

Schweiz U19 (Burkart)

Nishan Burkart ska spela EM-kval med Schweiz U19. Israel, Frankrike och Polen står för motståndet.

Slovakien U21 (Fojticek)

Alex Fojticek har för första gången kallats upp till Slovakiens U21-landslag. Träningsmatcher mot Grekland och Norge väntar.

Tjeckien U19 (Kovar)

Matej Kovar ska göra livet surt för Angel Gomes i kvalet till U19-EM.

USA U23 (Olosunde)

Uppdatering: Matthew Olosunde är uttagen till USA:s U23-landslag. De är i Spanien för att träningsspela mot Egypten och Holland. Matcherna är förberedelse inför OS-kval.

Wales U19 (Levitt)

Wales U19 åker till Holland för EM-kval. De ska ta sig förbi värdnationen, Spanien och Slovenien för att gå till EM. Wales är inte favoriter i gruppen.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Arnau Puigmal är skadad. Har sedan tidigare meriter från Spaniens U19-landslag.

Ondrej Mastny är precis tillbaka efter lång skadefrånvaro. Han har representerat Tjeckiens U17-landslag men fick ingen plats i truppen den här gången.

Matthew Olosunde har meriter från USA:s a-landslag men fick ingen plats den här gången. Olosunde gjorde nyligen comeback efter lång skadefrånvaro. Han har nu blivit för gammal för ungdomslandslagen. Uppdatering: Olosunde är med i USA:s OS-lag (U23) (se ovan).

Anthony Elanga har meriter från Sveriges U17-landslag men fick ingen plats i truppen den här gången. Detta förklaras möjligen av att han har haft skadeproblem de senaste månaderna.

Millen Baars är skadad. Han har sedan tidigare meriter från Hollands U19.

Mason Greenwood har varit skadad och sedan sjuk, vilket sannolikt är anledningen till att han inte fick plats i Englands U18-trupp.

Regan Poole har meriter från Wales U21-landslag och har åldern inne även för nästa period. Ingen match den här gången.

Oliver Denham har meriter från Wales U17. Ingen match den här gången.

Iestyn Hughes har meriter från Wales U17. Ingen match den här gången.

Damlandslag

På damsidan var det landslagsuppehåll för några veckor sedan. Nytt uppehåll väntar redan i april. Senast hade United minst åtta spelare på uppdrag.

England Dam (Greenwood)

England laddar som bäst för sommarens VM. Uniteds lagkapten Alex Greenwood kommer mest troligt vara vänsterback i VM. Senast var England i USA och vann She Believes Cup.

Greenwood spelade 90 minuter i vinsterna mot Brasilien (2-1) och Japan (3-0). Föga överraskande blev det bara 2-2 mot USA när Greenwood vilade.

Skottland Dam (Arnot, Smith)

Även Skottland ska spela VM i sommar. Lizzie Arnot och Kirsty Smith kommer, om inget oförutsett inträffar, vara med i truppen. Unitedduon ser dock ut att få svårt att slå sig in i startelvan.

Arnot startade och gjorde i mars sina två första landslagsmål när Island besegrades med 4-1 i Algarve. Smith startade också i den matchen, hennes enda match i Algarve. För Arnot blev det utöver matchen mot Island inhopp mot Kanada (förlust 1-0) och Danmark (vinst 1-0).

England Dam U19 (Hartley, James, Palmer, Ramsey, Salmon)

Aimee Palmer, Ebony Salmon och Lauren James skrev alla in sig i målprotokollet när Englands U19 spelade en träningsturnering i La Manga (vinst mot Kina, förluster mot Spanien och Schweiz). United representerades även av Emily Ramsey och Naomi Hartley i turneringen. Närmast väntar EM-kval i april.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de spelare som relativt nyligen har varit med i landslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Siobhan Chamberlain har meriter från Englands a-landslag. Inte uttagen den här gången.

Ella Toone har meriter från Englands U21-landslag. Ingen samling den här gången.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Tidigare:

 • 1-6 mars: Skottland Dam (träningsturnering, spelades i Portugal) [Arnot, Smith]
 • 27 februari – 5 mars: England Dam (träningsturnering, spelades i USA) [Greenwood]
 • 28 februari – 4 mars: England Dam U19 (träningsturnering, spelades i Spanien) [Hartley, James, Palmer, Ramsey, Salmon]

Onsdag 20 mars:

 • 14.00: Polen U17 – Ryssland U17 (EM-kval, spelas i Skottland) [Bejger]
 • 15.00: England U19 – Tjeckien U19 (EM-kval, spelas i England) [Gomes mot Kovar]
 • 17.00: England U18 – Japan U18 (träningsturnering, spelas i Dubai) [Garner, Laird]
 • 17.00: Schweiz U19 – Israel U19 (EM-kval, spelas i Frankrike) [Burkart]
 • 17.30: Belgien U18 – Tjeckien U18 (träningsturnering, spelas i Dubai) [Ramazani]
 • 19.00: Nordirland U17 – Nederländerna U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Mee]
 • 19.00: Wales U19 – Nederländerna U19 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Levitt]
 • 20.45: Tyskland – Serbien (träningsmatch) [Matic]

Torsdag 21 mars:

 • 16.00: Kazakstan – Skottland (EM-kval) [McTominay]
 • 16.00: Italien U20 – Tjeckien U20 (U20 Elite League) [Ercolani]
 • 19.00: England U17 – Schweiz U17 (EM-kval, spelas i Danmark) [Mengi]
 • 20.45: Belgien – Ryssland (EM-kval) [Lukaku]
 • 20.45: England U21 – Polen U21 (träningsmatch) [Henderson]

Fredag 22 mars:

 • 01.00: USA – Ecuador (träningsmatch) [Valencia]
 • 14.00: Nordirland U21 – Bulgarien U21 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Galbraith]
 • 15.00: Belgien U18 – Mexiko U18 (träningsturnering, spelas i Dubai) [Ramazani]
 • 17.00: England U18 – Tjeckien U18 (träningsturnering, spelas i Dubai) [Garner, Laird]
 • 17.00: Slovakien U21 – Grekland U21 (träningsmatch) [Fojticek]
 • 17.00: USA U23 – Egypten U23 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Olosunde]
 • 20.00: Irland U17 – Finland U17 (träningsmatch) [McCann, Odubeko]
 • 20.30: Tyskland U20 – Portugal U20 (U20 Elite League) [Dalot]
 • 20.45: England – Tjeckien (EM-kval) [Rashford]
 • 20.45: Moldavien – Frankrike (EM-kval) [Pogba]

Lördag 23 mars:

 • 13.00: Nordirland U17 – Tjeckien U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Mee]
 • 13.00: Polen U17 – Portugal U17 (EM-kval, spelas i Skottland) [Bejger]
 • 13.00: Wales U19 – Spanien U19 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Levitt]
 • 15.00: England U19 – Grekland U19 (EM-kval, spelas i England) [Gomes]
 • 15.00: Schweiz U19 – Frankrike U19 (EM-kval, spelas i Frankrike) [Burkart]
 • 17.30: Tjeckien U19 – Danmark U19 (EM-kval, spelas i England) [Kovar]
 • 18.00: Elfenbenskusten – Rwanda (kval till afrikanska mästerskapen) [Bailly]
 • 20.45: Spanien – Norge (EM-kval) [De Gea]

Söndag 24 mars:

 • 13.00: England U17 – Kroatien U17 (EM-kval, spelas i Danmark) [Mengi]
 • 14.30: England U18 – Mexiko U18 (träningsturnering, spelas i Dubai) [Garner, Laird]
 • 17.00: Nederländerna U21 – USA U23 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Chong mot Olosunde]
 • 18.00: San Marino – Skottland (EM-kval) [McTominay]
 • 18.00: Irland U21 – Luxemburg U21 (EM-kval) [O’Connor]
 • 20.00: Belgien U18 – Ryssland U18 (träningsturnering, spelas i Dubai) [Ramazani]
 • 20.45: Cypern – Belgien (EM-kval) [Lukaku]

Måndag 25 mars:

 • 14.00: Irland U17 – Finland U17 (träningsmatch) [McCann, Odubeko]
 • 19.00: Schweiz U20 – Italien U20 (U20 Elite League) [Ercolani]
 • 20.00: Nordirland U21 – Mexiko U21 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Galbraith]
 • 20.45: Montenegro – England (EM-kval) [Rashford]
 • 20.45: Frankrike – Island (EM-kval) [Pogba]
 • 20.45: Portugal – Serbien (EM-kval) [Matic]

Tisdag 26 mars:

 • 15.00: England U19 – Danmark U19 (EM-kval, spelas i England) [Gomes]
 • 15.00: Nederländerna U21 – Egypten U21 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Chong]
 • 15.00: Schweiz U19 – Polen U19 (EM-kval, spelas i Frankrike) [Burkart]
 • 15.00: Tjeckien U19 – Grekland U19 (EM-kval, spelas i England) [Kovar]
 • 17.00: Slovakien U21 – Norge U20 (träningsmatch) [Fojticek]
 • 18.00: Polen U17 – Skottland U17 (EM-kval, spelas i Skottland) [Bejger]
 • 19.00: Portugal U20 – England U20 (U20 Elite League) [Dalot]
 • 19.00: Nordirland U17 – Israel U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Mee]
 • 19.00: Wales U19 – Slovenien U19 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Levitt]
 • 20.45: Malta – Spanien (EM-kval) [De Gea]
 • 20.45: England U21 – Tyskland U21 (träningsmatch) [Henderson]
 • Elfenbenskusten – Liberia (träningsmatch) [Bailly]

Onsdag 27 mars:

 • 01.30: Honduras – Ecuador (träningsmatch, spelas i New Jersey, USA) [Valencia]
 • 14.00: England U17 – Danmark U17 (EM-kval, spelas i Danmark) [Mengi]
Res med oss till Manchester!