Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen: Fina mål men dåliga resultat

Fint anfallsspel gav snygga mål både för reservlaget och juniorlaget. Ineffektivitet och bedrövligt försvarsspel såg dock givna segrar sluta med oavgjorda resultat.

Reservlaget spelade 1-1 mot West Brom på Old Trafford medan juniorlaget spelade 3-3 mot Sunderland på Carrington.

Bara oavgjort på Old Trafford

Reservlaget (U23) fick igår använda Old Trafford i matchen mot West Brom (reglerna föreskriver att tre hemmamatcher i reservligan ska spelas på den ordinarie hemmaarenan). Trots att Ricky Sbragia kunde matcha säsongens kanske starkaste startelva blev det bara oavgjort 1-1.

A-lagsspelarna Marcos Rojo och Andreas Pereira spelade första halvlek medan den a-lagsmeriterade kvartetten Tahith Chong, James Garner, Angel Gomes och Mason Greenwood spelade hela matchen.

United öppnade matchen bäst och skulle också ta ledningen. Målet är riktigt läckert. Garner slår en fin krossboll till Greenwood på högerkanten. Greenwood avancerar in i straffområdet och serverar Nishan Burkart på silverfat framför öppet mål.

United låg sedan på för ytterligare mål men effektiviteten var inte vad den borde. Istället skulle West Brom kvittera på straff när timmen var spelad. Straffen kommer efter klumpigt försvarsspel av Di’Shon Bernard.

Efter kvitteringsmålet gör United väldigt lite för att vinna matchen. Totalt är det ånyo en sämre prestation av reservlaget.

I teorin har United fortfarande en chans att nå en playoffplats men i praktiken är det kört. Snarare ser det ut som att United faktiskt kan sluta på undre halvan i tabellen. Det skulle onekligen vara ett monumentalt fiasko.

Bortkastad seger mot Sunderland

Juniorlaget gick mot en enkel seger hemma mot bottenlaget Sunderland. Gästerna kom dock tillbaka till 3-3 med två sena mål. Dion McGhee gjorde två och Largie Ramazani ett för United.

Sunderland tog överraskande en tidig ledning då United inte lyckades rensa efter en hörna. Sedan var det dock United för hela slanten och till slut ramlade bollarna in.

Kvitteringen kom efter ett fint anfall där Arnau Puigmal med en fin boll hittade Brandon Williams till höger och Williams serverade Dion McGhee öppet mål. Kort därefter kunde United ta ledningen då Largie Ramazani höll sig framme på en retur. Aliou Traore drog upp anfallet och Anthony Elanga tvingade målvakten till en svår räddning.

Efter paus var Elanga involverad på nytt då han drev in i straffområdet och blev fälld. McGhee klev fram och var säker från straffpunkten.

Där borde matchen ha varit död men Sunderland ville annorlunda. De kunde reducera efter ett fint anfall och kvitterade sedan i slutsekunden, då United inte kunde rensa trots flera chanser att göra så.

Positivt anfallsspel men underkänt försvarsspel. Arnau Puigmal fick chansen som mittfältare för andra matchen i rad. Han låg bakom United första mål och hans fina passningar borde ha resulterat i fler mål. Onekligen gör han sig bättre som mittfältare än som högerback.

Jag vill också rikta beröm till Anthony Elanga, som ständigt var ett hot, och Brandon Williams.

United har tre matcher kvar att spela innan säsongen är slut. Mest troligt kommer laget att sluta trea i tabellen även om alla placeringar från etta till fyra fortfarande är möjliga. Derby, som i höstas var uträknade, har nu tio raka vinster och går mot en i slutändan säker serieseger.

Rojo trolig vänsterback mot West Ham

Med Luke Shaw och Ashley Young avstängda mot West Ham behöver United en ny vänsterback. Då Marcos Rojo igår gjorde en halvlek just som vänsterback får det anses vara troligt att Ole Gunnar Solskjaer – som förstås var på plats på Old Trafford igår – kommer att låta Rojo vikariera för Shaw.

Personligen skulle jag mycket hellre se att Ethan Laird, Lee O’Connor eller Brandon Williams fick chansen.

Garner och Greenwood

Om Lee O’Connor överglänste Marcos Rojo så gäller också att James Garner överglänste Andreas Pereira.

I anfallet var Mason Greenwood som vanligt väldigt involverad i spelet. Annars känd som en mycket pålitlig målskytt var hans skärpa inte den bästa igår.

Några korta

  • Tyrell Warren har återigen varit på provspel. Den här gången hos Cheltenham Town. Att Warren kommer att lämna United på fri transfer efter säsongen förefaller vara givet.

  • DJ Buffonge har också varit på diverse provspel och har mest troligt gjort sitt i United. Callum Gribbin har heller ingen framtid i klubben. Vidare är det troligt att flera av spelarna som är på lån nu kommer att lämna på fri transfer i sommar. Att så många skickades på lån i januari kan nog ses som en begynnande utrensning i ungdomsleden.
  • Ingen speltid för Ethan Laird efter landslagsuppehållet, varken i juniorlag eller reservlag. Det får mig tyvärr att misstänka att han är skadad på nytt.

Matchfakta

Ungdomslagen har spelat följande matcher sedan senaste ungdomskollen.

U23: Manchester United – West Bromwich Albion 1-1 (1-0)

Premier League 2 Division 2, 5 april


1-0 (20) Nishan Burkart (Greenwood)
1-1 (61) Hoolahan (straff)


Uniteds lag: Kovar; O’Connor, Bernard, Ercolani, Rojo (Tanner 46); Pereira (Levitt 46), Garner, Gomes; Burkart (Bohui 71), Greenwood, Chong

U18: Manchester United – Sunderland 3-3 (2-1)

U18 Premier League, 6 april


0-1 (11) Kennedy
1-1 (42) Dion McGhee (Williams)
2-1 (45+1) Largie Ramazani
3-1 (61) Dion McGhee (straff)
3-2 (79) Scothern
3-3 (90+8) Gooch


Uniteds lag: Carney; Williams (Neville 90+1), Mengi, Bejger, Devine; Puigmal, Galbraith, Traore (Helm 72); McGhee, Elanga, Ramazani (McCann 51)

Mer information: