Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Att slåss om titeln skulle vara mirakulöst

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer har haft säsongens sista ”inför matchen”-presskonferens. Den stora snackisen blev offentliggörandet av Mike Phelan som assisterande manager på ett treårskontrakt, detta kan ni läsa mer om här.

I den här artikeln tar vi upp övriga punkter från presskonferensen samt ett par nyheter att avsluta med. Fokus blir bland annat på Antonio Valencia, ungdomsspelare och nyförvärv.

Solskjaers presskonferens

…om spelare som kan göra sin sista match

Flera spelare ryktas i olika hög grad lämna i sommar. Däribland spelare som Paul Pogba, Ander Herrera, Marcos Rojo och Matteo Darmian.

Är det några spelare som gör sin sista match på söndag?

”Man vet aldrig i fotboll. Det kan vara din sista match, men det kan också vara starten av några karriärer. Vi har haft några ungdomar som knackat på dörren hela säsongen. Vi kommer att starta med en eller två av dem också.”

…om de engelska klubbarnas lycka i europaspelet

Manchester city har potentiellt en ligatitel att se fram emot medan två andra ligarivaler spelar CL-final och två andra möts i en EL-final.

Vad har Uniteds supportrar att se fram emot?

”Så klart säger det allt om vilken konkurrenskraftig liga vi spelar i. Det är inte som när jag spelade och det var vi eller Arsenal som skulle vinna ligan. Sedan kom Chelsea. Nu är det en väldigt, väldigt konkurrenskraftig tävling. Och vi tävlar mot de bästa lagen i världen om de titlarna.

”För oss kommer det bli en stor utmaning, men vi vill tillbaka dit vi tidigare varit. Vi vet som klubb, som tränare och spelare att nästa säsong har vi en stor utmaning framför oss. Det är viktigt att vi är redo från första dagen. Försäsongen kommer bli viktig. Luke Shaw sade igår kväll att vi måste se till att supportrarna har något att se fram emot nästa år.”

Embed from Getty Images

…om transfers

Hur viktig är den här sommaren för dig och klubben?

”Så klart är den viktig. Det är spelare vars kontrakt går ut. Det är (nya) spelare som kommer in, det är några unga spelare som kommer in. Vi har sedan jag kom in jobbat med klubben, med rekryteringen och analysteamet och kommit fram till spelare som vi tror kommer att passa in i United-truppen. 

”Låt oss hoppas att vi kan få några över linjen. Det är inte lätt, det är aldrig lätt även om spelarna vill komma. Det är inte som att du bara går in i en butik och shoppar, det finns klubbar själva också.”

Solskjaer bemötte frågan gällande att värva ”färdiga spelare”.

”Nej, jag tror aldrig att vi varit en ’färdig spelare-klubb’. Ronaldo var aldrig en ’färdig spelare’, Wayne Rooney var aldrig en ’färdig spelare’. Massor av spelare har kommit hit och verkligen utvecklats till den superspelare de blivit. Det kommer alltid att vara modellen här.

”Vi ska utveckla spelare. Vi har de bästa tränarna, den bästa omgivningen och de bästa supportrarna. Om det är någonting de gillar är det spelare som kan exaltera dem. Spelare som kan få dem upp från sina säten. Vi hoppas få in några av dem.”

…Om Daniel James

Swanseas vindsnabba yttermittfältare har under dagen ryktats till United. Vi går igenom dessa rykten längre ned i artikeln.

Daniel James har ryktats till er, vad har du att säga där?

”Jag vet inte hur många namn som nämnts sen jag kom in. Det har varit spelare som jag knappt sett som jag läst att vi ska signera. Det är mycket spekulationer, men ju tidigare du kan göra transfers desto bättre. När du kommer in den 1 juli vill du ha en bra bild över hur laget ska se ut.”

”Jag kan inte kommentera på varje enskild individ. Som jag sagt tidigare, jag gillar inte när andra spelare eller tränare pratar om mina spelare så jag skulle inte prata om andra heller även om jag var eller inte var intresserad.”

Embed from Getty Images

…om Antonio Valencia

Antonio Valencia gör sin sista tid i Manchester United. Efter säsongen lämnar ecuadorianen klubben efter tio år, och Solskjaer fick frågan om lagkaptenen skulle spela eller ej i den sista matchen.

Vad är statusen på Valencia? Blir han kvar eller lämnar han?

”Jag pratade med Antonio igår. Han har inte varit frisk de sex eller fem månaderna jag varit här, tyvärr. Men han känner att han kan spela en roll. Jag hoppas att han kan vara redo idag och imorgon, så att vi kan ge honom ett ordentligt hej då. För han har varit en fantastisk spelare för klubben. Han har varit årets spelare, han har varit kapten för klubben. Det är bara rättvist.”

…om Ander Herrera

”Ander är troligen… han spelar nog. Jag vet inte än, vi har inte valt laget. Han offentliggör säkert snart var han kommer att fortsätta sin fotboll.”

…om helhetskänslan

Vad är din generella känsla nu sedan du kom in?

”Det är en mixad känsla. Vi var så långt efter när vi kom in före jul. Och jag kunde känna positivismen när vi kom in och vi började vinna matcher, det var fantastiskt att vara i den gruppen. Det visade oss potentialen och kvalitén i spelarna. Så klart har vi inte haft jämnheten. Vi har haft problem med formen, vi har haft skador… så klart ska jag inte skylla på skador för det.

”Som jag sa tidigare. Det är en tävling här nu, Premier League är den mest konkurrenskraftiga tävlingen i världen. Vi kände bara… lite för lite av det där mirakulösa målet som var fjärdeplatsen tillbaka i december.

”Jag tänker bara på spelarna, hur emotionellt det måste ha varit för dem. De startade säsongen med en tränare, avslutar den med en annan. De har haft toppar och dalar. Jag har varit med i fotbollen ett par år mer än dem, men även jag har haft de känslorna. Men jag har sett fram emot att komma hit varje dag, och det har spelarna också gjort. Allt som allt har det varit ett äventyr så här långt, jag har älskat det.”

Embed from Getty Images

…om sportchefsrollen/tekniska direktören

Betyder den här anställningen (av Phelan) att ni är ett steg närmare en anställning av en teknisk direktör? Kommer det att vara en ”United-man”, som de brukar kalla det?

”Klubben kommer annonsera när de känner att det är rätt. Jag kan säga att jag och Mike (Phelan) har varit involverade i många möten vad gäller rekrytering av spelare och hur vi ska gå vidare, och jag är nöjd med kommunikationen och målen vi har satt upp. Nu kan vi förhoppningsvis få några över linjen.”

…om United är titelkandidater nästa säsong

”Att slåss om titeln nästa år skulle vara en mirakulös säsong, för vi är så långt efter nu poängmässigt. Så nästa säsong måste vi täppa igen det glappet. Om vi kommer till februari, mars och är nära (titeln) skulle det vara fantastiskt. 

”Den här sommaren kommer också handla om spelare som kan stanna här i många år.”

Daniel James ”nära” United

Under morgonen kom Sky Sports med uppgifter om att Swanseas 21-åriga yttermittfältare Daniel James skulle vara nära en övergång till Manchester United. Tidningen menar att klubbarna ska vara nära en deal på omkring 15 miljoner pund.

Detta dementerades dock omgående av både Simon Stone (BBC) och Rich Fay (Manchester Evening News). Den förstnämnda menar att flera klubbar är intresserade av spelaren, men att ingen deal finns klar. Den sistnämnda menar i sin tur att det inte finns något intresse från United för tillfället, samt att han skulle bli väldigt förvånad om James landar i något av topp sex-lagen i sommar. Trots att han är en ”top talent”.

Personligen skulle jag vänta med att ropa ”välkommen James” tills vi får fler/bättre källor än endast Sky Sports som rapporterar om det. Vad som är sant och inte återstår att se. Men att United skulle må bra av att hitta en och annan diamant för en billigare slant är nog de flesta rörande överens om.

Unitedtrio utslagna ur U17-EM

Uniteds två talanger Teden Mengi och Anthony Elanga möttes igår när England och Sverige drabbade samman i U17-EM. England vann med 3-1 (Elanga assisterade till Sveriges mål), men båda lagen fick bege sig hemåt efter matchen då Holland och Frankrike tog sig vidare från gruppen.

Även Charlie McCann EM-spelade igår när hans Irland mötte Belgien. Matchen slutade 1-1 vilket betydde en tredjeplats i gruppen och därmed inget mer spel i turneringen för irländarna.

Stoney utsedd till månadens tränare

Uniteds damer vann som bekant andradivisionen i säregen stil och spelar nästa säsong i högstadivisionen. Lagets tränare, Casey Stoney, har nu också prisats som månadens tränare i april. Välförtjänt!