Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kapten Paul; Daniel fortsatt nära; 50 miljoner för Aaron

Embed from Getty Images

Heter Manchester Uniteds nästa lagkapten Paul Pogba? Kanske. Åtminstone verkar Ole Gunnar Solskjaer överväga att ge bindeln till fransmannen för att få honom att stanna i klubben. Utöver det fortsätter spekulationerna kring Daniel James. Walesaren verkar vara väldigt nära en övergång i detta nu.

Pogba ny lagkapten?

Vi börjar internt. Rob Dawson, Unitedkännare på ESPN, skriver att Paul Pogba kan vara nästa lagkapten i Manchester United. Bindeln ska hitta en ny arm från och med hösten då Antonio Valencia som bekant lämnar klubben, och Pogba sägs vara den som Ole Gunnar Solskjaer kan tänkas ge den åt, även enligt Paul Hirst. Pogba bar bindeln under ett antal matcher i höstas, men blev av med den efter en konflikt med José Mourinho.

Problemet i fallet Pogba är dock att hans framtid i klubben ligger i vågskålen. Real Madrid har nämnts som nästa adress för vår världsmästare som gjorde en slätstruken vår på det centrala mittfältet. Solskjaer hoppas dock att kaptensrollen ska kunna bidra till att få Pogba att stanna.

Embed from Getty Images

James nära, Wan-Bissaka och Rakitic blir dyra

Precis som vi skrev igår så närmar sig Manchester United en övergång rörande Swanseas Daniel James. Näst ut i raden att hävda så är Daily Mirror. James, som lockat till sig intresse från andra Premier League-klubbar, sägs gå till United då den klart bästa helhetslösningen sägs komma därifrån. Brighton, som nyligen värvade Swanseas manager Graham Potter, lär inte ha kunnat matcha United. Även Telegraph påstår att James är nära och att United dessutom är nära att lägga bud på Sean Longstaff.

Mirror skriver också att United vill ha Crystal Palaces högerback Aaron Wan-Bissaka i sommar. Med tanke på den tunna bemanningen på den positionen sägs Solskjaer vilja förstärka, och det brittiskt. Wan-Bissaka sägs dock kosta närmare 50 miljoner pund att lösa, något Crystal Palace känner sig säkra på att få.

Embed from Getty Images

En annan som verkar bli dyr är Barcelonas Ivan Rakitic. Kroaten sägs vara ett av Solskjaers alternativ till den lucka som Ander Herrera lämnar efter sig på mittfältet. Prislappen som nämns är 55 miljoner euro. Mycket för en spelare som hunnit bli 31 år och som kan tänkas bli överflödig om Barcelona tar in Frenkie de Jong.

Ny anfallare på radarn?

Ett nytt anfallsnamn, onsdagen till ära? Jadå. Det är den brasilianska sajten Globo Esporte som slår på stortrumman och menar att Manchester United är intresserade av Fluminenses brasilianske anfallare Pedro. 21-åringen har gått skadad under vintern och står noterad för två mål på fyra matcher.

Kontraktet spelaren sitter på sträcker sig till 2021 och Pedro sägs ha intresserat Real Madrid före han gick sönder i höstas. Anfallaren förväntas spela U21-turneringen i Toulon i Frankrike i juni och de intresserade klubbarna antar att prislappen skjuter i höjden om spelaren gör väl ifrån sig där.

Embed from Getty Images

“Ge Ole tid”

Manchester Uniteds tidigare anfallare Robin van Persie har pratat med BBC och uttryckt sin åsikt om valet av Ole Gunnar Solskjaer som permanent manager. Holländaren, som 2012 tog sitt förnuft till fånga och gick till United, tror på norrmannen men anser också att han behöver tid.

“Jag tror att det är en perfekt matchning, det har bara haft en lite tyngre period. Förr i tiden var det vanligt att ge en manager tid. Nu är du ute om du förlorar sex matcher. Är det verkligen lösningen? Ge folk tid, speciellt om det handlar om en från de egna leden.”

Embed from Getty Images

Jamaicanen Morrison

Vi noterar att tidigare Unitedspelaren Ravel Morrison fortsätter att få rubriker, utan att det för den skull är kopplat till hans tidigare klubb. Morrison, som hunnit bli 26 år gammal, spelar som bekant numera för Östersund i Allsvenskan. Det skyltfönstret ska tydligen vara tillräckligt för att ge en plats i Jamaicas bruttotrupp till sommarens Gold Cup. 

Det var i februari som de första skriverierna rörande Morrison och Jamaica kom. Då handlade det om huruvida mittfältaren skulle få jamaicanskt pass i tid. Nu verkar den detaljen vara löst och Morrison aktuell för spel i sommarens turnering.

Embed from Getty Images

Den här dagen…

…för 73 år sedan föddes George Best.

Embed from Getty Images

…för 20 år sedan vann Manchester United FA-cupfinalen mot Newcastle.

Manchester minns

Idag, den 22 maj, har det gått två år sedan bombdåden vid Manchester Arena. Självmordsbombaren tog 22 liv, vilket fick en stad att enas och sluta upp. Manchester United uppmärksammar dagen på Twitter.

 

Res med oss till Manchester!