Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Harry dansar en andra sommar; Tim på väg tillbaka; Lee mot Brasilien

Embed from Getty Images

Matthijs de Ligt är i år vad Harry Maguire var ifjol. Holländaren har hittills varit det mest omskrivna namnet då det gäller förstärkningar i Manchester Uniteds försvarsbesättning. Nu dyker dock Maguire upp igen och den här gången verkar Manchester City också blanda sig i leken. I övrigt noterar vi att en annan försvarare, Tim Fosu-Mensah, är på väg tillbaka.

Maguire blir röd eller ljusblå?

Harry Maguire var en av fjolårssommarens allra mest segdragna transferhistorier. Engelsmannen, som väl kan sägas fick sitt definitiva genombrott när England nådde en fjärdeplats i VM i Ryssland, var José Mourinhos huvudspår då det gällde att lösa mittbacksfrågan i United. Nu kan historien upprepa sig. Det är SkySports som skriver att både United och City är på jakt efter 26-åringen. 

I Citys fall handlar det om att fylla luckan som lagkaptenen Vincent Kompany lämnar efter sig medan det, förstås, i United handlar om att lösa den mittbackskris som varit permanent de senaste åren. SkySports menar att Leicester skulle vilja ha 80 miljoner pund för Maguire, vilket skulle slå världsrekordet som Liverpool satte när man värvade Virgil van Dijk ifjol. Holländaren kostade 75 miljoner pund, vilket gör honom till tidernas dyraste försvarsspelare.

United och City rapporteras dock hoppas på att få Maguire billigare än så då prislappen lär sätt nivån för vad försvarare kan komma att kosta i sommar. Går United bet på Maguire riktar man blickarna mot Napoli och Kalidou Koulibaly istället, om vi ska tro Sky.

Embed from Getty Images

Dagens transfersnurr i övrigt

Inte en dag utan en nyhet rörande Matthijs de Ligt. Holländaren bedyrade, efter förlusten i Nations League-finalen mot Portugal, att han inte visste var han spelar i höst. Nu menar Mirror att det kan bli en flytt till PSG framom Barcelona. Anledningen stavas Mino Raiola. Agenten, som sägs ska få sin avstängning som agent hävd i domstol, har bättre relationer till Paris än han har till Barcelona, varför en övergång till PSG ses som mer naturlig.

En annan holländare med Ajax som hemvist, Donny van de Beek, kan å andra sidan vara på väg till England. Det är den holländske journalisten Marcel Van der Kraan som enligt talkSport menar att mittfältaren kan komma att lämna Amsterdam i sommar. Van der Kraan nämner Tottenham och Manchester United som ”logiska” destinationer.

Då vi pratar mittfältare kan vi konstatera att ryktet kring Ivan Rakitic lever vidare. Kroaten, som hunnit bli 31 år, sägs vara inställd på en fortsättning i Barcelona medan klubben inte säger absolut nej till en försäljning. SportWitness, som citerar spanska Sport, menar att Ole Gunnar Solskjaer kan tänka sig Rakitic i laget och att han skulle få en stor roll på Uniteds mittfält.

Embed from Getty Images

Igår rapporterade vi också att United ska ha fått ett första bud på Aaron Van-Bisakka nekat av Crystal Palace men att man gör sig beredda på ett nytt, förbättrat, bud. Det budet ska enligt SkySports vara i trakterna av 60 miljoner pund, något man från Uniteds sida hoppas Londonklubben sväljer.

Paul Pogba då? Ja, fransmannen är fortsatt på tapeten och det är, förstås, Real Madrid som nämns som klubben som ”ska ha” mittfältaren i sommar. SportWitness, som citerar spanska Marca denna gång, menar att Zinedine Zidane vill ha Pogba framom Christian Eriksen och att man kommer att göra allt man kan för att få loss honom. Samma källa menar att Pogba är villig att själv trycka på för att en affär ska bli av, mycket beroende på att Real inte lär betala de 150 miljoner euro som United sägs vilja ha.

Fosu-Mensah på väg tillbaka

Tim Fosu-Mensah, som skadade knät när Fulham mötte Everton i mitten på april, har påbörjat klättringen tillbaka. Igår postade holländaren ett antal inlägg på Instagram där han ses rehabträna knät, dels med vikter och dels med egen kroppstyngd. 21-åringen opererades för vad som var en korsbandsskada i mitten på maj och är sålunda inte aktuell för Uniteds försäsongsturné.

Semifinal för O’Connor

Junior- och reservlagets Lee O’Connor deltar som bäst i inbjudningsturneringen i Toulon med sitt Irland. Så här långt får turneringen sägas ha varit en succé för såväl Irland som O’Connor. 18-åringen startade alla tre gruppspelsmatcherna som högerback och Irland kammade hem gruppsegern efter vinster mot Kina och Bahrain samt ett kryss mot Mexiko. Imorgon onsdag väntar Brasilien i semifinal.

Embed from Getty Images

Ingen europeisk superliga, eller?

Det råder aningen oklarhet ute i fotbolls-Europa kring huruvida det i framtiden kan tänkas bli en gemensam superliga eller inte. Klart är att de engelska klubbarna ska ha sagt blankt nej till förslaget, men att sista ordet ännu inte är sagt i frågan. I höst sätter sig ECA (de europeiska klubbarnas takorganisation), UEFA och de fem stora ligorna ner för att diskutera hur man ska gå framåt. De fem stora ligorna i detta fall är Premier League, Bundesliga, Serie A, La Liga och Ligue 1. Av klubbarna i dessa ligor ska enbart PSG, Barcelona, Real Madrid och Juventus vara intresserade. Exakt hur det hela kommer att sluta och exakt hur processen ska gå framåt råder det delade meningar kring, men klart är att ärendet fortsätter att stötas och blötas i höst.