Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba & Solskjaer i möte; Därför försenades Wan-Bissaka; Tre nyförvärv ”nära”

Manchester United förväntades offentliggöra Aaron Wan-Bissaka under gårdagen – så blev inte fallet. I dagens nyhetssvep förklarar vi varför, samt tar upp diverse sillyrykten där balnd annat Bruno Fernandes och Sean Longstaff tas upp.

I övrigt menar spansk media att Paul Pogba ska träffa Ole Gunnar Solskjaer under nästa vecka för att klargöra sin vilja om framtiden.

Därför försenades Wan-Bissaka-dealen

Vi alla förväntade oss ett offentliggörande från Uniteds sida gällande värvningen av Aaron Wan-Bissaka under gårdagen. Ingenting dök upp, vilket på sina håll drog igång viss förvirring. Under fredagskvällen kom den mycket trovärdiga BBC-journalisten David Ornstein ut med en tweet för att förklara läget.

Ornstein skrev då att United har färdigställt värvningen av högerbacken Aaron Wan-Bissaka. Detta i en deal värd 50 miljoner pund (45 miljoner direkt plus 5 miljoner i add-ons som beror på diverse framträdanden). Kontraktet är skrivet på fem år, med en option på ytterligare ett.

Att det hela blivit en aning försenat ska ha berott på de avslutande förhandlingarna mellan klubbarna, varpå Crystal Palace till sist lyckades få in en vidareförsäljningsklausul på tio procent – om United säljer 21-åringen för mer än 50 miljoner pund i framtiden.

Nu väntar vi helt enkelt endast på det sedvanliga offentliggörandet från Uniteds sida, med bilder, intervjuer och allt därtill. Och givetvis kan ni följa allt här på Muss.se så fort allt är officiellt!

”United närmar sig tre nyförvärv”

United har som bekant gjort klart med både Daniel James (Swansea) och Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace). Nu menar James Robson, på Evening Standard, att klubben ”närmar sig tre till nyförvärv innan de flyger ut till Perth nästa vecka”.

Enligt Robson ska United vara självsäkra på att ha en ”klar väg” mot både Bruno Fernandes (Sporting) och Sean Longstaff (Newcastle). Den sistnämnda skulle kosta omkring 25 miljoner pund, då United är den enda toppklubben som jagar honom.

”De har varit självsäkra nog att försena ett officiellt bud för Longstaff, troendes att han är ivrig att få lämna barndomsklubben Newcastle och bege sig till Old Trafford”, skriver han i sin artikel.

Embed from Getty Images

United ska på samma sätt ha tagit sig sin tid gällande Bruno Fernandes, där Robson menar att både Manchester city, Liverpool och Tottenham ska ha dragit sig ur kampen. Flertalet samtal över en övergång ska ha ägt rum, efter att United deklarerade sitt intresse i slutet av den gångna säsongen.

Fortsättningsvis skriver Robson att Ole Gunnar Solskjaer vill göra två mittfältsförstärkningar under sommaren efter att både Marouane Fellaini och Ander Herrera lämnat klubben.

”Longstaff representerar den framväxande, inhemska talang som norrmannen vill injicera till ett lag som slutade sexa förra säsongen. Men han är också ivrig att få lägga till en spelare som kan göra omedelbar inverkan i en del av hans trupp som desperat behöver ett lyft”, skriver Robson.

Det finns även en risk att Paul Pogba lämnar i sommar. Om så blir fallet kommer Solskjaer att titta på Youri Tielemans (Monaco), James Maddison (Leicester) och Christian Eriksen (Tottenham) som alternativ. Idrissa ’Gana’ Gueye (Everton) har länge setts som en potentiell Herrera-ersättare, menar Robson.

Avslutningsvis i artikeln tas mittbacksfrågan upp. Där ska Harry Maguire (Leicester) stå högst upp på listan för tillfället.

Mer rykten – Fernandes & Lukaku

Nu är det Rob Dawson, ESPN, som har kommit med en artikel gällande United-transfers. Vad gäller Bruno Fernandes menar Dawson att ”United steppar upp jakten”.

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer sägs ha med spelare som Saul Niguez, Sean Longstaff och Youri Tielemans på listan bland potentiella Ander Herrera-ersättare – utöver just Fernandes. Källor till ESPN ska ha sagt att United har haft flertalet inofficiella möten med portugisens agent, Miguel Pinho, i London.

Även Dawson menar att de andra topplagen i Premier League ska ha dragit sig ur kampen om Sporting-mittfältarens signatur. Priset på 24-åringen, som stod för hela 20 mål och 13 assist i Liga Nos föregående säsong, rapporteras vara omkring 65 miljoner pund.

Vad gäller Uniteds anfallare Romelu Lukaku, som starkt kopplats samman med Inter under sommaren, ska United fortsatt kräva runt 80 miljoner pund, menar Dawson. Inter ska vara starkt angelägna om att värva belgaren, men har inte råd att lägga de pengarna för tillfället. Därmed sägs de snart komma med ett lånebud med obligatorisk köpoption.

Solskjaer ska i sin tur inte aktivt försöka sälja anfallaren, och han är fortsatt i norrmannens planer inför den kommande säsongen. Lukaku själv ska dock vara rädd för att han har hamnat bakom Marcus Rashford i rangordningen och har därför pratat varmt om Serie A.

Pogba och Solskjaer i framtidsmöte

Att Paul Pogba vill lämna United i sommar har vi nog förstått vid det här laget. För bara någon vecka sedan, på sin semester i Asien, pratade fransmannen öppet med media om att det kanske är dags att testa på nya utmaningar. Detta gjorde han givetvis för att sätta press på United.

Nu menar Marca, i en artikel som återges av Sport Witness, att mittfältaren ska ha ett möte med Ole Gunnar Solskjaer nästa vecka där han ska ”upprepa sin vilja att lämna”. Pogbas hopp sägs där vara att United-managern ska besluta att en försäljning av 26-åringen vore det bästa, och sedan ”främja för en flytt”.

Om inte detta fungerar ska Donny Van de Beek, Ajax, vara Real Madrids nästa måltavla, menar Marca.

Valencia klar för ny klubb

För er som missat: Antonio Valencia blev igår klar för en ny klubb. Vi skrev en egen artikel om det, vilken ni kan ta del av nedan.

Antonio Valencia flyttar hem till Ecuador