Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Antonio Valencia flyttar hem till Ecuador

Embed from Getty Images

Det har varit känt ett bra tag att Manchester Uniteds lagkapten Antonio Valencia lämnar klubben när kontraktet går ut nu den 30 juni. Nu vet vi också var han spelar nästa säsong, det blir hemflytt till Ecuador och spel i LDU Quito för den snart 34-årige högerbacken.

Tio säsonger blev det för Valencia i Manchester United, med 339 spelade matcher (varav 277 från start) och 25 gjorda mål. Sista säsongen fick han äran att officiellt ta över som klubbens kapten, dock blev det hans klart sämsta sett till speltid och trots att det fanns en klausul om att förlänga kontraktet valde United att inte göra det, vilket alltså nu leder till att han lämnar klubben och flyttar hem till Ecuador.

Embed from Getty Images

Utan att vara allt för insatt i ecuadoriansk fotboll får vi dock ana att inte alla är glada över Valencias klubbval. Han går alltså till regerande mästarna LDU Quito, som för tillfället ligger på sjunde plats i årets tabell (Ecuador spelar vår/höst). På elfte plats hittar vi dock Valencias moderklubb El Nacional, som också råkar vara en av LDU Quitos värsta rivaler. Vi vet inte varför Valencia gjorde valet att gå till LDU, men det är oavsett värt att notera.

Fun fact gällande LDU Quito är att United faktiskt mött laget i en tävlingsmatch. Närmare bestämt 2008 i finalen av det årets klubblags-VM.

Från Muss håll tackar vi Valencia för allt han gjort i Manchester Uniteds tröja, och önskar all lycka framöver.

Res med oss till Manchester!