Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United budar stort på Maguire; Optimism om nytt De Gea-kontrakt; Vidic i tränarroll?

Manchester United har hittills värvat Daniel James och Aaron Wan-Bissaka i sommarens transferfönster. Nu är siktet inställt på Leicester Citys mittback Harry Maguire – varpå United idag har lagt ett stort bud. Fortsättningsvis rapporterar vi om Bruno Fernandes, Sean Longstaff och Issa Diop.

I övrigt får ni i detta nyhetssvep bland annat veta vilken roll som Nemanja Vidic ryktas till, att United är hoppfulla om ett nytt De Gea-kontrakt samt vilket tröjnummer som Mason Greenwood verkar ha blivit tilldelad.

United budar stort på Maguire

Under tisdagen har det hänt grejer på sillyfronten för United. Sky Sports var först, och sedan hakade alla de stora (och trovärdiga) medierna på uppgifterna som gjorde gällande att Manchester United skulle ha lagt ett 70 miljoner pund stort bud på Leicesters mittback Harry Maguire.

Embed from Getty Images

Simon Stone, på BBC, är en av de mest trovärdiga journalisterna när det kommer till United. Han menar att Leicester är medvetna om Maguires önskan.

”Han är inte typen som upprör, men det vore fel att säga att han vore glad över att stanna. Men, Leicesters värdering är över £70m så det finns en del arbete att göra på den här”, skriver Stone på twitter.

Sky Sports har sedan kommit med nya uppgifter som säger att Leicester ska ha tackat nej till det bud på 70 miljoner pund som United har lagt.

John Percy, på The Telegraph, skriver i sin tur att Leicester vill ha minst 90 miljoner pund för den engelska landslagsmannen. En summa som skulle göra honom till den dyraste backen genom tiderna, och därmed slå de 75 miljoner pund som Liverpool betalade Southampton för Virgil Van Dijk för ett och ett halvt år sedan.

”Som det är nu så fortsätter United att vara den enda seriösa budaren, men inte till ett pris som Leicesters ägare skulle vara beredda att sälja för”, skriver Percy. Manchester city ska också vara intresserade av Maguire, enligt både Percy och flertalet andra källor.

United hoppfulla om nytt De Gea-kontrakt

The Guardian skriver, i en artikel som främst handlar om Harry Maguire, att United ännu inte har gett upp hoppet om att lyckas nå en överenskommelse med David De Gea om ett nytt kontrakt. Den 28-åriga spanjorens avtal går ut nästa sommar, och parterna har trots flertalet längre förhandlingar ännu inte kommit överens.

Embed from Getty Images

United sägs vara optimistiska om att en lösning ska kunna nås. Det nya kontraktet skulle behöva ligga någonstans kring de 290,000 pund i veckan som Paul Pogba för närvarande tjänar, menar tidningen. Om en överenskommelse inte nås kan United välja att sälja De Gea redan i sommar för att på så vis kunna tjäna en slant på honom – istället för att låta honom gå gratis om ett år.

Övrig United-silly

  • James Ducker (The Telegraph) menar att Manchester United förväntas göra sitt ”första formella närmande” gällande Newcastles mittfältare Sean Longstaff i veckan. Priset sägs ligga på omkring 25 miljoner pund. Ole Gunnar Solskjaer hoppas på att kunna få in en spelare till innan laget flyger till Perth där försäsongsturnén drar igång.
  • Den franska tidningen L’Equipe menar, i en artikel som återges av Sport Witness, under tisdagen att United inom en snar framtid kommer att närma sig West Ham om en transfer för den franska mittbacken Issa Diop. United sägs ha följt spelaren länge och haft ”konstant kontakt” med spelarens entourage. Ett bud ska dock ännu inte ha kommit, men de förväntar sig ett inom de närmsta dagarna. Ett första bud lär inte ligga på under 50 miljoner euro, menar L’Equipe.
  • Vad gäller Bruno Fernandes så skriver James Ducker att det inte finns något nytt gällande en transfer till United. ”Det har inte varit något nytt möte mellan United och hans representanter, han har inte kommit överens om de personliga avtalen med klubben heller”, menar Ducker på Twitter.

Vidic tar över U23?

Manchester Uniteds U23-lag står utan tränare efter att Ricky Sbragia lämnat rollen efter säsongen. Nu menar TV-kanalen Elta TV att Nemanja Vidic har blivit erbjuden möjligheten att ta över jobbet.

”Han har fått ett erbjudande att coacha Man United B. Jag sa till honom att det är perfekt för honom om han vill coacha, men han har inte bestämt sig än”, säger FK Vojvodinas tränare och tillika Vidic best man, Nenad Lalatovic till TV-kanalen.

Sheffield United vill ha tillbaka Henderson

Dean Henderson stod för en lysande säsong i Championship förra säsongen när han var med och tog upp Sheffield United till Premier League. Den unga Manchester United-målvakten står dock fortsatt bakom David De Gea i rangordningen och ett lån tillbaka till nykomlingen skulle troligen inte vara det sämsta alternativet.

Nu rapporterar Simon Peach, på Press Association, om vad Sheffields tränare Chris Wilder ska ha sagt.

”Ja, det pågår. Samma igen, diskussioner mellan båda klubbarna, Manchester United och oss själva”, säger Wilder.

Morrison tillbaka i Premier League?

Mer Sheffield United. Den här gången är det den forna United-talangen Ravel Morrison, som tillbringade våren i Allsvenska Östersund, som är på väg till klubben. Morrison kommer att provträna med ”The Blades” under försäsongen.

Nytt tröjnummer för Greenwood?

Igår skrev vi om att Angel Gomes tycks ha fått ett nytt tröjnummer (28). Efter detta, med hjälp av träningsbilderna från igår, spekuleras det friskt huruvida Mason Greenwood också har tilldelats ett nytt nummer eller ej. De flesta verkar tro att det är nummer 26 det handlar om – men ännu har vi inte fått något bekräftat gällande någon av spelarna.