Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Internazionale

Embed from Getty Images

Efter två enkla matcher i Australien höjs nivån på Manchester Uniteds motstånd när försäsongen nu fortsätter i Asien. Laget har rest till Singapore och imorgon, med avspark klockan 13.30, väntar match mot italienska Internazionale.

Matchen ingår, precis som Uniteds matcher mot Tottenham (25 juli) och Milan (3 augusti), i hittepåturneringen International Champions Cup. Hur det går i turneringen skiter i stort sett alla i. Värt att notera är dock att turneringsreglerna föreskriver straffläggning om det är oavgjort efter 90 minuter.

Vidare gäller att det maximalt är tillåtet med elva byten. Ytterligare ett byte tillåts docks om domaren tycker att det är okej. En ytterligare bytesregel är att lagen maximalt får byta spelare vid tre tillfällen, halvtidsbyten inkluderat. (Vi får väl se hur det blir med den saken, minns jag rätt har reglerna inte alltid följts på den punkten.)

För den som vill se matchen på teve finns två alternativ: MUTV visar som vanligt Uniteds försäsongsmatcher och dessutom sänds alla matcher i International Champions Cup på Strive.

Manchester United

Efter ett par matcher med elva byten i halvtid kommer de flesta av morgondagens startspelare få längre tid på sig, något som Ole Gunnar Solskjaer bekräftade på dagens presskonferens. Därmed är det inte osannolikt att vi får se ett relativt ordinarie lag från start, om än ingen toppad elva.

Matteo Darmian och Fred har anslutit till truppen i Singapore. Huruvida de får speltid imorgon återstår att se. Jag gissar dock att Ole Gunnar Solskjaer vill få igång spelarna så snabbt som möjligt, så inhopp i andra halvlek skulle inte förvåna.

Det är inte bara Darmian och Fred som behöver minuter i kroppen. David de Gea vilades mot Perth och missade sedan Leeds på grund av sjukdom, medan Lee Grant har missat de båda inledande träningsmatcherna på grund av skadebekymmer. Luke Shaw blev utbytt skadad mot Perth och stod sedan över mot Leeds.

De Gea och Shaw ska vara tillgängliga för spel medan vi idag inte fick någon uppdatering gällande Grants status.

En som definitivt inte kommer till spel är Romelu Lukaku, som fortsatt är skadad. När säsongen sparkar igång på riktigt kan det mycket väl vara så att Lukaku har bytt från Uniteds röda tröja till Inters svartblå. Så hans frånvaro till trots lär den belgiska anfallaren vara på tapeten imorgon.

Det är för övrigt inte bara Lukaku som har kopplats samman med Inter. Även Darmian och Nemanja Matic har placerats i den italienska klubben. De ryktena känns dock mindre heta just nu.

Nåväl. David de Gea har hostat färdigt nu. På presskonferensen sa Solskjaer att han vill spela målvakten i minst en timme.

I backlinjen hoppas jag att vi får se Axel Tuanzebe i mittförsvaret. Victor Lindelöf står av allt att döma högst i kurs hos manager Ole Gunnar Solskjaer av mittbackarna, så han lär starta. På kanterna torde det bli de tänkta ordinarie ytterbackarna Aaron Wan-Bissaka och Luke Shaw.

På mittfältet har Paul Pogba och Scott McTominay kamperat ihop i de två första matcherna. Får vi se den kombinationen igen ligger det nära till hands att tro att det, i väntan på nyförvärv, är Solskjaers tänkta förstaval. Försäsongen är dock till för att testa, så det kan tänkas att Nemanja Matic eller Andreas Pereira går in bredvid Pogba.

Även i anfallet har det sett ganska lika ut i de två första matcherna. Marcus Rashford, Mason Greenwood och Juan Mata spelade tillsammans i båda matcherna, med Angel Gomes (Perth) och Daniel James (Leeds) som fjärdenamn.

Om jag fick bestämma skulle vi starta med Gomes bakom Greenwood, Rashford och James. Så tror jag dock inte att det blir. Jag tror och hoppas att Greenwood får fortsätta tillsammans med Rashford. Det kan tänkas att de får sällskap av Jesse Lingard och Anthony Martial.

Möjlig startelva:

Internazionale

Inter ligger aningen efter United i säsongsuppbyggnaden (de har också längre tid kvar till säsongspremiären). Italienarna har hunnit avverka en match, då de i söndags besegrade schweiziska Lugano med 2-1 på bortaplan. Stefano Sensi och Marcelo Brozovic gjorde Inters mål i den första halvleken och sedan kunde Lugano reducera sent i andra.

Som ni alldeles säkert känner till är det numer Antonio Conte som styr Inter. Förra säsongens fjärdeplats i ligan betyder att de även den här säsongen ska spela i Champions League.

Conte tog med sig 27 spelare till Singapore, däribland flyttryktade Radja Nainggolan. Detta till trots verkar det inte finnas någon plats för Nainggolan i Contes Inter, något tränaren bekräftade på dagens presskonferens.

Anfallaren Mauro Icardi fick inte ens följa med till Singapore, under starka rykten om en flytt till Juventus eller Napoli. “Klubben var väldigt tydlig med att berätta att [Icardi] är utanför projektet. Han är borta,” kommenterar Conte.

I övrigt saknar Inter ett gäng spelare till följd av sommarens landslagsturneringar.

Inters aktivitet på transfermarknaden har varit rätt stor, delvis till följd av att de gärna köper och säljer spelare med diverse olika klausuler. Diego Godín hämtades på fri transfer från Atlético men kommer inte till spel mot United (semester efter Copa América). Även nyförvärvet Valentino Lazaro (Hertha Berlin) missar matchen, då han är skadad.

Det lämnar mittfältaren Stefano Sensi (hämtades från Sassuolo på lån med köpobligation, en väldigt typisk lösning för Inter) som det stora nyförvärvet inför morgondagens match. Sensi verkar vara tänkt för en nyckelroll på mittfältet.

Sin vana trogen har Conte tänkt spela med trebackslinje och vingbackar i Inter. Ivan Perisic ska ha imponerat som vänsterspringare mot Lugano. I den matchen startade Conte med Handanovic i mål. D’Ambrosio, De Vrij och Skriniar bildade trebackslinjen. Candreva och Perisic tog vingbackarna med Gagliardini, Brozovic och Sensi centralt på mittfältet.

I anfallet är Romelu Lukaku, till Contes frustration, fortfarande Unitedspelare. “Jag tycker att frustrerad är ett stort ord,” säger Conte. “Lukaku är Uniteds spelare och sådan är verkligheten. Ni vet väldigt väl att jag gillar den här spelaren. Vi får se vad som händer.”

I brist på anfallsvärvning spelade Samuele Longo (som har tillhört Inter sedan 2011 och gjort totalt två matcher för klubben) på topp tillsammans med Sebastiano Esposito (född sommaren 2002) i matchen mot Lugano. Anfallet är inte Inters styrka.

Mot Lugano bytte Conte målvakt efter en halvlek för att sedan skifta nio utespelare efter en timme. Esposito spelade hela matchen.

Historik

Manchester United och Inter har bara stött på varandra i tävlingsmatcher vid två tillfällen. Senast våren 2009, då Sir Alex Fergusons lag åkte till Milano och spelade 0-0 på beställning mot José Mourinhos Inter. I returen på Old Trafford blev det en enkel 2-0-seger, sedan Nemanja Vidic öppnat målskyttet redan i den fjärde matchminuten.

Den drabbningen kom tio år efter lagens första officiella möte. Då var det Dwight Yorke som gav United en tidig ledning i en 2-0-seger på Old Trafford. I returen säkrade Paul Scholes Uniteds avancemang när han kvitterade till 1-1.

Lagen har faktiskt mötts oftare i träningsmatcher. Morgondagens match blir den åttonde träningsmatchen totalt. De fyra första matcherna hemma och borta somrarna 1996 och 1997. Detta som en del i Paul Inces övergång från United till Inter.

Det allra senaste mötet var sommaren 2014, då lagen möttes i USA (Maryland). Då vann United med 5-3 på straffar, efter 90 mållösa minuter. Chris Smalling, Phil Jones, Ashley Young (straffmålskytt) och Juan Mata startade för United. David de Gea och Luke Shaw hoppade in efter första halvlek medan Jesse Lingard satt på bänken. Handanovic, Ranocchia och D’Ambrosio spelade för Inter. Liksom Nemanja Vidic.

Övrigt

För United blir det första matchen i Singapore sedan 2001. Den gången var det Team Singapore som stod för motståndet och United var så överlägsna att Sir Alex Ferguson till slut accepterade Fabien Barthez önskemål om att få spela anfallare.

Barthez fanns i läge till vänster när Ryan Giggs fastställde slutresultatet till 8-1. Ole Gunnar Solskjaer öppnade målskyttet i matchen och satte även 3-1. Vår nya assisterande reservlagstränare Quinton Fortune hoppade in med kvarten kvar.

Den matchen spelades på National Stadium i Singapore och det gör morgondagens match också. Det är emellertid inte samma arena, även platsen är samma. Den gamla arenan stängdes 2007 och revs tre år senare. Den nya invigdes för fem år sedan. Arenan – som oftast används för cricket, fotboll och friidrott – har plats för ungefär 60 000 åskådare.

Avsparken är klockan 13.30 svensk tid, vilket är 19.30 lokal tid.

Väderleksrapporten indikerar att det kommer att vara ungefär 30 grader varmt när matchen spelas, med liten risk för regn.

Matchfakta

Manchester United
Internazionale

Matchinformation

Turnering: Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid: Lördagen den 20 juli 2019, 13.30
Plats: National Stadium Singapore, Singapore
Teve: MUTV/Strive

Manchester United

Målvakter: De Gea, Grant, J Pereira, Romero
Försvarare: Bailly, Dalot, Darmian, Jones, Lindelöf, Rojo, Shaw, Smalling, Tuanzebe, Wan-Bissaka, Young
Mittfältare: Chong, Fred, Garner, Gomes, James, Lingard, Matic, McTominay, J Pereira, Pogba, Mata
Anfallare: Greenwood, Martial, Rashford
Frånvaro: Lukaku (skadad),  Sánchez (skadad/semester)

Internazionale

Målvakter: Berni, Handanovic, Padelli
Försvarare: Bastoni, D’Ambrosio, Dalbert, De Vrij, Ranocchia, Skriniar, Ntube, Pirola
Mittfältare: Agoumé, Barella, Borja Valero, Brozovic, Candreva, Gagliardini, João Mário, Lazaro, Nainggolan, Perisic, Sensi
Anfallare: Longo, Politano, Colidio, Esposito, Vergani
Frånvaro: Asamoah, Godin, Martínez, Miranda, Puscas, Vecino (semester), Icardi (inte uttagen)