Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ole Gunnar Solskjaers presskonferens: Vi kan se en ny Anthony Martial

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer, tillsammans med Nemanja Matic, har idag hållit presskonferens inför morgondagens träningsmatch mot Inter.

  • Romelu Lukaku är inte aktuell för spel imorgon
  • David de Gea kommer mest troligt starta i mål
  • Matteo Darmian och Fred är på plats
  • Dean Henderson reser inte

Solskjaers presskonferens

…om Romelu Lukaku

”Han är inte fit. Han är inte tillgänglig.”

Om belgarens framtid i Manchester United:

”Jag har inga uppdateringar sedan senast.”

Solskjaer säger att han räknar med att Lukaku följer med laget till Shanghai.

…om De Gea och Shaw

”Jag tror att båda kommer att vara tillgängliga [imorgon]. Luke tränade bra innan vi lämnade. David är antagligen tillräckligt bra för att träna idag. Vi ska försöka få 60 minuter eller längre från honom.”

…om Darmian och Fred

Matteo Darmian och Fred har nu anslutit till truppen.

”Idag får vi se hur de är. De har tränat hemma. Fred har varit i Brasilien och gift sig. Han kommer att ha massor av energi och vara angelägen att bidra.”

Mer om Fred:

”Du är inte överraskad när en spelare från Brasilien, som har spelat i Ukraina, har problem i början. Men vi vet att talangen finns där. Vi såg i slutet av säsongen vad Fred kan ge oss. Han är givetvis en spelare som kommer att ta ett steg den här säsongen. Förhoppningsvis inget bakslag av att han har missat tio dagar av försäsongen.”

…om Dean Henderson

Den unga målvakten Dean Henderson kommer inte resa till Asien. Någon förklaring har ännu inte getts, men det ligger förstås nära till hands att tro att ett lån till Sheffield United nu är nära förestående.

…om försäsongen

”Hittills har vi haft massor av positiva stunder. Matcherna är en del av det. Det är steg för steg, imorgon är ett nytt steg med högre nivå på motståndet.”

De flesta spelarna har kunnat träna för fullt, bara enstaka spelare – Anthony Martial, Romelu Lukaku, Luke Shaw – har missat någon träning.

…om Europa League

”Vi ser Europa League som en fantastisk möjlighet att ge ungdomar speltid och också att vinna en titel. Det är också ett sätt att kvalificera sig för Champions League. Men du kan inte räkna med att vinna en cup.”

I frågan önskades också att Solskjaer skulle diskutera Tahith Chong och Angel Gomes men managern skippade tyvärr den delen av frågan.

…om silly season

”Vi jobbar på en eller två [värvningar]. Mitt mål när jag är här är att göra oss redo för matcher och träningar. Om jag måste resa någonstans gör jag det och då kan ni antagligen inte prata med mig.”

På en fråga om hur Ander Herrera ska ersättas svarade Solskjaer svävande och pekade på att laget har många spelare och även många unga spelare som kan kliva in. Dessutom kan det vara möjligt att laget spelar ett annat system.

”Transferfönstret stänger när ligan börjar. Början på säsongen är viktig. Det är därför vi jobbar [spelarna] hårt. Jag tror inte att många här har haft en försäsong som den här de senaste åren. Det har varit mästerskap.

”De första åtta till tio matcherna, du vinner ingenting men du kan förlora chansen att vinna. Så de första månaderna är avgörande.”

…om citys och Liverpools dominans förra säsongen

”Premier League är en väldigt konkurrenskraftig liga. Det de två lagen gjorde förra säsongen var exceptionellt. Jag tror inte att 97 och 98 poäng kommer hända igen. Jag tror att vi får se en tätare liga det här året. Jag tror att det är sex lag som slåss om Champions League men också ett par lag bakom.

”Vi fokuserar på oss själva. Vi måste bli bättre. Vi måste säkerställa att Man United är vårt enda fokus. Jag är säker på att vi kommer att närma oss toppen.”

…om Anthony Martial

”Anthony kan vara en världsklassanfallare. Om ni har följt Anthony de senaste åren, sättet som han har kommit tillbaka till försäsongen, hans attityd är perfekt. Det finns ett par tillfällen då du kan se en ny Anthony i hur han jobbar för laget. Jag tycker att han alltid har haft talangen, kvaliteten. Han kommer att göra mål. Och arbetsinsatsen blir bättre. Jag förväntar mig att han och Marcus [Rashford] ska vara bättre den här säsongen.”

…om Paul Pogba

På en fråga om Paul Pogba valde Solskjaer inte prata så värst mycket om Pogba.

”Jag vill att alla spelare ska tillbaka till formen de hade direkt när jag kom in. Det handlar inte bara om Paul, utan alla och oss som ett lag tillsammans.

”Svaret på om hans fokus är rätt: Jag tycker att alla har varit exakt som de ska vara under försäsongen. När de är på planen kan jag inte klaga på någon. De är mer proaktiva på möten. Jag har blivit uppmuntrad.”

…om morgondagens byten

”Vi planerar inte att byta alla elva i halvtid den här gången.”

Solskjaer säger att det kan bli några byten i halvtid medan vissa spelare kan få 60 minuter och någon kanske mer än så.

Nemanja Matic

Mittfältaren Nemanja Matic satt bredvid Solskjaer på presskonferensen. Serben gav förhållandevis långa svar, annars brukar ju spelarna vara fåordiga på presskonferenser. Det är uppenbart att han är besviken på fjolårssäsongen.

…om förra säsongen

”Det var ingen bra säsong för oss, som vi vet. Vi misslyckades med vårt mål att spela Champions League. Den här säsongen måste vi göra det bättre. När du spelar för Man United måste du slåss om titlar. Vi alla förväntar oss att vi ska vara bättre den här säsongen och jag är säker på att vi kommer att vara redo för alla utmaningar.”

…om sin egen form

”Förra säsongen hade jag några problem med skador. Men jag var givetvis inte nöjd med min form. Som ni vet slutade vi sexa i tabellen och jag är inte nöjd. Den här säsongen startar jag försäsongen med laget. Vi får se. För tillfället känner jag mig fantastisk och jag hoppas [kunna] fortsätta träna hårt och hjälpa laget.”

Embed from Getty Images

…om sin roll som en mer erfaren spelare

”På min position är det viktigt att prata med lagkamraterna, framför allt jag som en av de mer erfarna spelarna. Jag försöker göra precis det. Den här försäsongen tränar vi väldigt bra. Jag är säker på att vi kommer att spela mycket bättre den här säsongen. Om det räcker för att vinna titlar får vi se.”

Övriga nyheter

Relativ stiltje på ryktesfronten idag.

Blaise Matuidi

Le Parisien hävdar att Manchester United och Everton ska ha kontaktat Juventus angående Blaise Matuidi. Juventus ska emellertid inte vara intresserade av att sälja mittfältaren.

Nishan Burkart

Uniteds reservlagsanfallare Nishan Burkart ser ut att lämna klubben. Enligt Stephen Howson, som följer ungdomslagen nära, ska den schweiziska anfallaren idag genomföra en läkarundersökning hos tyska Freiburg, för en permanent övergång.