Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nummer 5 för Harry Maguire

Harry Maguire är värvad, och har nu också fått sitt nummer. Det blir ett nummer som förpliktigar vad gäller försvarsarbete, nämligen nummer 5, som en viss Rio Ferdinand tidigare bar under 11 av sina 12 säsonger i United.

Nummer 5 är vad det verkar Maguires föredragna nummer. Han hade det i både Hull och Sheffield United, men då han kom till Leicester var det upptaget av Wes Morgan, varför numret då blev 15 istället, och i landslaget har han allt som oftast nummer 6.

Embed from Getty Images

I Manchester United blir det dock nummer 5 från start, något som vi anade redan när vi livebloggade dagen han presenterades, och faktum är att han bara blir den sjätte spelaren som har numret som sitt fasta nummer i United sedan fasta tröjnummer infördes.

Lee Sharpe var först, han hade numret från när fasta nummer infördes säsongen 1993/94 tills han lämnade klubben 1996.

Ronny Johnsen tog över numret då och bara det under sin Unitedkarriär fram till 2001/02, bland annat under den fantastiska trippelsäsongen.

Johnsen följdes av Laurent Blanc, som hade numret en säsong, 2002/03, efter att ha haft nummer 6 under sin första säsong

Rio Ferdinand hade även han nummer 6 först, under den säsong Blanc hade nummer 5, men när fransmannen lämnade klubben bytte Ferdinand till nummer 5 och hade sedan det i 11 säsonger, fram till sommaren 2014.

Då till Marcos Rojo över numret och bar det i 4 säsonger innan han inför fjolåret bytte till nummer 16, konspirationsteoretikern skulle ju kunna tro för att United redan då hade hoppats på att kunna värva Maguire och ge honom femman, men det är inget vi vet. Istället var det ingen som bar nummer 5 under säsongen 2018/19, innan nu alltså Maguire tar över det.