Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Ungdomslagen

Ungdomskollen: Hundraprocentiga i EFL Trophy

Manchester Uniteds reserver fortsätter leverera fina resultat. En överlägsen seger mot ligatrean Stoke följdes upp av en arbetsseger mot Doncaster i EFL Trophy. Reservlaget har nu fem raka vinster och på säsongen tio vinster och bara en förlust på tolv, med målskillnaden 29-9.

Förutom de två reservlagsmatcherna var det meningen att den här ungdomskollen skulle diskutera en cupmatch för juniorerna. Den matchen regnade dock inne.

Enkel seger i toppmatch

Reserverna vann med 3-1 mot ligatrean Stoke. Mason Greenwood, Angel Gomes och Largie Ramazani skrev in sig i målprotokollet. United var det klart bättre laget och borde ha vunnit i utklassningsstil. Effektiviteten var dock undermålig, varför Stoke faktiskt hade en kvitteringschans efter en timme.

United startade med ett starkt lag, förstärkta av a-lagstrion Tahith Chong, Gomes och Greenwood. Teden Mengi skakade av sig smällen han fick mot Swansea och kom också till spel.

Det första målet kom redan efter sex minuter, då Ethan Laird tog sig fram på högerkanten och serverade Greenwood. Anfallaren fick en enkel uppgift då målvakten ramlade. Annars en tung afton för Greenwood som brände två frilägen. Han inledde som toppforward men flyttade sedan ut på högerkanten.

Stoke kvitterade på sin första chans i matchen, sedan anfallaren hittat en lucka mellan Laird och Mengi.

Matchens stora behållning var Gomes 2-1-mål, kort efter paus. D’Mani Mellor och Chong involverade i förarbetet.

Gomes missade sedan straff. Stoke tvingade därefter Paul Woolston i Uniteds mål till en superb räddning på ett distansskott. Matchavgörandet kom på den efterföljande hörnan. Di’Shon Bernard rensade och Largie Ramazani, precis inbytt för Greenwood, blev fri från halva planen. Belgaren rundade den utrusande målvakten och kunde rulla in bollen i öppet mål.

Det var en märklig match där United skapade mängder av chanser och borde ha vunnit stort. Samtidigt irriterande att Stoke fortfarande hade poängchans efter en timme.

Ändå många spelare i United som förtjänar beröm, med Chong som matchens bästa spelare. Bernard var bra i mittförsvaret och de båda ytterbackarna Laird och Reece Devine imponerade. Junioren Devine verkar nu ha anpassat sig till den här nivån. Dylan Levitt var mycket bra i första halvlek men utgick skadad efter paus.

I tabellen har United fortsatt tre poäng upp till West Ham. Tittar vi istället nedåt så är det nu fem poäng till Middlesbrough, som är ny trea.

Tredje raka i EFL Trophy

United säkrade avancemang till slutspelet i EFL Trophy via en 2-1-seger mot Doncaster. Ethan Galbraith och Mason Greenwood gjorde Uniteds mål. Därmed vann United alla tre matcherna i gruppspelet och drömmen om en resa till Wembley lever vidare, även om det är många omgångar dit.

Det var en seger som United verkligen fick jobba för. Doncaster ställde upp med ett mycket starkt lag (åtta av spelarna i startelvan spelade i den senaste ligamatchen). Första halvan av första halvlek var United totalt utspelade och bara Matej Kovars storspel i mål höll United kvar i matchen.

Framför allt på det centrala mittfältet hade Galbraith och Arnau Puigmal stora problem och då anfallaren D’Mani Mellor spelade som nummer 10 fick de inte mycket hjälp därifrån heller. Angel Gomes, Dylan Levitt och Aliou Traore saknades på grund av skador medan James Garner reste med a-laget till London.

Efter hand växte United dock in i matchen och sista timmen var det spelmässigt en jämn match, om något med fördel för United.

Doncaster tog ledningen när timmen var spelad, då Kovar gjorde en dundertavla. Den skulle i slutändan renderas meningslös.

Galbraith kvitterade på en volleykanon tio minuter efter ledningsmålet.

Efter kvitteringen kontrollerade United tillställningen. Oavgjort garanterade gruppseger men United var inte nöjda där. I sista sekunden tog Greenwood saken i egna händer då han drev in från högerkanten och tryckte in bollen vid målvaktens första stolpe.

Greenwood – som omväxlande spelade på båda kanterna och även centralt – gjorde segermålet på ett fantastiskt sätt. Överlag gjorde han dock ingen vidare bra match, om än han – tillsammans med Tahith Chong – var den som tog tag i spelet när United kom in i matchen i första halvlek. Galbraith spelade upp sig ordentligt efter sitt mål, annars var det länge en jobbig match för honom också.

Bästa spelare i United var istället de båda mittbackarna Di’Shon Bernard och Teden Mengi. De går från klarhet till klarhet. Kovar var länge överlägset bäst i United men tavlan han gör på det insläppta målet är så grov att han i slutändan knappt kan kvittera ut godkänt.

United vinner alltså alla matcherna i gruppspelet, mycket starkt. Av akademilagen i turneringen är det bara United och Brighton som är hundraprocentiga. Brighton har dock en match kvar att spela. Lag som Arsenal och Liverpool är utslagna.

Några korta

  • Charlie Savage förefaller ha drabbats av en skada. Mittfältaren har hittills fått nöja sig med ett inhopp i juniorlaget.

  • Maria Edwards hjälpte det engelska U17-landslaget till avancemang i EM-kvalet. Hon bidrog med två mål trots att hon fick nöja sig med inhopp i två matcher av tre.
  • Hannibal Mejbri startade två matcher och spelade andra halvlek i den tredje när Frankrikes U17 gick vidare i EM-kvalet. Han gjorde två mål mot Gibraltar och bidrog med en fantastisk assist mot Cypern.

  • Englands U16-landslag spelade två matcher samtidigt. Omari Forson gjorde mål mot Skottland medan Sam Murray spelade mot Norge. Sam Mather var också uttagen men lämnade återbud på grund av skada.

  • Mipo Odubeko nobbade i somras ett kontraktserbjudande från United. Då kopplades han samman med europeiska toppklubbar. Därför kom det som en stor överraskning då West Ham annonserade att de har signerat anfallaren. Mycket märkligt.
  • Den före detta Unitedspelaren Our Friend Reece James (nu 25) spelade för Doncaster i EFL Trophy-matchen. Han värvades till Doncaster från Sunderland inför den här säsongen. Hittills har han spelat 90 minuter i samtliga ligamatcher.
  • Tahith Chong var lagkapten i matchen mot Doncaster.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 9 november.

Matchfakta

Ungdomslagen har spelat följande matcher sedan senaste ungdomskollen.

U23: Manchester United – Stoke City 3-1 (1-1)

Premier League 2, Division 2, 25 oktober


1-0 (6) Mason Greenwood (Laird)
1-1 (37) Kyeremateng
2-1 (51) Angel Gomes (Mellor)
3-1 (63) Largie Ramazani (Bernard)


Uniteds lag: Woolston; Laird, Mengi, Bernard, Devine; Levitt (Puigmal 46), Galbraith; Mellor, Gomes (Traore 79), Chong; Greenwood (Ramazani 63)

U21: Doncaster Rovers – Manchester United 1-2 (0-0)

EFL Trophy, gruppspel, 29 oktober


1-0 (61) May
1-1 (71) Ethan Galbraith
1-2 (90+4) Mason Greenwood (Galbraith)


Uniteds lag: Kovar; Laird, Mengi, Bernard, Devine; Galbraith, Puigmal (Helm 77); Ramazani (Elanga 86), Mellor, Chong; Greenwood

Mer information: