Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det var som att de spelade på lekplatsen

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer och Manchester United satte igårkväll stopp för José Mourinhos hundraprocentiga start som tränare i Tottenham. Marcus Rashfords visade fortsatt glödhet form och satte dit bägge målen i 2-1 segern, som innebar att United för tillfället parkerar på sjätte plats i Premier League.

Efter ett par dåliga resultat och knackiga prestationer är United tillbaka på vinnarspåret igen, och betydelsen av gårdagens seger, den var oerhörd. Nog för att det såklart fanns något viktigt i att inte låta José Mourinho komma tillbaka till Old Trafford som en vinnare, med tanke på den förlorare han lämnade som. Bortsett från det var givetvis vinsten av allra högst vikt för Uniteds självförtroende och tabellplacering. I och med detta studsade man upp till sjätteplatsen i ligan, med reservation för att det kan komma att ändras beroende på hur dagens matcher slutar.

Igår fick vi i alla fall se något helt annat än de tre senaste matcherna, ganska omgående kändes det som att United faktiskt var intresserade av att ta sig an matchen med lite vilja och beslutsamhet. Utdelningen lät heller inte vänta särskilt länge då Marcus Rashford hittade nätet efter bara sex minuters spel. Nog för att Paolo Gazzaniga borde ha räddat den bollen, men med tanke på det stim 22-åringen är i nu förvånar ingenting.

United såg som sagt betydligt mer bestämda ut och hade till synes god kontroll på matchen i större delen av första halvlek. Mycket tack vare att man på det stora hela vann mittfältskampen, där glädjande nog Scott McTominay var tillbaka, och skottens betydelse och insatser för United måste börjas tas rejält på allvar nu. Inte bara går han in och gör jobbet själv, utan han får även sin omgivning att höja sig, inte minst sin mittfältskollega, Fred, som gör säsongens bästa insats.

Återkommande för Uniteds del när man sitter i en uddamålsledning är att man brukar ha förtvivlat svårt att utöka ledningen. Något undantag gjordes inte igår och med en portion tur och skicklighet kunde Dele Alli sätta dit kvitteringen strax innan paus. Det går inte att ta någonting ifrån hans prestation, men försvarsagerandet av Fred och Ashley Young kan däremot kritiseras.

Tidigt i andra halvlek kände dock Rashford att det var dags att ta tag i saker och ting och ordnade på egen hand en straffspark, som han själv också förvaltade. Tunneln på Serge Aurier och sättet han bara flyter förbi Moussa Sissoko på är njutbart för ett par United-ögon. Det finns ju en oskriven regel som heter att den som får straffen ska inte ta den, men igår var känslan precis tvärtom. Med det självförtroendet fanns det inga som helst tveksamheter.

Även om sista halvtimmen var lite pirrig kändes det ändå som att United hade koll på läget. Tottenham bytte in Christian Eriksen och försökte styra spelet genom honom men kom inte jättelångt med det, och Heung-min Son och Harry Kane var dessutom helt iskalla. Ett par långskott var egentligen det enda Spurs mäktade med, vilket blev plockpotatis för de Gea i målet.

Nu väntar endast två dagars vila innan det är dags för nästa stormatch, nämligen derbyt mot Manchester City på lördag kväll. Det tåls att säga igen, men United brukar kunna göra bra matcher när man möter bättre lag, så låt oss då hoppas att gårdagens match bara var uppvärmning och att man står för en ännu skarpare insats till helgen. Det lär åtminstone behövas.

Här kan ni även läsa gårdagens spelarbetyg och snackisar.

Solskjaers presskonferens

Efter matchen träffade Solskjaer som vanligt pressen och svarade på frågor. Nedan går vi igenom det viktigaste som sades.

 • En av de bästa insatserna. Reaktionen efter deras mål var fantastisk. Vi förtjänade att vinna.
 • Har haft svårt att bryta ner motstånd men nu lyckades vi. Speluppbyggnaden och sättet vi hittade igenom på var bra.
 • Kan inte önska sig en bättre kommande match.
 • Det var som att killarna spelade hemma i trädgården eller på lekplatsen, de njöt av det och det gjorde även fansen.
 • Scott [McTominay] var fantastisk, hans närvaro och ledaregenskaper är oerhört viktiga. Han är professionell ut i fingerspetsarna.
 • Fred gör en kanonmatch.
 • Victor [Lindelöf] håller på att bli en ledare. Fantastisk insats.
 • Mason gjorde en fantastisk insats och kommer bara växa efter det här.
 • Vissa som inte spelat på ett tag gjorde fina insatser, Ashley [Young] och Jesse [Lingard], till exempel.
 • Vi visste hur Tottenham ville spela och de hade sin taktik, men i slutändan var det vi som gjorde en bra match.
 • Snabb återhämtning till lördag. Tur att laget är ungt.
 • Anthony Martial blir borta ett litet tag.
Res med oss till Manchester!