Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Degradering och höftskador

Embed from Getty Images

En dryg månad återstår av år 2019 och innan vi syr ihop höstsäsongen så betar vi av de utlånade spelarnas förehavanden de senaste tre veckorna. Målvakterna fortsätter att få speltid, vilket Chris Smalling och George Tanner också får. För Cameron Borthwick-Jackson fortsätter motgångarna medan det för Aimee Palmers del verkar gå bra i Sheffield United.

Dean Henderson, Sheffield United

Det blev, som väntat, inget framträdande i det engelska landslaget under årets sista landslagsuppehåll. Henderson spelade, förstås, inte mot Manchester United när lagen spelade oavgjort 3-3 men har sedan dess spelat fulla 90 minuter i samtliga Sheffields matcher. Någon ny nolla har det dock inte blivit. Sheffield kryssade mot Wolves (1-1), förlorade mot Newcastle (2-0) och knep tre poäng mot Norwich igår (2-1). Mot Norwich kunde Henderson inget göra på målet, däremot stod han för en praktfull parad på Todd Cantwells avslut och räddade därmed segern åt Sheffield. 

Joel Pereira, Hearts

Har precis som Hearts i stort gått ruggigt tungt sedan senaste lånekoll. Bortaförluster mot Kilmarnock (3-0) och Rangers (5-0) gav Pereira en bänkplats hemma mot Livingston förra veckan. Ersättaren Zdenek Zlamal släppte in en boll i en match som slutade 1-1. Managern Daniel Stendel gav trots detta Pereira förtroendet mot Motherwell i helgen. Hur det gick? Heats förlorade med 1-0.

Kieran O’Hara, Burton

Startade för sitt Irland mot Nya Zeeland under landslagsuppehållet, vilket visar på att O’Hara verkar vara betrodd som en av tre målvakter i landslaget just nu. I ligan har det gått aningen knackigare. O’Hara har stått i mål mot Southend (1-1), Peterborough (förlust 1-0), Sunderland (seger 2-1) och Lincoln (förlust 2-0). Mot Peterborough drog O’Hara på sig säsongens andra varning i ligaspelet och släppte in det som blev matchen enda mål på stopptid. Sett till hur Joel Pereira presterar i Skottland får man ändå säga att O’Hara avancerat i Uniteds målvaktshierarki. Nu säger det väldigt lite med tanke på konkurrensen, men O’Hara går mot en bra säsong som det ser ut nu.

Embed from Getty Images

Alex Fojticek, Stalybridge Celtic

Alex Fojticek fortsätter att matchas tufft i Stalybridge. Det blev två raka nollor mot Matlock Town och Buxton i ligaspelet och ytterligare en mot Altrincham i Cheshire Senior Cup innan han i lördags fick kröka rygg mot Whitby Town. Stalybridge är femma i en väldigt haltande tabell.

Jacob Carney, Stocksbridge Park Steels

Jacob Carney har inlett sin andra lånesejour i Stocksbridge Park Steels. Carney vaktade målet i 4-2-segern mot Newcastle Town i lördags.

Cameron Borthwick-Jackson, Tranmere

Petades för sjunde matchen i rad mot Wycombe den 17 november när Tranmere föll med 2-0. Fick sedan chansen som vänstermittfältare i 2-1-förlusten borta mot Fleetwood veckan därpå och spelade fram till Tranmeres endas mål. Hoppade därefter in i paus när Tranmere avancerade i FA-cupen mot Wycombe bara för att ställas utanför truppen i därpå följande match Chichester (seger 5-1). Orsaken verkar vara en höftskada, något som gjort att han återvänt till Carrington.

Chris Smalling, Roma

Fortsätter att imponera i Roma. Stod för ett mål och en framspelning i 3-0-segern mot Brescia. Inledde december med en 3-1-seger mot Verona och följde upp den med ett kryss, 0-0, borta mot serieledarna Inter. Smallings framfart har förstås noterats av Ole Gunnar Solskjaer som på presskonferensen inför derbyt uttalade att han tror att Smalling återvänder till United.

Som läget är nu är det väl svårt att argumentera emot. Phil Jones är petad och Axel Tuanzebe är förste vikarie till Victor Lindelöf och Harry Maguire. Då Marcos Rojo är Marcos Rojo skulle det rimligen finnas en plats som fjärde mittback för Smalling.

George Tanner, Morecambe

Är George Tanner säsongens Regan Poole? Precis som Poole ifjol får Tanner chansen match efter match i år. Skillnaden är kanske att Poole tillhörde ett rätt okej lag (Newport) medan Tanner tillhör ett Morecambe som sladdar rejält i League Two. Sedan senast lånekoll har Tanner spelat högerback i två 1-1-matcher (mot Crawley och Carlisle) och högermittfältare i 5-0-förlusten mot Crewe. Med andra ord verkar det som om det är bäst att Tanner spelar back.

Embed from Getty Images

Aidan Barlow, Tromsö

Fick ett snöpligt avslut på sin lånesejour i Norge. Tromsö åkte ur ligan i sista omgången och Barlow fick se matchen från bänken. Totalt blev det sju matcher och två mål för Barlow som nu återvänder till Uniteds junior- och reservlag.

Ethan Hamilton, Southend

Petades i 1-1-mötet med Burton den 16 november, vilket var Hamiltons fjärde raka match på läktaren. Togs till nåder av Sol Campbell till hemmamötet med Oxford veckan därpå. Gjorde 67 minuter som central mittfältare när Southend föll med 4-0. Petades till bänken i helgens möte med Bristol och fick hoppa in i 63:e minuten. Southend föll med 4-2 och Hamilton har verkligen inte fått den utväxling han och klubben önskade i höstas.

Alexis Sánchez, Inter

Fortsatt skadad. Beräknas vara tillbaka i januari.

Charlotte Newsham, Huddersfield

Spelade hela matchen när Huddersfield slog med Middlesbrough med 6-0 den 24 november. Fanns sedan inte med när Huddersfield slog ut Stoke ur FA-cupen.

Aimee Palmer, Sheffield United

Spelar och har hälsan i Sheffield United. Fick 80 minuter när Sheffield vann med 2-1 borta mot Lewes, curlade in en frispark mot Durham i ligacupen och fick sedan 90 minuter mot just Durham i ligan matchen därefter. Började december på bästa sätt med 90 minuter när Sheffield slog London City 2-1 och London Bees med 3-1. Verkar trivas väldigt bra i Sheffield, i alla fall utgående från den här intervjun på Sheffields hemsida. 

Embed from Getty Images