Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Derbyn är alltid speciella

Det vankas Manchesterderby imorgon. Därmed har Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer idag hållit presskonferens. Anthony Martial kan vara tillbaka i spel imorgon men vi får fortsätta vänta på Paul Pogba.

Förutom presskonferensen tar vi även upp en diskussion om nästa lagkapten i United samt att Everton har sparkat Marco Silva.

Solskjaers presskonferens

…lagnyheter

Solskjaer hoppas att Anthony Martial ska vara tillgänglig. Definitivt för delar av matchen men kanske inte från start.

Paul Pogba förväntas inte vara tillgänglig. Solskjaer svarar undvikande på när Pogba kan vara tillbaka i spel, ”så snart som möjligt”. Pogba tränar nu på gräs. ”Jag sa under 2019, så förhoppningsvis före nyår.”

…om derbyt

”Derbyn är alltid speciella. Men du kan inte säga att det betyder mer.”

…om att bygga vidare

Solskjaer säger att segern senast kan ha gett laget självförtroende. Att Manchester city får längre vila inför matchen tror han inte spelar någon roll. Dels har United unga spelare som återhämtar sig snabbt och dels får spelarna hjälp av adrenalin när det vankas derby.

”Vi åker till det kanske bästa laget i England, det kommer att bli en svår match. Det här är en chans för alla.”

Om United lyckas spela lika bra som i onsdag tror Solskjaer att United kan få med sig ett resultat.

…om Marcus Rashford

”Han gör [mål] för tillfället. Hur han inte fick målet mot Villa är bortom mig. Han tar sig in i bättre positioner. I onsdags var han otrolig.”

…om Chris Smalling och rasistiska rubriker

”När du ser den tidningen tänker du ’hur är det möjligt?’. Det är den värsta framsidan jag har sett, det måste vara det. Vi har givetvis varit i kontakt med Chris [Smalling] för att berätta att vi stöttar honom. Romelu [Lukaku] också.”

Solskjaer säger att Smalling har varit fantastisk i Italien.

Tror du att han kommer att komma tillbaka till United?

”Ja.”

Kapten Tuanzebe

Harry Maguire och Axel Tuanzebe är huvudkandidater att ta över som lagkapten efter Ashley Young, rapporterar Paul Hirst för Times. De mer erfarna spelarna David de Gea och Paul Pogba ses inte som självklara ledare medan Maguire och Tuanzebe ska ha uppvisat ledaregenskaper.

Då Tuanzebe bar kaptensbindeln mot Rochdale antogs det bero på att han är uppväxt i Rochdale. Så ska emellertid inte vara fallet. Tuanzebe fick bindeln för att Solskjaer ska se på honom som en potentiell kapten.

Maguire anses ändå vara favorit till rollen. Samtidigt gör Scott McTominay framsteg och klubben räknar också med att Marcus Rashford och Victor Lindelöf ska axla ansvar.

Everton sparkar Silva

Det är en dålig tid att vara Premier League-manager. Senast i raden att sparka sin manager är Everton, som har fått nog av Marco Silva. Tills vidare tar Duncan Ferguson över som tillfällig manager och han kommer att leda laget mot Chelsea i helgen.

Därefter väntar för Everton en match mot Manchester United. Då kan en ny manager vara på plats. Rykten indikerar att David Moyes kan få jobbet. Blir det så skulle han alltså leda sin före detta klubb mot sin före detta klubb.