Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Skönt med en hållen nolla

Embed from Getty Images

Ett roterande Manchester United avslutade kalenderåret med att besegra Burnley på Turf Moor under gårdagskvällen, vilket innebär att man klättrar till femteplats i ligan och allt närmare en Champions League-plats.

Turf Moor är aldrig en lätt arena att komma till, och det blev också till stor del en ganska krampaktig match, där United tack vare både påpasslighet och lite slarv från hemmalaget kunde bärga tre poäng. Det var United som tog tag i taktpinnen ganska omgående, vilken man också skulle behålla stora delar av matchen.

Så här i jul- och nyårstider valde Ole Gunnar Solskjaer att rotera en del, med bland annat Brandon Williams och Ashley Young in på ytterbackspositionerna istället för Aaron Wan-Bissaka och Luke Shaw. Ett bra drag skulle det visa sig, framför allt på vänsterkanten där Williams dominerade. Han hade full koll bakåt och kunde därmed dundra fram i vänsterkorridoren gång på gång. Flåsar Shaw i ryggen, och frågan är om han inte är om sin kollega redan.

På mittfältet var det också en konstellation vi inte varit riktigt vana vid att se, nämligen med Nemanja Matic och Fred. Duon skötte sig dock bra och trots att Matic inte startat en ligamatch sedan september visade han prov på erfarenhet och spelade enkelt men effektivt.

Framför dem fick Andreas Pereira chansen och gjorde inte heller bort sig. Brassen låg bland annat bakom det första målet när han satte en Burnley-försvarare i trångmål och sedan frispelade Anthony Martial. Stundtals brister det kvalitativa hos Pereira, men han igår väger han upp det med en gedigen arbetsinsats.

På tal om Anthony Martial, han hade kanske inte sin bästa match men gör trots allt mål och visar kyla när lägena väl uppstår. Det är lite det som räknas, även om han kan bli ännu mer involverad i spelet. Mer involverad var Marcus Rashford, men fick inte heller allt att riktigt stämma, men även från hans fötter får vi se ett mål.

Trots inga mål var det ändå Daniel James som såg vassast ut där framme. Walesaren springer ifrån precis alla när ytorna uppstår och motståndarna hade minst sagt problem med att fånga honom. Blir nersparkad gång på gång men reser sig alltid.

Vad sedan Mike Dean sysslar med när han drar upp det gula istället för röda kortet på Ben Mee, efter dennes huvudlösa tackling, kan man fortfarande fråga sig. VAR, någon?

Solskjaers presskonferens

Nedan ger vi er det viktigaste som sades under gårdagens presskonferens.

  • Bra insats, nöjd med attityden. Alltid svårt att komma hit.
  • Vi utvecklas och det här var ett fall framåt.
  • Tuffa med Barnes och Wood längst fram, men vi hanterade det bra.
  • Skönt med en hållen nolla, inte minst för de Gea.
  • Inte förvånad över Williams insats, han har varit magnifik. Han utvecklas hela tiden, är fokuserad och målmedveten.
  • Tar det lugnt med Pogba, han kände av lite från förra matchen. Det tar alltid tid att komma tillbaka till hundra procent.
  • Fred och Matic gör det jättebra. Ingen hade kanske trott att Fred skulle vara så här bra för några månader sedan.
  • Förväntar mig inte att McTominay är tillbaka förrän om ett par veckor.
  • James, han reser sig, inte sant? Men kommer inte lägga någon större vikt vid tacklingarna.

Mer från matchen

Snackisar efter Burnley – Manchester United 0-2

Spelarbetyg: Burnley – Manchester United 0-2