Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Muss halvtidsbetyg 2019/20: Mittfältare och anfallare

Vi är inne på årets sista dagar och traditionsenligt ska det då sammanfattas. I vår sammanfattning kommer vi bland annat att betygsätta Manchester Uniteds spelares insatser under höstsäsongen. Idag behandlar vi mittfältare, anfallare och vår manager, med betygen på målvakter och försvarare igår.

I våra halvtidsbetyg har vi valt en binär skala, tumme upp eller tumme ner.

Spelarna har delats upp bland redaktionsmedlemmarna, där var och en satte sina kriterier för positivt eller negativt omdöme.

Paul Pogba: 👎

Inledde med två assistpoäng i premiären mot Chelsea, vilket fortfarande är Pogbas enda poäng den här säsongen. Ja, han har varit skadad mycket och ja han har spelat bra i flera av de matcher han faktiskt kunnat spela. Men sammantaget kan han inte få en tumme upp för den här hösten.

Gustav Brinck-Larsen

Juan Mata: 👎

Hur mycket man än gillar Mata är det bara konstatera att tiden i United är över. Får sina cupmatcher och inhopp titt som tätt, men bidrar inte med någonting. Han fysiska brister har han kompenserat med sina fantastiska fötter och hjärna, men inte ens det verkar finnas längre.

Elias Hallström

Jesse Lingard: 👎

Förklarade i en intervju att personliga problem har ställt till det med fotbollen, och det kan man såklart köpa, men faktum är att Lingard också är en spelare som inte håller måttet. Har inte gjort mål på över ett år i ligan, vilket inte är försvarbart för en offensiv spelare i United.

Elias Hallström

Andreas Pereira: 👎

Har fått väldigt mycket förtroende från Solskjaer och det får anses som väldigt märkligt. Han har inte varit bra som offensiv mittfältare, till höger i den offensiva trean och absolut inte bra som defensiv mittfältare. Har förvisso gjort ett bra par matcher nu precis innan det här skrivs, men överlag över hösten är Andreas Pereira helt enkelt inte tillräckligt bra för Manchester United.

Victor Laag

Fred: 👍

Har till slut fått en period där han spelat regelbunden fotboll, och har då visat att han kan vara en bra bollvinnande mittfältare som också kan fördela bollar framåt. Han saknar dock poäng i ligan, och har bara en assist i Europa League – det måste han bättra rejält framöver.

Gustav Brinck-Larsen

Embed from Getty Images

Daniel James: 👍

Han kom som en virvelvind och slog sig in som högerytter tämligen omgående. På 22 matcher har han gjort 3 mål och 5 assist, samtliga mål kom dock hans första 4 ligamatcher så det börjar bli en lång tid utan mål nu. Vinner extremt mycket frisparkar, och sammantaget har det varit en oerhört positiv höst från James.

Gustav Brinck-Larsen

Angel Gomes: 👍

Grymt svårt att betygsätta Gomes, egentligen. För det första har han inte fått i närheten av den speltid han rimligtvis borde ha förtjänat, och för det andra har den speltid han fått mestadels varit i fel position. Sett ur de förutsättningarna anser jag att han har gjort det helt okej. I ett par av de tidiga cup-matcherna, när han faktiskt fick spela centralt, imponerade han på mig och många andra. Att han nu ser ut att lämna är tråkigt, men förståeligt ur hans synvinkel.

Adam Fröberg

Nemanja Matic: 👎

Har haft enorma skadeproblem under hösten, men det har inte heller varit någon munter syn när Nemanja Matic spelat fotboll hösten 2019. Vi är vana vid att det kan gå ganska långsamt när han spelar, men det här som vi sett under hösten. Som att han blivit 65 år gammal över en sommar. Kommer röra sig bort från klubben, kanske redan i januari.

Victor Laag

James Garner: 👍

Fick förlängt kontrakt i våras, vilket ju i sig signalerade att Solskjaer och klubben trodde på honom. Så har det kanske inte känts i alla lägen i höst. Borde ha fått chansen oftare än han fått, speciellt då Matic varit så dålig som han varit. Åtta minuter i ligan, sex matcher på bänken och en rätt framträdande roll i Europa League gör ändå att betyget är godkänt. Hans speltid under resten av säsongen beror väl långt på om eller hur tidigt United sågas av i ligan, om man är lite elak.

Marcus Beijar

Scott McTominay: 👍

Så sent som i januari var det aktuellt att skicka Scott McTominay på lån. Att han under hösten 2019 skulle etablera sig som en närmast oersättlig mittfältare var det nog ingen som förutsåg då. Så bra att han ska vara oersättlig för United är han inte men det är en annan diskussion. Som regel har han skött sig förträffligt och han är en spelare som verkligen maximerar sin talang.

Mikael Österdahl

Anthony Martial: 👍

Sju mål och tre framspelningar så här långt är kanske mindre än det borde vara nu då Martial får spela på sin favoritposition, den längst fram. Inledde säsongen så lovande innan hamstringsskadan gjorde sitt. Känns kanske som att han är på väg in i stimmet igen, och det behöver United och Solskjaer. Är inte spelaren som gör 25 mål på en säsong men verkar som sagt åter trivas med tillvaron när han slipper spela ytter.

Marcus Beijar

Marcus Rashford: 👍

Tagit ytterligare kliv i sin utveckling och är idag Uniteds starkast lysande stjärna längst fram. Hittat kontinuitet i sitt spel och målskytte, vilket också har stärkt hans självförtroende. Kliver dessutom alltid fram i de stora matcherna och stod för en av sina bästa matcher i United-tröjan mot just City.

Elias Hallström

Mason Greenwood: 👍

Ett av de enklaste betygen att sätta. Greenwoods 8 mål och 1 assist (i skrivande stund) talar för sig självt när vi pratar om en 18-åring med rätt begränsad speltid i jämförelse med övriga offensiva spelare. Han har gång på gång visat vilken enorm talang han är med mål med båda fötterna, smarta lösningar på planen och ett moget spel overall. Vad som imponerar mest är hans mentalitet – han ser ständigt så lugn, orädd och fokuserad ut. Att flertalet mål varit direkt avgörande styrker bara helhetsbilden.

Adam Fröberg

Embed from Getty Images

Tahith Chong: 👎

Chong har, till skillnad från Gomes, åtminstone fått en del speltid allt som allt. Särskilt inledningsvis. Givetvis inte jättemycket, men ändå tillräckligt för att kunna visa något och imponera. Det har han inte gjort i tillräckligt hög grad på seniornivå – ännu.

Adam Fröberg

Ole Gunnar Solskjaer: 👎

Kunde man ha gett en knuten näve hade Solskjaer fått det, nu landar det på en tumme ner. Till hans försvar ska sägas att han minsann inte har det lätt med tanke på hur truppen ser ut och att den under hösten plågats av en radda med skador. Att mittfältet inte förstärktes i somras frustrerar honom garanterat och det är där de absoluta bristerna synts mest. Samtidigt är Solskjaer en begränsad coach. Han har inte nycklarna och det taktiska kunnandet för att spela en annan fotboll än den vi spelar nu, det vill säga en fotboll präglad av omställningar. Mot sämre lag krävs det mer och där är inte Solskjaer.

Marcus Beijar