Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogbas skadeläge; Mittfältsalternativ i januari; Tierney dömer på lördag

Embed from Getty Images

Det är dagen efter Manchester Uniteds 2-0-förlust mot Arsenal på Emirates och vi samlar ihop vad vi hittar till ett nyhetssvep. Paul Pogba och hans påstådda skada hör obönhörligen till diskussionsämnena så här dagen efter. En naturlig följd av det är förstås det tunna mittfältet och frågan om vilka som skulle kunna ersätta där. 

Pogba, Pogba, Pogba…

Paul Pogba missade som bekant matchen mot Arsenal igår med vad som sägs vara en fotskada. Ole Gunnar Solskjaer bekräftade före matchen att fransmannen skulle opereras igen och på den efterföljande presskonferensen hette det att Pogba skulle bli borta 3-4 veckor. Mycket kan sägas i denna fråga, men dels får man fråga sig om Pogba verkligen borde ha gjort comeback då han gjorde comeback och dels får man fråga sig om Manchester Uniteds medicinska stab verkligen gjort rätt bedömningar.

Enligt Andy Mitten ska beslut om Pogbas operation ha kommit ”utifrån” varpå United gjort en egen röntgenundersökning och kommit fram till samma slutsats. Skadans art ska inte vara så allvarlig, men en månad är länge nog i den situation United befinner sig i.

Fyra klubbar slåss om Eriksen?

Christian Eriksen har varit tydlig med att han inte kommer att förlänga sitt kontrakt med Tottenham. Dansken är fri att gå vart han önskar i sommar, vilket gör att Tottenham bör sälja honom under det transferfönster som slog upp igår om man vill casha in ens något. Eriksen sades intressera United i somras och tror man Daily Mail (vilket man inte alltid bör göra) så finns intresset fortsatt där. Intresserade sägs också Inter, Juventus och PSG vara.

Stötestenen för intresserade klubbar sägs vara den att man skulle bli tvungna att betala uppemot 25 miljoner pund om man vill ha Eriksen redan nu. José Mourinho har å sin sida uttalat sig kryptiskt om 27-åringens framtid, så helt säkra på att han lämnar kan vi inte vara.

Embed from Getty Images

Mittfältsalternativ i januari

Med Paul Pogba borta minst en månad till och med Scott McTominay i sjukstugan sedan tidigare är det erkänt tunt på Uniteds mittfält. Ole Gunnar Solskjaer pratade på gårdagens presskonferens om att United tittar på 1-2 spelare och det sannolika är väl att det rör sig om mittfältare. ESPN säger sig veta att Sean Longstaff och Emre Can är två spelare som finns på radarn. Longstaff ryktades till United redan i somras och har gjort en hyfsad höst i Newcastle. Det ska också, enligt Standard, vara Michael Carricks åsikt att Longstaff är den rätta lösningen för United. Tidigare Liverpoolmittfältaren Can sitter fast på bänken hos Juventus och kan säkerligen vara sugen på en flytt. Tysken har dock kontrakt fram till sommaren 2022 och lär kosta en slant att få loss.

Rob Dawson spinner vidare på de bägge namnen men väver också in att James Maddison fortfarande är Solskjaers huvudsakliga mål för mittfältet. Problemet där är att Leicester knappelunda säljer i januari med tanke på att man har häng på topp fyra. Jack Grealish och Declan Rice nämns även de som potentiella namn medan Dawson är inne på att Nemanja Matic mycket väl skulle kunna tänka sig att lämna i januari, men att så inte lär ske då skadorna hopar sig.

Tierney mot Wolves

Det blir Paul Tierney som dömer Manchester Uniteds FA-cupmöte med Wolverhampton på lördag. Detta står klart efter att FA publicerat tillsättningarna under torsdagsförmiddagen. Tierney har dömt Manchester United nio gånger. På de matcherna har United raden 6-0-3. Senaste United-matchen på Tierneys samvete är 2-1-segern mot Tottenham. Något möte med Wolves har han inte dömt tidigare, däremot har United stött på Tierney en gång tidigare i FA-cupen. 2018 dömde Tierney mötet med Yeovil, ett möte som slutade i en 4-0-seger för United.

I och med att matchen spelas på en Premier League-arena så kommer VAR att användas. Där är det Michael Oliver som får ansvaret.

Embed from Getty Images

Rooney tillbaka

Ikväll kan Manchester Uniteds meste målskytt genom alla tider vara tillbaka på riktigt inom engelsk fotboll. Wayne Rooney är spelklar när Derby tar emot Barnsley hemma på Pride Park och det sannolika är att Philip Cocu tar ut Rooney till spel.

Fosu-Mensah ser framåt

Timothy Fosu-Mensah har, som de flesta känner till, en lång skadeperiod bakom sig. Nu börjar holländaren vara fullt återställd och redo för spel igen. I en intervju med Uniteds officiella hemsida hyllar 22-åringen (han fyller år idag) klubbens medicinska team men också Ole Gunnar Solskjaer.

Fosu-Mensah nämner att han känner att han behöver ”ett par matcher” med U23-laget för att komma ikapp. Det sannolika är ändå att det blir en utlåning i januari, om Fosu-Mensah klarar fystesten.

Den här dagen…

…för 18 år sedan gjorde Paul Schols sitt 50:e ligamål.