Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Ett berg att bestiga

Embed from Getty Images

Manchester United fick en lektion i hur fotboll ska spelas i gårdagens ligacupderby mot Manchester City. De ljusblå avgjorde matchen redan i första halvlek. United höjde sig åtminstone ett snäpp i andra och putsade till siffrorna genom Marcus Rashford.

Vi vet sedan tidigare att Ole Gunnar Solskjaer brukar kunna få till fina resultat mot topplagen, men igår var det inte ens nära. United öppnade förvisso piggt med energi och engagemang första kvarten men fick en kalldusch när Bernardo Silva fick drömträff och lämnade David De Gea chanslös i målet. Nåja, vi är ändå med i det, tänkte kanske en del. Så var inte fallet.

De kommande trettio minuterna var rena motorbanan för bortalaget som öste på i våg efter våg och fick givetvis utdelning därefter, detta då Riyad Mahrez sprungit sig fri, alldeles för enkelt, och rullat in bollen i öppet mål. United var i spillror och det fanns egentligen ingenting att falla tillbaka på, ingen tog tag i det och något riktigt grundspel existerar ju som bekant inte.

Drygt fem minuter innan paus rasslade det igen efter att bollen flipperspelat sig in via Andreas Pereira. Nog för att den hade kunnat styrts in av vem som helst i princip, men någonstans kändes det symptomatiskt för Uniteds säsong att det var just den 24-årige brassen som var sist på bollen.

Det enda som kunde rädda United där och då var halvtidsvisslan, och den kom. City hade nämligen bud på fler mål, där framför allt Raheem Sterling hade ett par gyllene lägen.

Till andra halvlek kom de rödklädda ut aningen bättre. I omklädningsrummet ska Solskjaer ha efterfrågat mer karaktär, och visst, det blev ett litet lyft och spelet blev rakare, samtidigt som man fick in Nemanja Matic istället för Jesse Lingard, vilket stabiliserade mittfältet. Även om serben inte gjorde något större avtryck kom han trots allt in och fyllde en funktion på så vis att mittfältet inte blev lika stirrigt.

Att sedan Angel Gomes kom in och fick ugnefär en halvtimme att visa upp sig på var såklart glädjande, men han känns väl redan förlorad för Uniteds del? Att bytas in i ett 0-3-underläge kan ju också ses som tämligen förnedrande, ett sätt att indirekt säga: “du duger egentligen inte, men här får du dina minuter.” Faktum är att han gjorde mer skillnad en många andra, bland annat visar han återigen vilka fina fötter han har och vad som finns där, och mer konkret erövrar han bollen som leder till att Rashford kunde placera in tröstmålet. Att han fortsätter göra mål mot topplagen är i alla fall något positivt som är sig likt.

Solskjaers presskonferens

Nedan ger vi er det viktigaste som sades under gårdagens presskonferens.

  • Det blir en tuff uppgift att vända på detta i nästa match, men med reduceringsmålet fick vi lite hopp.
  • Från minut 15 till 45 fungerade ingenting, det är det sämsta vi har presterat. Vi kom fel in i pressen och tog felbeslut.
  • Poängterade i paus att det var viktigt att vinna åtminstone andra halvlek.
  • Vi fick ett gensvar i andra halvlek, men det är ett berg att bestiga nu. Vi måste blicka framåt.
  • Nu riktar vi fokus till lördag och Norwich.
  • Det här är fortfarande ett projekt som kräver tid, det är ingen “quick-fix”. Vi är ett ungt lag och vi har påbörjat något som vi ska fullborda.
  • Ashley Young till Inter? Det är inte läge att prata om spelare på väg bort. Vi behöver alla vi har nu.
  • Om det finns spelare tillgängliga och de är rätt typer har jag mandat, men om det inte är rätt kommer vi inte göra något.
  • Harry Maguire? Tror inte han är redo till helgen, men det är ingen långtidsskada.
  • Phil Jones? Kramp, han har inte spelat 90 minuter på länge, men han tog sig igenom det.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Manchester City 1-3

Spelarbetyg: Manchester United – Manchester City 1-3