Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Alexis Sánchez reser sig ur askan?

Embed from Getty Images

Har någon sett George Tanner? Han borde vara utlånad till Salford City men syns inte till. Tanner får anses vara den ende “försvunne” utlånade spelaren i nuläget. Precis som tidigare är det målvakterna som får den mesta speltiden medan en viss Alexis Sánchez kanske, kanske börjar vara på väg tillbaka till någorlunda normal standard. 

Dean Henderson, Sheffield United

Vår blivande förstekeeper (snart vågar vi nog börja säga det) Dean Henderson kan sedan senaste lånekoll rapportera in två nya nollor. Mot Crystal Palace tog Sheffield en blytung 1-0-seger och mot Millwall i cupen blev det 2-0 på bortaplan. Plumpen i protokollet får sägas vara 1-0-förlusten mot Manchester City den 21 januari. Sheffield United går på vinterledigt denna vecka och spelade i helgen. Det blev 2-1 mot Bournemouth med Henderson i målet.

Joel Pereira, Hearts

Skotska ligan är igång efter vinterpausen och så är även Joel Pereira. På fyra matcher har portugisen en hållen nolla att stoltsera med. Den kom den 22 januari mot Ross County (0-0). Hearts följde upp den poängen med att slå Rangers med 2-1 hemma, vilket får sägas vara säsongens skalp. De två senaste matcherna har dock varit kämpigare, både för klubben och Pereira. Borta mot St Johnstone blev det 3-3 och i helgen föll man med 3-2 hemma mot Kilmarnock. Hearts är sist i ligan och har en svettig vår framför sig.

Embed from Getty Images

Kieran O’Hara, Burton

Även Kieran O’Hara har hunnit med fyra matcher sedan sist, och även han kan visa upp en hållen nolla. Den kom i helgen när Burton spelade 0-0 hemma mot Gillingham och O’Hara får sägas ha räddat poängen. Burton har gått knackigt sedan sist, även om man bara har en förlust efter nyår. Kryss mot Accrington (1-1) och Wimbledon (2-2) och en förlust mot serieledande Rotherham (3-2) är vad man redovisar. O’Hara har stått samtliga minuter och är redan nu uppe i 37 spelade matcher denna säsong.

Alex Fojticek, Stalybridge Celtic

Alex Fojticeks andra sejour i Stalybridge Celtic har inte börjat något vidare. En 1-0-förlust mot Vauxhall i Cheshire Senior Cup har följts av fyra raka matcher utan seger i ligaspelet på vilka Fojticek släppt in totalt sju mål. I helgen, i 1-1-mötet med Stattford Rangers, lyckades Fojticek därtill med bedriften att noteras för ett självmål då han tappade en frispark in i nät.

Jacob Carney, Stocksbridge Park Steels

Spenderar resterande del av säsongen på lån, vilket får sägas vara logiskt sett till hur många målvakter United har på listan. Vaktade målet i helgen då Stocksbridge tog en ny trepoängare.

Emily Ramsey, Sheffield United

Firade sin kontraktsförlängning med Manchester United med att bli utlånad. Fick ingen direkt succéstart då hon släppte in tre mål i andra halvlek när Sheffield United åkte ur FA-cupen mot Birmingham. Sheffield Uniteds därpå följande matcher har skjutits upp. Mötet med Crystal Palace på grund av motståndet tvingades till omspel i cupen och helgens möte med Charlton på grund av vädret.

Cameron Borthwick-Jackson, Oldham

Såg mötet med Salford från bänken den 25 januari och debuterade sedan mot Mansfield (seger 3-1) tre dagar senare. Fick 90 minuter som vänsterback. Följde upp det med 90 minuter i 3-0-segern mot Bradford den 1 februari. Fanns dock inte med i truppen när Oldham föll med 2-1 mot Crewe Alexandra i helgen. Oldham har inte uppgett om CBJ är skadad eller någon annan orsak till frånvaron.

Chris Smalling, Roma

Romas maskineri hostar betänkligt. I Coppa Italia blev det respass borta mot Juventus (3-1) och i ligan går det om möjligt än sämre. 1-1 i derbyt mot Lazio har följts upp av två riktigt svidande förluster. 4-2 mot Sassuolo och 3-2 mot Bologna är riktigt illa för Roma som jagar en Champions League-plats. Smalling då? Han får fortsatt förtroende och har spelat 90 minuter i samtliga matcher.

Embed from Getty Images

George Tanner, Salford

Avbröt sitt låneavtal med Morecambe och gick till Salford istället. Har dock inte varit involverad i de fyra matcher Salford spelat sedan ankomsten och det väcker förstås en del frågetecken. Tanner fick regelbunden speltid i Morecambe och är han inte skadad känns det hela väldigt märkligt.

Max Taylor, Stalybridge Celtic

Får blandat med speltid i Stalybridge, som som vi konstaterade inte går jättebra. Två matcher från start följdes av en match på bänken och en helt utanför truppen. I helgen blev det dock åter 90 minuter för Taylor som resultaten till trots skaffar sig värdefull seniorerfarenhet. I en intervju uttrycker Taylor sin belåtenhet med tillvaron just nu. 

Charlotte Newsham, Huddersfield

Fick 90 minuter när Huddersfield åkte ur FA-cupen hemma mot Ipswich den 26 januari. Spelade även från start i ligacupen hemma mot Stoke (förlust 3-1) men byttes ut i 67:e minuten. Helgens ligamöte med just Stoke sköts upp på grund av stormen Ciara, men Newsham får sägas få bra med speltid nu.

Ethan Hamilton, Bolton

Spelade vänstermittfältare i 1-1-mötet med Bristol den 28 januari. Fick fortsatt förtroende på den positionen hemma mot Tranmere då Bolton vann med 2-0 och fick en en assistnotering på 2-0-målet. Spelade högermittfältare i helgen i 2-1-förlusten borta mot Coventry. Byttes ut på stopptid i jakten på en kvittering.

Embed from Getty Images

Alexis Sánchez, Inter

Alexis Sánchez, mannen som Ole Gunnar Solskjaer säger ska överraska alla då han återvänder till Manchester i sommar, får (hör och häpna) en del speltid i Inter just nu. Ett åtta minuter långt inhopp mot Cagliari den 26 januari följdes av en startplats hemma mot Fiorentina i cupen. Sánchez spelade 66 minuter som släpande anfallare. I ligaspelet kan man kanske skönja att det är på väg att lossna. Ett 31 minuter långt inhopp och en assist mot Udinese (seger 2-0) följdes av en startplats som anfallare bredvid Romelu Lukaku i Milanoderbyt i söndags (seger 4-2). Sánchez byttes ut mot Christian Eriksen efter 72 minuter men hann med en assist.

Embed from Getty Images

Mollie Green, Sheffield United

Spelade 90 minuter när Sheffield United åkte ur FA-cupen och har inte matchat sedan dess.

Res med oss till Manchester!