Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Jag trodde att Fred aldrig skulle göra mål igen

Embed from Getty Images

Manchester United lekte sig igår vidare i Europa League. På Old Trafford var det aldrig något snack om saken. Club Brugge var chanslösa och United vann med 5-0. Bruno Fernandes inledde målskytt på straff och sedan adderade Odion Ighalo och Scott McTominay varsitt innan Fred avslutade med två mål. 

Igår var det fantastiskt roligt att se Manchester United lira boll. Vi satte full fart framåt direkt och det var tydligt att spelarna hade bestämt sig för att göra processen kort med Brugge. Visst, de fick en tidig chans på kontring, men det var allt. United öste på. Segersiffrorna var, om något, i underkant.

Uppgiften blev väldigt mycket enklare efter Simon Delis hjärnsläpp mitt i första halvlek. Det var en bra räddning, det får vi ge försvararen. Vad tänkte han egentligen? Ja, förmodligen tänkte han inte alls.

Den långa tiden det tog att bekräfta utvisningen är faktiskt oacceptabel. Tekniskt är det förstås ingen målchans om skottet är på väg utanför. Men det går liksom inte att bedöma med blotta ögat. Och det är knappast andemeningen med regeln heller. Den långa väntetiden innebär dessutom att sannolikheten för att straffen ska missas ökar. Så det hela stärker mest bara teorin att VAR framför allt finns för att plocka bort mål.

Nu var väntetiden inget som bekymrade Bruno Fernandes. Killen verkar sakna nerver, vilket onekligen är en enorm tillgång när du spelar med små marginaler och oundvikligen kommer göra misstag. Fernandes har fått en fantastisk start på Unitedkarriären. Måhända kan han inte upprätthålla den här höga nivån, det får framtiden utvisa. Oavsett är det svårt att inte fråga sig varför vi inte såg till att säkra honom redan i somras.

En som vi inte ens funderade på i somras är Odion Ighalo. Igår fick han uppfylla sin dröm, då han blev målskytt för sin klubb. En vacker historia!

Målskytt blev Fred också. Två gånger till och med. Dessutom bidrog han med en assist. Undrens tid är inte förbi.

Tahith Chong gjorde inget vidare inhopp men framspelningen till Fred var klockren och det är kul att han äntligen fick bidra.

Bidra fick Scott McTominay också göra. Viktigt att skotten är tillbaka i spel. Målskytt som bonus. På söndag sitter han rimligen på bänken mot Everton. Det blir spännande att se hur Ole Gunnar Solskjaer resonerar kring mittfältet framöver. För nu finns det ju faktiskt något att laborera med. För Nemanja Matic har varit bra den senaste tiden och han har egenskaper som de andra mittfältarna saknar.

Smolken i glädjebägaren igår kom redan före matchstart, då det meddelades att Anthony Martial är skadad. Vi fick inga klara besked om hur länge han blir borta.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer var förstås belåten när han sammanfattade gårdagens seger.

  • Han var mycket nöjd med matchen och resultatet ger självförtroende. United har dessutom kunnat rotera i laget den senaste tiden.
  • Laget har förbättrats sedan Bruno Fernandes ankomst och portugisen var involverad i de tre första målen.
  • Odion Ighalo fick beröm, framför allt för sitt targetspel. Solskjaer var väldigt glad över att nigerianen fick göra mål, det är viktigt för anfallare.
  • Matchen blev enklare i och med Brugges utvisning.
  • “Fred, jag var inte säker på om jag skulle vara i livet nästa gång han gjorde mål.”
  • Anthony Martial är ute med en lårskada (inte hamstringen men runt knät). Anfallaren försökte göra sig tillgänglig till gårdagens match men det gick inte. Någon prognos kunde Solskjaer inte ge.

Ighalos dröm blev uppfylld

“Det var en fantastisk stund. Jag har väntat på det här. Jag har spelat tre matcher. Även om jag inte spelade mycket, inga mål, så lite press.

“Men nu fick jag ett mål för att starta min målkarriär i Manchester United. För laget jag har varit supporter till sedan jag var ung, jag är väldigt glad och tacksam till gud,” säger Odion Ighalo, Manchester Uniteds första nigerianska målskytt.

“Det var en stor dröm. Att uppfylla drömmen gör det ännu bättre!”

Han säger att det har varit enkelt att komma in i laget.

Andra reaktioner

Lottning klockan 13.00

Åttondelsfinalerna i Europa League lottas redan klockan 13.00 idag. När det lottas är det fortfarande 17 lag kvar i turneringen, detta så Salzburg och Frankfurt spelar sitt returmöte först ikväll. Tyskarna vann dock med 4-1 i första matchen, så mest troligt kan vi addera Frankfurt till de 15 lagen nedan.

Personligen vill jag slippa Wolves. De har vi mött så att det räcker för ett sekel framåt. Förutom United är det nu bara Wolves som representerar England i turneringen. Detta då Arsenal igår lyckades med bedriften att åka ut mot Olympiacos. Det klarade inte ens David Moyes då det begav sig, trots att grekerna inledde med en 2-0-seger. Kan bara förmoda att Mikel Arteta inte lyssnade på Moyes taktiska genomgångar.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Club Brugge 5-0

Spelarbetyg: Manchester United – Club Brugge 5-0