Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Club Brugge 5-0

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde processen kort med Club Brugge i match två av Europa Leagues sextondelsfinaler. Redan i halvtid var siffrorna 3-0 och dessutom med en man mer på planen. Andra halvlek spelades egentligen bara av och avslutades med två mål av Fred (!). Kanske hade Ole Gunnar Solskjaer börjat fnula på söndagens drabbning mot Everton. 

Nej, det blev aldrig någon riktig spänning i kvällen avgörande möte på Old Trafford, och skönt var väl det eftersom match väntar redan om ett par dagar igen i ligan. Ett slagkraftigt lag ställdes i alla fall ut på banan och och det dröjde inte mer än en halvtimme innan det var avgjort. United tilldelades straff efter ett hjärnsläpp av sällan skådat slag då en Brugge-försvarare valde att agera målvakt och stod för en enhandsräddning framför den riktige målvakten, Simon Mignolet. Straffen ”hoppade” sedan Bruno Fernandes in, lika kaxigt som senast.

Därefter var det Odion Ighalos tur att skriva in sig i historieböckerna som den förste nigerianen att göra mål för United. Scott McTominay visade sedan att han är tillbaka och skrev också in sig i målprotokollet efter ett vackert avslut i närmsta hörnet. Andra halvlek spelades sedan av och det dröjde fram till de tio sista minuterna innan Fred, av alla, klev fram två gånger om och satte både fyran och femman.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Argentinaren hade i princip ingenting att göra matchen igenom. Någon utboxning här och någon utrusning där. Fick en halvtaskig hemåtpass av Maguire som höll på att ställa till det lite grann.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Inte mycket att göra defensivt och tilläts därför kliva med framåt en hel del. Kom till ett par inlägg och kombinerade sig fram bra stundtals men utgjorde aldrig något riktigt hot.

Eric Bailly: 6

Inte lika tuff uppgift som mot Chelsea då han slängdes in i hetluften direkt. Det här var en betydligt lättare match där ivorianen kunde matchas in sakta och säkert. Behövde väldigt sällan anstränga sig och bolltrsnsporteringen bakifrån gick oftast via Maguires fötter.

Harry Maguire: 6,5

Åtog sig mycket under kvällen där han dels höll tätt bakåt, dels passade han även på att kliva framåt när tillfälle gavs. Spelade lugnt och betryggande och gav inte motståndarna många meter de få gånger man anföll.

Luke Shaw: 6

Ser ut att ha återfunnit lite form och verkar dessutom vara lättare i kroppen. Förlorar inte många löpdueller och passade på att dundra fram längs vänsterkanten titt som tätt, dock utan några större framgångar.

Fred: 7

2 mål. 1 assist. Kontrollerade mittfältet tillsammans med sin gamle vapendragare, McTominay, som äntligen var tillbaka. Inte alltid klockren i passningsspelet men däremot i avsluten. Två mål varav det andra riktigt vackert. Lade i vanlig ordning ner ett bra jobb.

Scott McTominay: 6

Embed from Getty Images

Utbytt 72′. 1 mål. Som sagt, äntligen tillbaka, och det med besked. Såg inte särskilt ringrostig ut, trots sin långa frånvaro och hade tillsammans med Fred inga problem att styra mittfältet. Placerade vackert in 3-0-målet med en distinkt bredsida. Utbytt, vilket nog innebär start på söndag.

Daniel James: 5

Utbytt46′. En lovande insats mot Watford följdes upp av en mindre bra ikväll. Som så ofta alldeles för enkelspårig och lättläst när han ska göra sin motståndare. Fattade en del mindre bra beslut. Stärkte inte sina aktier.

Bruno Fernandes: 7

Utbytt 65′. 1 mål. Gjorde lite som han ville i första halvlek när United öste på. Bidrar med allt United har saknat i offensiv väg och var dessutom inblandad i de tre mål som föll i första halvlek. Inledde målskyttet på straff, på samma manér som mot Watford men denna gång i andra hörnet.

Juan Mata: 7

1 assist. Mot lite sämre motstånd, större ytor, och mer tid med bollen ser Mata ut att trivas som fisken i vattnet. Med en lekkamrat i Fernandes tycks han också bli ännu bättre. Involverad i det mesta i anfallsväg och assisterade till Ighalos första mål i den röda tröjan.

Odion Ighalo: 6

1 mål. Ser lite trubbig ut ibland, vilket ändå kan accepteras. Ganska delaktig i spelet och håller undan sina motståndare bra med sin styrka. Fick också göra sitt första mål för United när han enkelt rakade in den.

Tahith Chong: 6

Inbytt 46′. 1 assist. Kom in istället för James och skapade mer. Blev manglad av Mignolet men reste sig och var ytterst nära att sätta dit en kasse i slutet av matchen. Assisterade dock till Freds andra. Väger tyvärr lite för lätt, lite för ofta.

Jesse Lingard: 6

Inbytt 65′. 1 assist. Fått utstå mycket kritik på sistone och var utanför matchtruppen mot Watford. Ikväll kom han däremot in och det började lite sisådär, men assisterade fint till Fred och efter det lyfte han sig betänkligt.

Mason Greenwood: 6

Inbytt 72′. Hann inte göra något jättestort avtryck men hade ett farligt skott när han vek in från högerkanten som smet precis utanför. Drog även till med högern men lite längre utanför den gången. Startar på söndag?