Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bellingham på Carrington; Vakterna vid Old Trafford utreds för rasism; Längre intervju med Ökvist

Det blir stort och smått i dagens nyhetssvep då Jude Bellingham har besökt Carrington och sägs ha träffat Sir Alex Ferguson. Rasismens fula tryne verkar ha visat sig av vakterna utanför Old Trafford. Lotta Ökvist har medverkat i en intervju med svensk media och ett par speldatum är bekräftade. 

Bellingham på Carrington – träffade Sir Alex Ferguson

Birminghams 16-åriga supertalang Jude Bellingham skapar intresse för flera klubbar, däribland Manchester United. Så pass mycket att Bellingham besökt Uniteds träningsanläggning Carrington.

Enligt The Telegraph var Bellinghams föräldrar med sonen under rundvandringen och de träffade Ed Woodward, Matt Judge (Chef för företagsutveckling i United) och Sir Alex Ferguson.

I texten av James Ducker nämns det att prislappen på den unga britten, som just nu får 145 pund i veckan kan gå upp till 50 miljoner pund. United hoppas att deras framgångsrika historia med unga talanger ska fälla avgörandet då Chelsea, Bayern München, Real Madrid och framförallt Borussia Dortmund utmanar om ynglingens signatur.

Manchester Evening News som var först med nyheten om att Bellingham besökt Carrington har inga uppgifter om att Sir Alex varit på plats, men kommer däremot med lite andra intressanta uppgifter.

Jude Bellingham ska besöka fler klubbar som är intresserade av hans signatur och källor säger till tidningen att Borussia Dortmund, som är de största utmanarna om signaturen ska vara ”väldigt säkra” på att engelsmannen kommer skriva på för dem.

Ynglingen som har startat 25 matcher med Birmingham den här säsongen och gjorde debut som den yngsta någonsin i klubben i augusti har ett kontrakt som går ut 2021, men det ska mycket till att han blir kvar kontraktet ut.

I övriga transferstrategier menar Manchester Evening News i artikeln att United påbörjade processen med sommarförvärv i februari och att man efter värvningen av Bruno Fernandes inte längre är intresserade av Sean Longstaff från Newcastle.

Även The Times fyller på med lite uppgifter, och de har också uppgifterna att Sir Alex var på plats tillsammans med Solskjaer, Woodward och Judge. United ska ha försökt värva Bellingham både under förra sommaren och i januarifönstret.

Enligt tidningen kan det krävas en summa uppemot 30 miljoner pund.

Rasism utanför Old Trafford

Det är organisationen ”Kids of Colour” som är en antirasistisk organisation som först berättade historien.

En 19-årig kille var påväg till sitt jobb på Arc Hospitality som ligger nära Old Trafford. Han gick med cykeln i en dress med Manchester United märke då han tidigare arbetade för Manchester United Foundation.

Inför matchen mot Club Brügge den 27:e februari gick han igenom den första säkerhetskontrollen, men blev stoppad vid den andra där en vakt från bolaget ”Controlled Solutions Group” (CSG) som arbetat länge för Manchester United stoppade killen och meddelade att han inte fick gå igenom med sin cykel och väska. Detta ska han ha sagt på ett väldigt otrevligt sätt.

En ansvarig dök då upp och vakten påstod att killen ljög, betett sig otrevligt och att han hade vägrat vakterna att kolla igenom hans väska.

De sökte igenom väskan och kommentaren ”Överraskad att jag inte hittade en kniv” som en av vakterna ska ha uttryckt det.

Fler vakter dök upp och började göra sig roliga på killens bekostnad och kallade på polis. Killen var nu försenad till jobbet och polisen trodde inte på hans historia.

En vakt sa till polisen att killen behövde bli arresterad och att det såg ut som att han rökt någonting. Killen blev irriterad och sa att vakten skulle göra sitt jobb. Repliken kom med full rasism:

”Jag kan köpa och sälja dig. Du är en slav. Till skillnad från dig så har jag ett efternamn”.

Killen försökte få tag på sin chef på sjukhuset utan att lyckas. Vakterna hade blivit mer hotfulla och började hota honom. Ett stort gäng vakter tog tag i killen, tryckte upp honom mot en vägg, tog en hand mot hans strupe och slog honom i magen.

Polisen kom återigen till platsen men var inte mycket till hjälp.

Under tisdagen kom Manchester United med ett uttalande enligt Sky Sports. United säger sig vara delaktiga i händelseutvecklingen och kommer ta del av polisutredningen.  Vaktbolaget dementerar kraftigt anklagelserna. Polisen säger i ett uttalande att det finns övervakningsfilmer från filmen och att man kommer gå vidare med utredningen.

Ökvist i intervju med Fotbollskanalen

Manchester Uniteds spelare Lotta Ökvist är just nu med damlandslaget på träningsturneringen Algarve Cup där Ökvist gjorde debut för ett par dagar sedan. Där fick Fotbollskanalen en pratstund med Lotta.

En intervju som nästan uteslutande handlar om Manchester United och vi lyfter in det mest intressanta här:

Om den skrala speltiden:

”Jag hade ett snack med tränaren för två veckor sedan. Då började mitt tålamod gå ner lite. Då fick jag spela matchen nu senast, så det var väl ett bra snack, haha.

”Men man måste ju få spela. Jag har spelat några matcher med U21-laget bara för att få matchtid. Det var väl det här med speltiden som man var rädd för när man tog steget att flytta utomlands. Men eftersom jag ändå kom rakt från en säsong så har jag inte varit så stressad. Sedan spelade jag några cupmatcher i höstas. Men nu fick jag spela senast så jag hoppas att det blir mer och mer.”

På frågan hur det märks att man spelar i Manchester United.

”Mest på pressen utifrån. Det är ju mer än bara en klubb utan det är ju ett varumärke och det nämner man ofta, att om ni spelar med den här tröjan på er så tar man ofta på märket. Då är det att man ska jobba hårt och göra allt. Och att man ska sköta sig.”

Speldatum för kvartsfinalerna klara

United lottade som bekant borta mot Norwich City i kvartsfinalen av FA-Cupen. Den har nu fått söndagen 22:e mars klockan 17:30 (svensk tid) som speltid.

Ett väntat beslut då United spelar i Europa League på torsdagen.

De övriga matcherna spelas enligt följande och svenska tider:

Leicester City – Chelsea, 21/3 – 13:30

Newcastle United – Manchester City, 21/3 – 20:00

Sheffield United – Arsenal, 22/3 – 14:30.

FA Youth-Cup mötet mot Chelsea har fått ett speldatum

Det är Chelsea som först kommer med informationen om när semifinalen kommer att spelas. Mötet blir på Stamford Bridge klockan 18:15 lördagen 21 mars.

Chelsea slog i sin kvartsfinal ut Millwall, medan United som bekant slog ut Wigan.

Övriga nyheter idag

Tidigare har vi skrivit om att Uniteds Europa League möte mot LASK Linz på torsdag kommer att spelas inför tomma läktare på grund av spridningen av Corona-viruset.

Officiellt: Bortamatchen mot LASK spelas utan publik