Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Engelsk fotboll är uppskjuten till efter landslagsuppehållet

All professionell fotboll i England är uppskjuten över landslagsuppehållet i slutet av mars. Detta med anledning av coronaviruset. Den nuvarande tanken är att fotbollen ska återupptas helgen 4-5 april, men det kan förstås komma att ändras.

Beslutet fattades gemensamt av FA, Premier League, EFL, FA Women’s Super League och FA Women’s Championship. Det som berörs är all professionell klubblagsfotboll i England samt det engelska landslagets matcher. I detta inkluderas även ungdomsmatcher för klubblag och landslag.

Tidigare idag kom beskedet att även Uefas turneringar skjuts upp.

För United betyder det alltså att matchen mot Tottenham som skulle spelats på söndag, Europa League-matchen mot LASK samt nästa helgs kvartsfinal i FA-cupen mot Norwich inte kommer att spelas som planerats. Vidare gäller att damlagets matcher mot West Ham, Birmingham och Manchester city skjuts upp. I tillägg skjuts också alla matcher för ungdomslagen upp.

Enligt beskedet som kommer idag ska den engelska fotbollen återupptas den 4 april, då United möter Brighton på bortaplan. För damlaget är nästa nu planerade match mot Arsenal den 5 april.

Att det faktiskt blir matcher i april ska vi nog inte slå fast i sten. Dagens beslut bör snarare ses som ett första beslut, FA och Premier League kommer övervaka virusets utveckling noga för att kunna ta nya beslut när april närmar sig.

I ett officiellt uttalande slår Premier League ändå fast att planen är att fullfölja säsongen:

Intentionen är att vara tillbaka den 4 april, givet de medicinska råden och förutsättningarna då.

[…]

Trots utmaningarna är det Premier Leagues mål att planera om de uppskjutna matcherna, inkluderat de som ska spelas för akademilagen, när det är säkert att göra så.

I denna snabbförändrade miljö kommer ytterligare uppdateringar när så är lämpligt.

Har du biljett?

Har du köpt biljett till matchen via supporterklubben ber vi dig ha koll på sidan ”Min Manchester-tur” du fått på mail, samt på United.no. De som har bokat resa genom supporterklubben till någon av hemmamatcherna mot Bournemouth, Southampton eller West Ham ska ha blivit kontaktade av supporterklubben via mail. Mer information finns på United.no.

Värt att notera är att det för herrlaget än så länge bara är en hemmamatch som berörs, den mot LASK i Europa League. Nästa hemmamatch i Premier League ska spelas först den 11 april och vad som gäller för den matchen är ännu för tidigt att säga, även om planen just nu är att den ska spelas som planerat.

Uefa har kallat till stormöte på tisdag, så det kan tänkas att vi får fler besked då.

Tills vidare kan vi bara önska alla god hälsa och vi uppmanar er att tänka på hygien och att vidta försiktighetsåtgärder.