Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Ingen fotboll i England förrän tidigast i maj

Det kommer inte att spelas någon professionell fotboll i England under april månad. Detta bekräftas i ett officiellt uttalande på torsdagen. Samtidigt fastslås att planen är att säsongen 2019/20 ska fullföljas.

Uttalandet idag kommer samlat från engelska fotbollsförbundet FA, Premier League, EFL, de professionella damligorna samt spelarföreningen och tränarföreningen. Beskedet är all fotboll ställs in åtminstone fram till den 30 april.

Anledningen är förstås coronaviruset och det noteras att situationen idag saknar motstycke. Givetvis skänks tankar till alla som har påverkats.

Samtidigt påpekas återigen att planen är att fullfölja säsongen: “Vi är enade i vår förpliktelse att hitta sätt att återuppta fotbollssäsongen 2019/20 och säkerställa att alla inhemska och europeiska klubbars liga- och cupmatcher kan spelas så snart som det är säkert och möjligt att göra det.”

Uefas beslut att skjuta upp EM till 2021 stöttas.

FA:s regelverk slår egentligen fast att säsongen ska avslutas senast den 1 juni. FA:s styrelse har emellertid gått med på att förlänga den fristen på obestämd tid.

“Vi kommer fortsätta följa myndigheternas råd och samarbeta för att fortsatt granska situationen och undersöka alla tillgängliga möjligheter för att återuppta säsongen när omständigheterna tillåter det.”

Vidare noteras att hälsa och välmående för spelare, ledare, anställda och supportrar är prioriterat.

Vad händer nu?

Ja, det enkla svaret är att ingen vet. Av uttalandet att döma så finns ingen tidsfrist för säsongens fullföljande. Det är dock inte självklart att den engelska fotbollen kan gå sin egen väg om andra europeiska ligor agerar annorlunda.

Ett viktigt datum är den 30 juni, då många kontrakt slutar gälla. Därmed kommer alla inblandade vara angelägna att fullfölja säsongen dessförinnan. Huruvida det är möjligt återstår att se.

Vad gäller inplanerade matcher så kan vi nog dra ett streck över spelschemat. När fotbollen återupptas kommer mest troligt alla matcher behöva planeras om.

Har du köpt biljett?

För de som har köpt biljett genom supporterklubben hänvisar vi till ”Min Manchester-tur” som du fått på mail i samband med bokning och information som finns på United.no.