Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United mest på om Sancho; Mer om Jimenez; Fotboll igen; McTerminator

Europeisk toppfotboll har återigen kommit igång, dessvärre bara i Tyskland. Därifrån plockar vi dock en kontroversiell händelse innefattande en regelrätt kyss på kinden. Gällande Manchester United har vi några ryktesnyheter, och en minst sagt vältränad Scott McTominay.

United mest på om Sancho

Det är rykten kring Jadon Sancho i stort sett varje dag nu. Ibland känns det fånigt att skriva om det, men nu kommer det från David Ornstein som vi ser som ganska trovärdig.

Enligt honom är United mest proaktiva klubben kring den unge engelsmannen. Intresse från Liverpool och Real Madrid skall vara osannolikt, och Manchester City håller sig á jour men skall inte vara troligt heller. Chelsea skall enligt Ornstein inte haft kontakt med spelaren sedan januari.

Hans bänkning idag (mer om det nedan) skall ha berott på en lättare skada, och han sägs inte vara beredd att pusha för en flytt eller ta ett beslut om det innan säsongen är över. Dortmund skall fortfarande inte vara villiga att acceptera ett bud på mindre än 120 miljoner euro.

United intresserade av Raul Jimenez

Vi skrev om det redan igår, och United skall enligt Duncan Castles vara intresserade av Wolverhamptons Raul Jimenez, något han pratade om i podcasten The Transfer Window.

I samma podcast pratade han om att United också skall spana in Monacos vänsterback Fodé Ballo-Touré. Väl värt en lyssning

Fotboll igen

Ja, som de flesta säkert sett är den tyska fotbollen alltså igång igen. Vi som satte oss för att spana in Jadon Sancho i Dortmund blev dock besvikna, då han sattes på bänken och bara fick spela tio minuter på slutet. Dortmund hade då sedan länge avgjort matchen, då de utklassade Schalke 04 med 4-0, och Erling Haaland visade ännu en gång varför i princip alla klubbar skulle vilja ha honom i laget. För Schalke kom den Unitedryktade Rabbi Matondo in i halvtid. Han lyckades bli varnad, men inte mycket mer.

Matcherna spelades så klart utan publik, och spelarna fick inte fira mål som vanligt och en hel del andra regler. Den fysiska distansen var dock inget för Hertha Berlins Dedryck Boyata, som kysste sin lagkamrat Marko Grujic på kinden under ett avbrott. Huruvida belgaren kommer få något straff vet vi inte i nuläget.

McTerminator

Vi bara måste avsluta dagens nyhetssvep med den här bilden på Scott McTominay. Skapligt rippad.