Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Mikalsen lämnar United

Uniteds norska målvakt Aurora Mikalsen kommer lämna Manchester United när hennes kontrakt går ut i slutet av månaden. Detta bekräftade klubben idag.

Mikalsen kom till United inför säsongen som avslutades häromveckan, men det blev bara en match för klubben (en 11-1 seger mot Leicester i Ligacupen). Siobhan Chamberlain som var förstamålvakt under lagets första säsong missade hela säsongen på grund av graviditet, men Mary Earps var den som värvades in som förstamålvakt. I klubben finns också de unga målvakterna Fran Bentley och Emily Ramsey, och det är inte osannolikt att United värvade in Mikalsen för att kunna låna ut en av dessa unga tjejer så de på så sätt kunde utvecklas mer. I och med Chamberlains återkomst samt att Bentley och Ramsey är ett år äldre blev Mikalsen därför helt enkelt överflödig.

Casey Stoney säger så här till Uniteds hemsida om att Mikalsen lämnar:

”Jag vill personligen tacka Aurora för hennes hårda arbete och fantastiska bidrag den här säsongen. Hon kom in och visade bra karaktär tillsammans med att ge en verklig tävling på målvaktspositionen under en tuff säsong. Jag har alltid sagt att släppa spelare är en av de svåraste delarna av mitt jobb, men jag önskar henne all lycka till framtiden.”

Mikalsen själv har inte sagt något till Uniteds sida, men till norska VG sa hon bland annat så här för en vecka sedan:

”Vi har haft en bra och ärlig dialog med klubben om vad som är bäst för min utveckling. Det är speltid, och det är inte givet att jag vill få lika mycket speltid i United.

”Men jag måste tänka på vad som är bäst för mig och min utveckling. Då kan det vara trevligare att gå till en klubb där det är mer troligt att jag spelar varje match.”

Hon sa också att det finns intresse från engelska, italienska, svenska och norska klubbar, men att hon måste få lite avstånd och perspektiv på det hela och sen följa magkänslan.

I en intervju med Uniteds officiella hemsida antydde Casey Stoney att fler spelare kommer att lämna klubben. Hon sa dessutom att det är svåra tider att värva spelare nu, i och med att de inte får träffas eller kan visas runt vid träningsanläggningen, och att hon egentligen hade velat vara klar inför nästa säsong nu. Vi kan därför räkna med att det kommer presenteras både spelare in och ut framöver.