Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Deadline Day i oktober?; Ingen Bellingham i sommar; Kanadensisk anfallare intresserar

Embed from Getty Images

Med prick en vecka kvar till återstarten av ligan hugger vi tag i en hel del nyheter kring Manchester United. Bland annat verkar det som om klubben nu står i beråd att sälja skyddsmasker och donera intäkterna till välgörande ändamål. Vi avhandlar också de senaste transferryktena och konstaterar att sommarfönstret kan bli ett höstfönster. 

Transferfönstret stänger i oktober?

I takt med att säsongen 2019/20 återupptas i stora delar av Europa krävs också beslut kring nästa säsong. En av de stora frågorna som kräver ett tämligen snart svar är hur man ska göra med sommarens/höstens transferfönster. Dale Johnson på ESPN har gjort ett försökt till sammanställning men konstaterar tidigt att det kommer att vara snudd på omöjligt att få till ett enhetligt mönster som skulle kunna användas i en majoritet av ligasystemen. Franska, holländska och belgiska ligan är exempelvis avslutade medan man ännu inte vet exakt när Premier League, La Liga och Serie A verkligen avslutas. Preliminära datum finns, men tillstöter det problem kan den tidtabellen förskjutas.

Johnson menar dock att FIFA tydligt sagt att man inte tillåter ett fönster längre än tolv veckor och att exempelvis fönstret i Italien kommer att öppna den 1 september då Serie A ska vara färdigspelad per den 31 augusti. Deadline Day i Italien skulle vara den 5 oktober och Johnson ser det som troligt att flera ligor kommer att gå in för samma tidtabell. Precis som tidigare kan klubbar redan nu göra affärer, men de kommer inte att gå igenom rent tekniskt förrän fönstren väl öppnar för den köpande klubbens liga.

Då det gäller låneavtal har FIFA gjort en rekommendation om att de lån som går ut borde förlängas medan nya lån inte borde göras innan säsongerna är till ända. Hur United ställer sig till detta i fallet Dean Henderson återstår att se.

Embed from Getty Images

Skyddsmasker även från United

The Times rapporterar idag att Manchester United kan vara nästa klubb i raden att sälja skyddsmasker med klubbens logo på. West Ham och Tottenham har redan fattat beslut om försäljning och om att donera intäkterna till välgörande ändamål. Nu kan United gå samma väg. Enligt Paul Hirst skulle överskottet av försäljningen i Uniteds fall styras till Manchester United Foundation.

Bellingham väljer Dortmund

Birminghams 17-årige mittfältstalang Jude Bellingham är, om vi tror rapporter från Tyskland, förlorad för Manchester United. Enligt Christian Falk, som normalt bevakar Bayern München för Bild (och hör till de trovärdiga journalisterna kring den klubben), kommer Bellingham att gå till Borussia Dortmund. Just Dortmund har länge nämns som Manchester Uniteds största konkurrent då det gäller Bellinghams underskrift och ska enligt Falk kunna locka med garanterad speltid på ett annat sätt än de stora klubbarna i England kan göra. Falk nämner att det var orsaken till att Jadon Sancho valde att lämna Manchester City för just Dortmund för ett par år sedan. Vi lär få återkomma i ärendet.

Henrique ska få loss Tolisso?

Ett namn som tämligen flitigt kopplats ihop med Manchester United de senaste veckorna är Corentin Tolisso. Den franske mittfältaren, som just nu går skadad, ska enligt vissa uppgifter inte kosta mer än 35 miljoner euro samtidigt som Bayern München ska vara beredda att sälja. Idag är det Get French Football News som menar att United inlett diskussioner med spelarens stab och att man använder sig av av PSG:s förre sportchef Antero Henrique i diskussionerna. Henrique ska ha “fått mandat” av United att tala direkt med spelaren och ska så ha gjort sedan februari. Vi väljer att ta uppgifterna med lite salt, än så länge.

Lönnlöv i anfallet?

Vi fortsätter rapporteringen kring potentiella spelare på väg in. Den här gången är det den belgiske journalisten Kristof Terreur som menar att United är intresserade av den kanadensiske anfallaren Jonathan David. Terreur plockar uppgiften från sin kollega Pieter-Jan Calcoen (ja, han heter så) som menar att både Arsenal och United är intresserade av spelaren i fråga. David är 20 år och tillhör för närvarande Gent i belgiska högstaligan där han stått för 30 mål på 60 matcher. David gjorde landslagsdebut som 18-åring och har mäktat med 11 mål på 12 landskamper.

FA-cupfinalen “byter namn”

Till sist noterar vi att Manchester United kan få spela The Heads Up FA Cup Final i augusti. Det handlar om att FA-cupens huvudsponsor Emirates gått med på att “donera bort” namnet på finalen för att uppmärksamma FA:s samarbete med Heads Up. Samarbetet syftar till att uppmärksamma mental ohälsa och har prins William som sin beskyddare.