Coronatester; Matchställ; Träningsmatcher; Tolisso; Dele Alli; Mosaik

I dagens nyhetssvep kommer det nyheter om coronatester, fas tre i Premier Leagues uppstart, dubbla möten med West Bromwich Albion, Uniteds uppmaning till oss fans och så avslutar vi med lite av dagens transferrykten.

Coronatester

Premier Leagues officiella hemsida skriver att under måndag 8 juni och tisdag 9 juni så har 1213 spelare och ledare testats för COVID-19 och av alla dessa har en testats positivt.

Fas tre av uppstarten

BBC Sport skriver idag att under de två första hängmatcherna och den första fulla matchomgången av Premier League så ska lagen ha en tyst minut till minne av alla som dött i corona. Hjärtformade märken för att hedra den medicinska personalen ska också komma att bäras på matchtröjorna.

Premier League-klubbarna ska också ha kommit överens om att man ska även bära ett #BlackLivesMatter märke på framsidan av matchställen bredvid märket som hedrar den medicinska personalen.

Träningsmatcher

Som vi skrev redan igår verkar det nu komma mer uppgifter på att det nu stämmer att United kommer att spela två träningsmatcher innan Premier League kommer igång igen. The Telegraph skriver idag att United kommer att möta West Bromwich Albion två gånger om och båda matcherna kommer att spelas på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjærs trupp ska spela dessa två matcher för att få en chans att spela ihop sig och inte bara ha internmatcher innan uppstarten av Premier League. I dessa matcher förväntas båda Marcus Rashford och Paul Pogba vara tllbaka och tillgängliga för spel.

Uniteds kall på fansen

Idag så har United gått ut med en uppmaning till alla fans världen över att skicka in deras bilder på hur vi fans firar och håller på United. Detta ska de göra för att kunna skapa en mosaikbild att ha inne på Old Trafford under hemmamatcher för att det inte ska se lika tomt ut nå då matcherna kommer spelas inför tomma läktare. Så vill du att just din bild kanske ska synas på Old Trafford så är det bara att passa på nu. Skicka in ditt bidrag nu, ni finner en länk till vart man gör det i denna twitter länken nedan.

Dele Alli

Tottenhams Dele Alli har fått en matchs avstängning och böter på 50.000 pund skriver BBC Sport idag. På grund av detta kommer han inte vara tillgänglig i Tottehams trupp mot United i omstarten av Premier League.

Avstängningen ska ha uppstått på grund av Dele Allis hån mot en asiatisk man i februari. Alli har i början av coronas utbrott i Kina ha lagt ut en video på Snapchat där han ska ha uppträtt hånande mot en asiatisk man i videon.

Dele Alli har kommenterat detta: ”Det var ett extremt dåligt lagt skämt om ett virus som nu har påverkat fler än man någonsin kunnat tro.

”Jag är tacksam över att FAs kommitté har bekräftat att mina handlingar inte var rasistiskt lagda för det var de inte alls menade att vara.”

Dagens transferrykten

Embed from Getty Images

Sent igår kväll twittrade Mohamed Bouhafsi på RMC Sport (en säker källa om franska spelare) om att United ska vara i förhandlingar med Bayern Munchen om Corentin Tolisso och även med Tolissos agent.

Men samtidigt kommer det nu idag uppgifter från Sky Germany där de pratat med Eric Castagnio om rykterna till United. ”Jag pratar inte med Manchester United. Corentin är för närvarande skadad och hans återkomst till planen är hans största prioritet.” Säger han till Sky Germany.

Dortmund ger upp

Enligt Evening Standard så ska Dortmund ha gett upp om att Jadon Sancho ska vilja vara kvar i klubben. De ska nu mer vara en fråga om när han flyttar och inte om han flyttar påstår tidningen.

Hetaste kandidater till att värva Sancho ska fortfarande vara United. Men Dortmund ska fortfarande vilja hålla fast vid deras värdering av Sancho på 116 miljoner pund.

Embed from Getty Images

Moussa Dembele

Manchester Evning News skriver idag att Moussa Dembele fortfarande ska vara fokuserad på sin karriär i Lyon, men samtidigt att han skulle ha svårt att tacka nej till en övergång till United i sommar.

Detta ska främst grundas på att Lyon nyligt har presenterat anfallaren Tino Kadewere från Zimbabwe och Juninho ska ha blivit frågad hur ankomsten skulle påverka Dembele.

”Moussa hade en bra säsong och har fortfarande potential att utvecklas,”

Han sa vid presenterandet av Kadewere ”Han är en ren central anfallare som tillför styrka och närvaro i boxen. Han gör mål.

”Om vi förlorar en spelare på den nivån, då ser vi till att ersätta med en spelare på samma nivå.”

United har tidigare blivit hopkopplade med Dembele och detta ska inte minska på ryktena.

Mer Fati

Sport Witness skriver idag att Uniteds intresse i Ansu Fati ska vara riktigt seriöst. De skriver också att Dortmund ska ha varit mycket intresserade av Fati som ersättare till Sancho, som förmodligen kommer lämna klubben som vi skrivit tidigare.

Uniteds första bud på runt 100 miljoner euro ska direkt ha blivit nekat och Barcelona hänvisar till utköpsklausulen då de inte vill sälja den unga talangen. Men United ska enligt Sport Witness nu överväga ett till bud, med en rejäl ökning från det första budet.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS