Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Positivt test stoppade träningsmatch; Sancho vill lämna Dortmund

Återstarten av Premier League närmar sig med stormsteg men inte utan problem. Manchester United skulle igår ha spelat mot Stoke i en träningsmatch men den blev inställd, sedan Stokes manager Michael O’Neill testats positiv för coronaviruset. För Uniteds del blev det istället en internmatch på Carrington.

Längre ner i seriesystemet har det nu bekräftats att League One och League Two avslutas.

Annars blir det ett ryktesintensivt nyhetssvep idag med rykten om ett stort antal spelare och även om Europa League.

O’Neill testad positiv, träningsmatch inställd

Manchester United skulle igår ha spelat sin första riktiga träningsmatch inför säsongens återstart. Matchen mot Stoke blev emellertid inställd med kortis. Detta sedan Stokes manager Michael O’Neill testats positiv för coronaviruset.

Stoke var på akademidelen av Carrington när beskedet kom. Risken för att smittan ska spridas från O’Neill till United är emellertid minimal, på gränsen till obefintlig. Uniteds säkerhetsåtgärder innebar att Stoke aldrig befann sig på någon del av Carrington som besöks av Uniteds spelare och ledare.

Internmatch istället

Då matchen mot Stoke hastigt ställdes in valde United att istället spela en internmatch. Detaljerna om den matchen är knapphändiga men på Instagram bekräftar Nemanja Matic att han spelade för det vinnande laget och uppställningen torde ha sett ut ungefär så här:

Okänd målvakt
Dalot, troligen Tuanzebe, Maguire, Williams
Pogba, Matic
Greenwood, Lingard, Rashford
Ighalo

Fred, Scott McTominay, Bruno Fernandes, Luke Shaw, Daniel James, Aaron Wan-Bissaka och Victor Lindelöf spelade för det förlorande laget.

Shaw korrigerar

När det gäller internmatchen som spelades i helgen rapporterade vi att matchen slutade 4-4 med hattrick av Marcus Rashford och ett mål av Paul Pogba för det röda laget medan Bruno Fernandes gjorde två mål och Anthony Martial och Scott McTominay varsitt för det beigea laget.

Luke Shaw håller emellertid inte med om den rapporten. I sin dagbok på Uniteds hemsida hävdar vänsterbacken att han själv gjorde två mål för det beigea laget medan Fernandes och Daniel James gjorde varsitt.

För det röda laget gjorde Rashford bara två mål enligt Shaw, medan Odion Ighalo också blev tvåmålsskytt.

Match mot West Brom planerad

United hoppas fortfarande kunna spela en eller ett par träningsmatcher innan säsongen återupptas mot Tottenham på midsommarafton. Enligt Laurie Whitwell på The Athletic ska United spela mot West Brom den här veckan och potentiellt blir det också en träningmatch till, senast på tisdag. Återstår att se i vilken utsträckning vi får några rapporter från de matcherna, om de nu blir av.

Flyg till London

Om det blir träningsmatcher så blir det med United som hemmalag. I samma artikel som ovan menar Whitwell att United inte är redo att resa för att spela träningsmatcher. Detta för att minimera risken för infektion.

När det gäller tävlingsmatcherna så är rådet från Premier League att klubbarna i möjligaste mån ska flyga till bortamatcherna. Detta då flyget anses vara det säkraste sättet att resa. Det förefaller emellertid vara ovisst ifall flyg tillåts men United ska vara i förhandlingar med Manchester Airport.

Jones skadad

Som vi rapporterade igår har Phil Jones inte synts till sedan lagträningen återupptogs. Enligt Whitwell (samma källa som ovan) ska detta bero på en mindre skada.

Säsongen över för League One och League Two

Igår kom EFL med besked om att klubbarna i både League One och League Two har beslutat att avsluta säsongen, med undantag för playoff om uppflyttning. Poäng per match används för att räkna sluttabellen och uppflyttning och nedflyttning sker som vanligt.

I League One betyder det att Coventry och Rotherham blir uppflyttade medan Wycombe, Oxford, Portsmouth och Fleetwood får spela playoff. Tranmere, Southend och Bolton får spela i League Two nästa säsong.

I League Two blir det uppflyttning för Swindon, Crewe och Plymouth medan Cheltenham, Exeter, Colchester och Northampton gör upp i playoff. I botten är det fortsatt ovisst. Dels kräver EFL att National League garanterar att säsongen 2020/21 kan spelas om nedflyttning ska ske. För tillfället ligger Stevenage på den enda nedflyttningsplatsen men det finns ett pågående disciplinärt ärende mot Macclesfield som kan se den klubben falla under strecket till följd av poängavdrag.

För Manchester Uniteds del innebär det att säsongen är över för tre de tre utlånade spelarna Kieran O’Hara (Burton), Ethan Hamilton (Bolton) och Cameron Borthwick-Jackson (Oldham).

Silly season

Arbetet inför nästa säsong börjar nu trappas upp ordentligt.

…fortsatt ovisst gällande Henderson

Ja, även för säsongen 2019/20 har vi rykten att behandla. I Sheffield United vaktar Dean Henderson målet på lån från Manchester United. De båda klubbarna har emellertid ännu inte kommit överens om vad som ska ske när låneavtalet löper ut den 30 juni, rapporterar Guardian.

Sheffield United gör en oväntat bra säsong och är med i kampen om Europaplatserna. Om United då vägrar förlänga Hendersons lån skulle klubben försämra en konkurrent.

Varför inga besked ännu har kommit är oklart. Kanske handlar det bara om att klubbarna förhandlar om kompensation. Klart är hur som helst att Manchester United knappast skulle komma ur det hela med hedern i behåll ifall Henderson inte får avsluta säsongen i Sheffield. Att utnyttja situationen skulle kanske inte strida mot de faktiska reglerna men det skulle strida mot all form av fair play och mycket av den goodwill som klubben har skaffat sig under coronakrisen skulle då raderas.

…Sancho vill lämna Dortmund

Enligt Mark Ogden på ESPN kan Manchester United och Chelsea bli coronakrisens vinnare. Där Liverpool och Manchester city av olika anledningar kan få svårt att förstärka sina trupper inför nästa säsong har United och Chelsea ha större möjligheter att agera på transfermarknaden.

Enligt Ogden ska United leda kampen både om Borussia Dortmunds Jadon Sancho och Birminghams Jude Bellingham. Donny van de Beek från Ajax nämns också som en möjlig värvning.

På tal om Sancho så ska engelsmannen nu ha bestämt sig för att han vill lämna Borussia Dortmund efter den här säsongen. Detta enligt Goals Ronan Murphy, som hänvisar till tyska Sport Bild.

…United jobbar hårt på Havertz

Stannar vi i Tyskland så menar Sky Germany (återgivet av Sport Witness) att United har goda chanser att värva Kai Havertz i sommar. United ska ha arbetat hårt på affären och ska definitivt vara ett alternativ för spelaren.

…Batlle och Navarro

Om herrlaget blickar mot Tyskland så förefaller det vara så att damlaget har ögonen på Spanien. De spanska landslagsspelarna Ona Batlle (ytterback) och Eva Navarro (anfallare) kommer mest troligt lämna Levante på fri transfer. Reglerna i Spanien – som är kritiserade – säger att spanska klubbar måste betala en övergångssumma på 500 000 euro för fria agenter, vilket inte berör utländska klubbar.

Enligt El Confidencial ska United vara intresserade av både Batlle och Navarro. Intresset för Navarro har vi tagit upp tidigare. Det handlar om två unga spelare. Navarro fyllde 19 år i januari medan Battle just idag firar sin 20-årsdag.

Det har även rapporterats att huvudtränaren Casey Stoney studerar spanska, i förberedelse för spansktalande nyförvärv.

Europa League-slutspel kanske i Frankfurt

Mer och mer tyder på att Europa League från och med kvartsfinalerna kommer att avgöras genom en miniturnering i Frankfurt. Detta rapporteras både av BBC och ESPN.

Mest troligt är att kvartsfinalerna, semifinalerna och finalen kommer att avgöras i enkelmöten. Uefa förefaller också förespråka att de återstående åttondelsfinalerna spelas i Frankfurt men där väntas klubbar som då går miste om hemmaplansfördel protestera.

Europa League-finalen skulle egentligen ha spelats i Gdansk. Att Frankfurt nu föreslås som spelplats beror på att Frankfurt har bättre anpassad infrastruktur för att hantera åtta besökande klubbar.

Besked i frågan väntas på onsdag i nästa vecka (17 juni), då Uefas exekutiva kommitté har möte.

CAS-beslut under första halvan av juli

CAS-rättegången gällande Manchester citys avstängning från Champions League är nu avslutad, meddelar CAS. Idrottens skiljedomstol säger också att domen i frågan kommer att meddelas under första halvan av juli.

Det var i februari som Uefa meddelade att city stängs av från Champions League de två kommande säsongerna. Detta för brott mot financial fair play-reglerna. Om CAS upprätthåller domen innebär det att ligafemman i England får delta i Champions League nästa säsong.

Om Uefa istället går på fuskarnas linje så kan det potentiellt vara dödsdomen för financial fair play.

Andradivisionen och FA Youth Cup

På tal om fuskare så är det förstås fusk att Arsenal spelar i Premier League, då de flyttades upp till förstadivisionen trots att det inte var berättigat på sportsliga grunder. Manchester United däremot förtjänade sin plats i förstadivisionen genom att vinna andradivisionen 1975. På vår sida om Uniteds övriga titlar kan ni läsa om den säsongen.

Vi går också igenom Uniteds triumfer i FA Youth Cup, där vi har varit mesta mästare genom hela turneringens historia. I cupen har spelare som Duncan Edwards, Bobby Charlton, George Best, David Beckham och Ryan Giggs fostrats.

Manchester Uniteds övriga titlar (andradivisionen och FA Youth Cup)