Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Bournemouth

Embed from Getty Images

Tre raka vinster ska imorgon bli fyra när Manchester United tar emot Bournemouth på Old Trafford. Förutsättningarna för seger kunde inte vara mycket bättre. United är i toppform medan Bournemouth är ligans formsvagaste lag.

Det är den 4 juli imorgon. Det betyder att det firas i… England. På lördagen öppnar nämligen pubarna igen. Att det sker på en lördag är givetvis vansinnigt korkat men det är vad det är. Någon påverkan på morgondagens match ska det inte ha, men det är ett steg tillbaka till normaliteten.

Matchen är viktig, både för United och Bournemouth. En seger innebär att United, åtminstone i några timmar, passerar Chelsea (i teorin kan vi även passera Leicester, men då ska de förlora stort mot Crystal Palace samtidigt som vi vinner större). Samtidigt är Bournemouth i desperat behov av poäng om de har tänkt spela i Premier League nästa säsong.

Manchester United

Manchester United kommer till spel med, i ligan, två imponerande vinster färskt i minnet. Inräknat FA-cupen har vi en vinstsvit på tre och i alla turneringar har vi elva vinster, fyra oavgjorda och ingen förlust sedan januari. Målskyttet har delats broderligt och alla de ordinarie offensiva spelarna har bidragit med mål eller assist under sommaren.

Phil Jones och Axel Tuanzebe är kvar på skadelistan. Utöver det sa Ole Gunnar Solskjaer på dagens presskonferens att någon eller några spelare har småproblem efter segern mot Brighton. Därmed kan det bli någon ändring i startelvan, menade managern.

Solskjaer avslöjade emellertid inget om vilka ändringar det kan bli tal om. Så utgångstipset får bli att United matchar samma elva som i vinsterna mot Sheffield United och Brighton. Solskjaer påpekade att han har många anledningar att ge dessa spelare fortsatt förtroende.

Tittar vi på spelschemat finns det heller ingen egentlig anledning att vila spelare imorgon. Spel tisdag och lördag ska inte vara något problem, allra helst inte med fem möjliga byten. Vi har dessutom långvila inför nästa match, som spelas först på torsdag.

Embed from Getty Images

Jag skulle gärna se Brandon Williams komma in som vänsterback men Solskjaer verkar ha bestämt sig för att Luke Shaw är vänsterbacken som gäller. Offensivt kan det kanske vara lämpligt att ta det lite försiktigt med Mason Greenwood. Där är det alltid svårt att veta hur Solskjaer resonerar.

Om vi gör någon ändring är det nog för att någon spelare behöver vila och vem det i så fall skulle vara är omöjligt att veta.

Möjlig startelva:

Bournemouth

Om humöret är på topp i United så kan inte detsamma sägas om Bournemouth. “Vi är män i omklädningsrummet men spelade som barn,” sa Steve Cook efter den förnedrande 4-1-förlusten mot Newcastle senast.

Managern Eddie Howe var mindre belåten med det uttalandet. “Jag tycker inte att [den kommentaren] hjälper oss. Jag tycker att när vi inte presterar bra behöver allting vara internt.”

Bournemouth har länge presterat långt över sin status. Nu tyder emellertid mycket på att deras tid i Premier League är över och det skulle inte förvåna ifall vägen tillbaka blir väldigt lång. Visst, de har bara en poäng upp till Watford på säker mark. Detta till trots bedömer till exempel Fivethirtyeight att sannolikheten för att de blir nedflyttade är 86 procent.

Efter fotbollens återupptagande har Bournemouth idel förluster och stopptidsreduceringen mot Newcastle senast är det enda målet de har mäktat med i sommar. Även före uppehållet var formen usel och de har bara tagit en poäng på de sju senaste matcherna.

Embed from Getty Images

Lloyd Kelly gjorde sin första match från start mot Newcastle och fick beröm av Howe “Jag tycker att Lloyd gjorde det bra. Jag tycker att han använde bollen bra, försvarade bra, atletiskt var han bra.”

Nu räcker det nog inte till spel mot Manchester United ändå. En som definitivt inte kommer til spel är lagets bästa målskytt, Callum Wilson, som är avstängd. Precis som United har Bournemouth ett par spelare som är tveksamma till spel men Howe ville inte avslöja vilka spelare det handlar om.

Den vanligaste formationen för Howe är 4-4-2 men mot topplagen skiftar han gärna till 4-5-1. I senaste matchen mot United valde han dock en 4-4-2-formation, så det kan tänkas att han kör så även imorgon.

Det United behöver se upp med är de fasta situationerna. Bournemouth har inte gjort mål i öppet spel på nästan sex timmar och 16 av deras 30 ligamål den här säsongen har kommit på en fast situation.

Möjlig startelva:

Historik

I höstas förlorade United i Bournemouth i en av säsongens allra sämsta insatser. Joshua King gjorde det enda målet i en match vi bara vill glömma.

Annars har Bournemouth varit en enkel motståndare för United. Före förlusten i höstas hade vi sex vinster och en oavgjord på de sju senaste.

Visste ni att…

  • Bournemouth har aldrig vunnit borta mot Manchester United. De åtta matcherna i historien har resulterat i sju Unitedvinster och en oavgjord.
  • Bournemouth har inte hållit nollan i ligan sedan 1-0-segern mot Chelsea i mitten av december. Det betyder 15 raka ligamatcher med insläppt mål.

Matchfakta

Manchester United
Bournemouth

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 33
Tid: Lördagen den 4 juli 2020, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: V Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador:

  • Jones (skadad, slutet juli)
  • Tuanzebe (skadad, september)
Tveksamma:

  • inga tveksamma
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 5:e14-10-851-3152
Hemma:3:e9-5-232-1232
Bästa målskytt: Martial, Rashford (14)
Disciplin: 59 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V8/3Man cityHPL2-0 
V12/3LASK LinzBEL5-0 
O19/6TottenhamBPL1-1 
V24/6Sheffield UHPL3-0 
V27/6NorwichBFA2-1[3]
V30/6BrightonBPL3-0 
[3] Efter förlängning.

Bournemouth

Skador:

  • Daniels (knä, inget datum)
  • Francis (knä, inget datum)
Tveksamma:

  • Surman (smäll)
Avstängda:

  • C Wilson (andra matchen av två)
Position: 19:e7-6-1930-5427
Borta:17:e3-1-1212-2710
Bästa målskytt: C Wilson (8)
Disciplin: 65 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F22/2BurnleyBPL0-3 
O29/2ChelseaHPL2-2 
F7/3LiverpoolBPL1-2 
F20/6C PalaceHPL0-2 
F24/6WolvesBPL0-1 
F1/7NewcastleHPL1-4 

United mot Bournemouth

Totalt:  1711-3-334-14
Premier League:  96-1-217-8
Hemma:  87-1-021-3
SENASTE MÖTENA
V2018-04-18BPL2-0 
V2018-11-03BPL2-1 
V2018-12-30HPL4-1 
F2019-11-02BPL0-1 
SENASTE HEMMAMATCHER
V2016-05-17HPL3-1 
O2017-03-04HPL1-1 
V2017-12-13HPL1-0 
V2018-12-30HPL4-1 

Domare: Mike Dean

Assisterande: Bennett, Cann, fjärdedomare: Taylor, VAR: Mason, assisterande VAR: Holmes.
 M
PL 2019/20:24109406
PL 2018/19:29134558
PL totalt:50618805250164
Snitt (2018-20): 4,60,170,090,26
Alla domare 2018/19: 3,30,050,080,22
 MVOF
Dömt United:72391419
Dömt Bournemouth:19748
Res med oss till Manchester!