Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mittbacksjakt; Young om livet i Inter; Månadens mål

Igår var det stort mittfältsfokus när sillykarusellen körde igång. Idag följer vi istället vad som händer ett hack ner och vilka namn som uppges vara aktuella för backlinjen. Vidare kommer Ashley Young med ett uttalande som skvallrar om att han trivs nere i Italien.

I övrigt uppmärksammar vi månadens mål i United och att Nemanja Matic har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

Mittbacksfokus i sillysnacket

Mittbacksfrågan tycks ständigt vara i fokus när det gäller United, och tidningarna därute drar sig naturligtvis inte för att fläska på med rykten om vad som kan komma att ske i United på positionen.

Nathan Aké

Så sent som i lördags efter Uniteds seger mot Bournemouth på Old Trafford kunde vi få en hint om vad Ole Gunnar Solskjaer har för planer där bak. Kort efter slutsignalen, när spelare och tränare tackade varandra, var norrmannen framme hos Nathan Aké i motståndarlaget och sa följande:

“Vi behöver en vänsterfotad mittback, så fortsätt jobba på.”

Oavsett om det var sagt med glimten i ögat eller ej, är det svårt att bortse från att orden faktiskt kom ur hans mun. Det antyder ju faktiskt att vi kanske kan vänta oss något framöver, och enligt Telegraph är Solskjaer angelägen om att hitta en ersättare till klubbens ende vänsterfotade mittback, nämligen Marcos Rojo, som för tillfället är utlånad till Estudiantes hemma i Argentina.

Kalidou Koulibaly

Enligt Independent är Napolis fältherre, Kalidou Koulibaly ett namn som nämns i samma mening som United. Senegalesen har ryktats vara på väg bort under en längre tid, men har trots det stannat kvar i Neapel. Miguel Delaney på tidningen skriver nu att det kan bli en kamp mellan United och den ljusblå grannen i staden.

På grund av coronakrisen har också den ekonomiska handlingskraften sjunkit hos klubbarna, vilket i detta fall uppges ha påverkat Napolis värdering av Koulibaly, från £100 miljoner till £70 miljoner istället.

Andra namn som sägs finnas på Uniteds radar är Dayot Upamecano i RB Leipzig, Joe Rodon i Swansea, och Milan Skriniar i Inter.

Willy Kambwala

Vi fortsätter på mittbackstemat, men riktar istället fokus åt juniorerna och en potentiell värvning där. Enligt L’Equipe, här återgiven av Sport Witness, är Willy Kambwala i FC Sochaux, ett namn som intresserar United.

Fransmannen är blott 15 år gammal och spelar således fortfarande under ett juniorkontrakt i sin nuvarande klubb, men har även representerat landslaget på U16-nivå.

I nuläget uppges inte några direkta detaljer finnas att ta del av vad gäller en eventuell övergång. Det vi i alla fall vet är att Kambwala troligen skulle gå rätt in i Uniteds U18-trupp om han ansluter.

Young om livet i Inter

Ashley Young lämnade United i januari efter att Antonio Conte i Inter visat intresse för ytterbackens tjänster, och det verkar som att livet för 34-åringen flyter på tämligen bra nere i Italien.

Den före detta United-kaptenen berättar i en intervju till Sky Italia att han inte ångrar att han flyttade.

“Att få komma till Inter var en stor möjlighet för mig. Så fort jag hörde om intresset tänkte jag: ‘var signerar jag?’

https://twitter.com/ManUtdMEN/status/1280141953460404225

Young har stått för 10 framträdanden i Serie A och bidragit med två mål och lika många framspelningar. Och ska man ta hans ord på allvar är målsättningen för säsongen högt ställda.

“Vi är ett bra lag med fantastiska spelare och jag är övertygad om att vi kan vinna både ligan och Europa League, eller åtminstone en av dem. Vi hoppas att kunna avsluta säsongen med en titel.” 

Månadens mål

Inte nog med att Bruno Fernandes röstades fram till månadens spelare i United, portugisen kammade även hem priset för månadens mål, som blev 3-0-målet i bortasegern mot Brighton förra veckan. Nog för att det var Fernandes som avslutade anfallet, men visst får vi väl lov att tillskriva Mason Greenwood och Nemanja Matic ganska stor del i det också?

Matic skriver nytt kontrakt

På tal om Matic.

För den som har missat skrev serben på för tre nya år i den röda tröjan under dagen. Mer om det finns att läsa i artikeln nedan.

Officiellt: Nemanja Matic har skrivit på nytt kontrakt