Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Ivana Fuso klar för Manchester United

Manchester United fortsätter att presentera nyförvärv till damlaget. Under tisdagsförmiddagen kom nyheten att man kontrakterat den tyska U19-landslagskaptenen Ivana Fuso.

Igår nåddes vi av nyheten att den spanska ytterbacken Ona Batlle skrivit på ett tvåårskontrakt med Manchester United. Idag kom nästa transfernyhet. Ivana Fuso, lagkapten för de tyska U19-landslagsdamerna, ansluter från FC Basel. Precis som Batlle har Fuso skrivit på ett tvåårskontrakt med en ettårig klausul. Precis som igår väljer Manchester United att gardera sig och meddela att Fusos övergång kräver ett internationellt godkännande, något som i så gott som alla fall är en formalitet.

Ivana Fuso om sin övergång till Manchester United:

Jag är så glad att vara här. Det är en dröm som går i uppfyllelse att spela för en så stor klubb som Manchester United. Casey är en bra tränare och jag ser framemot att jobba med henne och resten av ledarstaben och att träffa laget. Det är första gången jag spelar i England. Ligan håller hög klass och jag vet att jag kommer att utvecklas som spelare i det här laget. Jag är redo att börja träna och göra jobbet inför nästa säsong.

Casey Stoney om Ivana Fuso:

Ivana är en talangfull, ung, offensiv spelare med mycket potential och jag är mycket glad att hon valt att skriva på. Hon är en intelligent spelare som är bra med boll och som kommer att tillföra mycket till vår offensiv. Jag är också imponerad över de ledaregenskaper hon visar sin unga ålder till trots och jag är säker på att hon kommer att passa bra in i vår trupp. Jag vill hälsa Ivana välkommen, vi ser alla framemot att jobba med henne.

Ivana Fuso är född den 12 mars 2001 i Salvador i Brasilien men flyttade som ung till Tyskland. Fuso fick sin fotbollsfostran i SV Böblingen och SC Freiburg där hon också fick göra sina första matcher i Frauen-Bundesliga. 2019 anslöt hon till FC Basel i den schweiziska högstaligan och när det kontraktet nu går ut väljer hon alltså att gå till Manchester United. Fuso har varit bofast i de tyska ungdomslandslagen och är som sagt lagkapten för U19-landslaget. I kvalet till U19-EM, som skulle ha spelats i Georgien i sommar, gjorde Fuso tre mål på tre matcher i det första kvalskedet. Det andra, den så kallade elitrundan, ställdes in på grund av Covid-19.

Från U17-landslagssammanhang har Fuso ett EM-silver från turneringen 2018 där hon även togs ut i turneringens lag. Fuso var även uttagen till U17-VM i Uruguay där Tyskland fick respass i kvartsfinalen mot Kanada.

Vi hälsar Ivana Fuso välkommen till Manchester United!

Ivana Fuso

Namn: Ivana Fuso
Född: Den 12 mars 2001 i Salvador, Brasilien
Position: Offensiv mittfältare/anfallare
Längd: 164 cm
Tidigare klubbar: SC Freiburg II (2017-18), SC Freiburg (2018-19, 2 ligamatcher/0 mål), FC Basel (2019-20, 13/6)