Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Ona Batlle klar för Manchester United

Birmingham City v Manchester United: Barclays FA WSL

Manchester Uniteds damlag har idag presenterat det andra nyförvärvet inför säsongen 2020/21. Det är den spanska landslagsytterbacken Ona Batlle som nu kan titulera sig Unitedspelare. Batlle har signerat ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år.

United noterar att internationellt godkännande krävs för att övergången ska bli formellt klar, men det ska näppeligen vara något problem.

Ona Battle säger:

Det är en ära och en glädje att signera för Manchester United, att arbeta med Casey och vara en del av det här laget är en fantastisk möjlighet. Att få chansen att komma till England och verkligen pusha mig själv som spelare är väldigt spännande. Jag kan inte bärga mig för att få träffa mina lagkamrater och hjälpa till att bidra till så mycket framgång jag kan.

Casey Stoney säger:

Ona är en spännande ung ytterback med fantastisk snabbhet och en riktig anfallsanda, hennes spelstil passar perfekt till filosofin vi har i klubben. Hon arbetar hårt och slog sig in i det spanska a-landslaget förra året, vilket illustrerar den talang hon besitter och jag vet att hon kommer att ha en riktig inverkan på oss. Det är fantastisk att Ona kommer till klubben och vi ser fram emot att arbeta med henne.

Ona Batlle föddes i den katalanska orten Vilassar de Mar sommaren 1999. Hon representerade Barcelona som ungdomsspelare och var även oanvänd avbytare i en Champions League-match där.

När Barcelona sommaren 2017 satsade på att värva mer etablerade spelare valde Batlle att lämna klubben. Hon flyttade till Madrid där hon skrev på för Madrid CFF, nykomlingar i högstadivisionen. Debuten kom som inhoppare i säsongens första match men snart hade hon spelat till sig en ordinarie plats och hon startade 26 av 30 ligamatcher under säsongen.

Det blev emellertid bara en säsong i Madrid. I juni 2018 signerade hon för Levante, där hon kom att spendera två säsonger som ordinarie. Den här säsongen slutade Levante på en fin tredjeplats i ligan. Nu lämnar hon alltså Spanien för en flytt till Manchester United.

Batlle har stor erfarenhet av landslagsspel sedan unga år. Hon har representerat ett mycket talangfullt Spanien i fem ungdomslandslagsturneringar, där det blev guld i U17-EM 2015 och U19-EM 2017. Hon var ordinarie i båda turneringarna och startade i båda finalerna. Batlle var en av fem försvarare som fick plats i turneringens lag 2017. I VM blev det brons i U17-mästerskapet 2016 och silver i U19-VM 2018.

A-landslandslaget har hon representerat vid fem tillfällen hittills. Debuten gjorde hon i maj 2019 men hon lämnades utanför VM-truppen samma år.

Vi välkomnar Ona Batlle till Manchester United!

Ona Batlle

Namn: Ona Batlle Pascual
Född: Den 10 juni 1999, i Vilassar de Mar, Katalonien, Spanien
Position: ytterback
Längd: 165 cm
Tidigare klubbar: Barcelona (2011-2017); Madrid CFF (2017-2018, 28 ligamatcher/0 mål); Levante (2018-2020, 39/3)
Landslag: 5 landskamper/0 mål
Titlar: U17-EM 2015 och U19-EM 2017

Batlle blir sommarens andra nyförvärv för United. I torsdags presenterades den engelska landslagsmittfältaren Lucy Staniforth. Tidigare idag blev det klart att Martin Ho tar över som assisterande tränare efter Glen Harris. Fler nyförvärv är alldeles säkert att vänta. Bland annat har United kopplats samman med Batlles gamla lagkamrat Eva Navarro, även om en del tyder på att hon vill stanna i Spanien.

Sedan tidigare vet vi också att Lizzie Arnot, Aurora Mikalsen och Aimee Palmer lämnar United. Ytterligare spelarförluster kan inte uteslutas.