Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Martin Ho ny assisterande manager för damlaget

Embed from Getty Images

Manchester United meddelade under måndagsförmiddagen att man utsett Martin Ho till ny assisterande manager för damlaget. Posten behövde fyllas då Glen Harris meddelat att han går i pension. 

Casey Stoney har varit Manchester Uniteds manager alltsedan damlaget bildades sommaren 2018. På posten som assisterande manager har det varit desto mer omsättning. På måndagen offentliggjorde klubben rekryteringen av Stoneys tredje assisterande manager på två år. Den här gången görs rekryteringen från de egna leden. Martin Ho, som den gångna säsongen varit assistent åt Charlotte Healy i United U21-lag, är den som ska agera högra hand åt Stoney framöver.

Ho har en bakgrund i både Everton och Liverpool. I Everton har han främst jobbat med klubbens pojkjuniorer men också som assisterande manager för klubbens damlag. I Liverpool hade Ho ansvaret för klubbens U21-lag på damsidan. Till United kom han inför förra säsongen.

Glen Harris, som varit Stoneys assisterande tränare sedan slutet av år 2018, väljer att gå i pension.

Casey Stoney om Martin Ho och Glen Harris:

Jag är glad att ha Martin som min assisterande coach den kommande säsongen. Han har mycket erfarenhet och jag har från nära håll fått följa hans utveckling som tränare. Han är en bra ledare och förstår värderingarna och kulturen i den här klubben, något som är viktigt. Jag ser framemot att inleda träningarna och försäsongen och sätta våra planer i verket.

Jag kan inte uttrycka nog med tacksamhet för det Glen gjort för klubben. Han kom in för 18 månader sedan när vi fortfarande sökte våra former som trupp och lag. Han spelade en stor roll tillsammans med resten av min stab då det gällde avancemanget till WSL och jag kommer att vara evigt tacksam för hans positiva sätt att då det gällde jobbet med spelarna. Från stabens och spelarnas sida vill jag tacka honom och önska honom goda pensionärsår.

Martin Ho om att bli assisterande manager:

Det är en ära att få bli en del av staben kring Manchester Uniteds damlag. Jag hyser stor respekt för Casey för det hon gjort både som manager och spelare och vill tacka henne för möjligheten hon gett mig. Jag ser framemot att jobba med henne och resten av staben inför en utmanande säsong i WSL.

Jag vill också tacka Charlotte Healy. Det var ett nöje att arbeta med henne under den senaste säsongen och hon gör ett strålande arbete med klubbens U21-spelare. Att ta fram och utveckla unga spelare är det Manchester United ska göra och tillsammans med Casey kommer jag att fortsätta stötta U21-laget och göra övergången mellan akademin och seniorlaget smidig.