Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Fernandes och Toone bäst / Ratcliffe ryter till / Ten Hag nåt för Bayern München?

Fredagens lite sena nyhetssvep samlar upp dagens nyheter från United. Vi kan rapporterar om att Bruno Fernandez och Ella Toone blivit utsedda till månadens spelare och att Sir Jim Ratcliffe ryter till mot ett skitigt Old Trafford. Sedan såklart lite Ten Hag-rykten. 

Fernandes och Toone bäst

Kanske inte så jätteförvånande hör vi att Bruno Fernandes är utsedd till månadens spelare för april i United. När många andra visat tveksam form och laget svajat är det kaptenen som hållit uppe nivån. Vi får hoppas att Fernandes blir kvar i klubben och kan få lite mer kvalitet runt omkring sig till nästa säsong. Väl värd månadens spelare!

I damlaget är det Ella Toone som åter står i centrum. Även Toone har varit att lita på i ett lag som blandar och ger. Nu är fokus på FA-cupfinal där vi hoppas även andra kliver fram och ser till att fånga in en titel till damerna denna säsong.

Ratcliffe ryter till

Vi har hört under veckan hört att Sir Jim Ratcliffe kommer att uppmana anställda i Manchester United att vara mer närvarande på jobbet. Nu hör vi också att han kallar vissa delar på Old Trafford och Carrington för skamfläckar. Det hela ska handla om att det är ostädat och osnyggt på flera ställen runt anläggningarna. Enligt The Athletic har Ratcliffe skickat ett mejl till anställda och påpekat saken.

Det ska handla om både IT-avdelningen och omklädningsrum. Ratcliffe menar att det inte skulle vara acceptabelt hos INEOS och menar att det är under standard för en organisation på Uniteds nivå. Det ger helt fel intryck till föräldrar, press, potentiella värvningar och andra menar Ratcliffe. Uttalandena ska enligt The Athletic ha tagits emot med blandade känslor. Vissa har sett det som förolämpande medan andra sägs välkomna en “uppläxning”.

Ten Hag något för Bayern München?

Vad är en fredag kväll utan lite rykten om Ten Hag. Bayern München är en av de klubbar som haft mest tränarbyten bland Europas ledande lag under lång tid. Thomas Tuchel kommer inte att bli kvar som det ser ut trots häng på Champions Leauge-titeln och det spekuleras hej vilt i tränare, allt ifrån Zidande till Joggi Löw.

Även Ten Hag har nu slängts in i leken och sedan tidigare vet vi att Thomas Tuchel förekommit i rykten att gå åt andra hållet. Det sägs att han vill till Premier Leauge. Kanske får vi se ett byte rakt av. Uppgifterna ska tas med en väldigt stor nypa salt.

Nottingham i blåsväder

Efter kritiken mot domarkåren i relation till VAR har Nottinghams tränare Esperito Santo och försvaren Neco Williams hamnat i blåsväder. De har blivit anklagade för “tjänstefel/dåligt uppförande” efter kommentar om domarna i efterspelet till matchen mot Everton den 21 april. De får nu till den 9 maj på sig att uttala sig. Även den före detta domaren Marc Cluttenberg som varit rådgivare åt Nottingham har blivit varnad för uttalanden efter matchen. Han har nu slutat sitt uppdrag.

Det hela handlar om tre straffsituationer som uppenbarligen blev för mycket för Nottingham efter förlusten. Nottingham är fortsatt inblandade i nedflyttningsstriden.

United betalar Ashworths juridiska kostnader

Vi har tidigare rapporterat om att Dan Ashwort vill dra Newcastle till skiljedom för att försöka komma loss från klubben och komma på plats hos United. The Athletic rapporterar om att United kommer att täcka Ashworths kostnader om han går vidare mot Newcastle i ärendet. Dock verkar det inte som United räknar med några snabba lösningar. Tidigast efter sommaren väntas Ashworth vara på plats.

Toones mål nomineras

Ella Toone är inte bara prisad som månadens spelare utan hennes fina mål mot Leicester är också nominerat till månadens mål. Hon fightas bland annat mot Chelseas Beever-Jones och före detta lagkamraten Alessia Russo.