Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Angel Gomes klar för Lille

Embed from Getty Images

Att Angel Gomes skulle lämna Manchester United har varit klart ett tag. Att nästa klubbadress skulle bli Lille har också känts tämligen klart. På söndagen bekräftade den franska ligafyran att man knutit upp 19-åringen på ett femårskontrakt. 

Angel Gomes sågs länge som Manchester Uniteds största egna talang på tid och evighet när han marscherade fram genom juniorleden. När han gjorde ligadebut den 21 maj 2017 gjorde han det som den yngste Unitedspelaren någonsin. Något genombrott under José Mourinho blev det inte och trots att Ole Gunnar Solskjaer valt att förlita sig på yngre, egna, spelare har Gomes inte fått det förtroende som till exempel Mason Greenwood och Brandon Williams fått. Gomes sorti kom därför inte som någon större överraskning den 1 juli. 

Gomes nekade under sommaren Uniteds kontraktserbjudande, förmodligen då klubben inte kunde eller ville garantera honom speltid. Under juli började franska Lille torna upp sig som nästa klubbadress och på söndagen bekräftade den franska ligafyran att man skrivit ett femårigt kontrakt med 19-årige Gomes. Samtidigt meddelar man också att man lånar ut honom till portugisiska Boavista under säsongen 2020-21.

Boavista, som inte verkar vara särdeles aktiva på Twitter, har å sin sida tidigare i veckan gått ut på Instagram med uppgiften om att Gomes kommer att ansluta på lån. Boavista slutade på 12:e plats i den 18 lag starka portugisiska ligan förra säsongen.

Vi önskar Angel Gomes lycka till!