Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Angel Gomes lämnar Manchester United

Embed from Getty Images

Angel Gomes tid i Manchester United är över. Detta bekräftar klubben på onsdagen. Gomes kontrakt med United löpte ut igår och han lämnar därmed klubben på fri transfer.

På Uniteds officiella hemsida skriver klubben att Gomes inte har accepterat det kontraktserbjudande han fick ”och har, följaktligen, lämnat klubben”. Vidare önskar United honom lycka till i framtiden och ”tackar honom för hans insatser för klubben”.

Gomes, nu 19 år gammal, blev den första spelaren född på 2000-talet att spela i Premier League. Detta när han debuterade i säsongsavslutningen mot Crystal Palace 2017. Han blev då också yngsta spelare sedan Duncan Edwards på 1950-talet att debutera för United.

Därefter har han fått göra ytterligare nio framträdanden i a-laget, varav sex den här säsongen.

Var Gomes har sin fotbollsframtid är i skrivande stund ovisst. Det har ryktats om Chelsea men de ryktena verkar inte stämma. Troligare är att han letar sig till en mindre klubb där chansen till speltid är större.

Vi önskar Angel Gomes lycka till framtiden!