Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Pereira lämnar i sommar; United och Bremen överens om Chong; Sancho huggen i sten

Idag får vi ett nyhetssvep som fokuserar på utgående spelare, där både Andreas Pereira (permanent) och Tahith Chong (lån) uppges lämna Manchester United. In då? Nej, där är det stilla för tiden, då Jadon Sanchos framtid förefaller vara som Dortmundspelare.

Annars har England fått en ny förbundskapten. Dessutom lite Mark Helm och träning inför Sevilla.

Pereira lämnar United

Det är den brasilianska webbsidan Esporte Interativo som påstår att Andreas Pereira kommer att lämna Manchester United inför nästa säsong. Ole Gunnar Solskjaer ska ha försökt övertyga Pereira om att stanna i klubben men den sparsamma speltiden i sommar har övertygat brasilianaren om att han bör byta klubb.

Pereira representeras av Kia Joorabchian och agenten uppges vara i kontakt med klubbar i Portugal, Spanien och Tyskland. Pereira har representerat Valencia på lån och president Peter Lim uppges välkomna en återkomst.

United och Bremen överens om Chong

Werder Bremen är nära att signera Tahith Chong, det rapportera både Bild och tyska Sky på fredagen. Den tyska klubben ska vara helt överens med United om ett ettårslån, där United betalar en stor del av Chongs lön. Tidigare har det spekulerats i ett tvåårslån men nu är det alltså snack om den vanligare låneperioden.

Övergången uppges kunna slutföras redan idag.

Hugget i sten att Sancho stannar i Dortmund

Borussia Dortmund fortsätter att använda ett väldigt tydligt språk när de pratar om Jadon Sancho. Idag är det klubbens VD Hans-Joachim Watzke som uttalar sig:

“Att Sancho stannar i Dortmund är hugget i sten.”

Att Dortmund har pratat lika tydligt om Ousmane Dembélé och Pierre-Emerick Aubameyang förs på tal men Watzke ser “ingen fara alls” för att det ska bli likadant med Sancho. De två tidigare spelarna bråkade sig bort från Dortmund medan Sancho ska vara lycklig i klubben.

Uniteds enda hopp förefaller vara att Sancho kräver ett klubbyte, men inget tyder just nu på att så kommer att ske.

Ny förbundskapten för England

Den före detta Manchester United-spelaren Phil Neville kommer att efterträdas av Sarina Wiegman som förbundskapten för det engelska damlandslaget. Neville kommer att fortsätta på posten till september nästa år, sedan tar Wiegman över.

Wiegman är idag förbundskapten för Nederländerna, som hon har lett till EM-guld och VM-silver, med Unitedspelaren Jackie Groenen i startelvan. Wiegman kommer fortsatt ha ansvaret för Nederländerna över OS nästa år.

Vem som leder Storbritannien i OS är fortfarande ovisst, men väldigt lite tyder på att det blir Neville.

Helms mål mot Salford

Igår rapporterade vi att Uniteds reservlag förlorade med 2-1 mot Salford City i säsongens första träningsmatch. Mark Helm gjorde Uniteds mål i matchen, på en fint placerad frispark, som ni ser nedan.

United själva har inte bekräftat varken slutresultat eller laguppställning men bjuder åtminstone på ett bildsvep från matchen.

Träning inför Sevilla

Vi avslutar idag med några bilder från dagens träning i Köln. I normalfallet inför en söndagsmatch skulle United ha hållit presskonferens på fredagen men den får vi först imorgon kväll den här gången. Klockan 19.00 imorgon (inte uteslutet att tiden ändras) ska Ole Gunnar Solskjaer och en ännu inte namngiven spelare prata med media.