Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rättegång på tisdag; Målvaktsutlåning?; Tränarrykte

Embed from Getty Images

Tidigare hette det ”inte en dag utan Jadon Sancho”. Nu är det istället ”inte en dag utan Harry Maguire”. På det ämnet ger vi er självklart det senaste, därefter plockar vi upp lite smånyheter och ett lite märkligt tränarrykte.

Maguires mål tas upp på tisdag

Ni kan historien i stora drag, så vi behöver inte gå in allt för detaljerat på vad som hänt Harry Maguire i Grekland de senaste dygnen.

Enligt The Guardian förväntades 27-åringen flugit hem till England igår kväll, men något som bekräftar det har vi ännu inte nåtts av.

Nya uppgifter som cirkulerar gällande händelseförloppet är dock att Maguires syster ska ha varit inblandad och blivit huggen med ett vasst föremål, varpå landslagsspelaren ska ha blivit rasande och då, gissningsvis, gått till angrepp. The Guardian hänvisar detta till lokala källor på Mykonos.

Som vi nämnde igår kommer målet tas upp på tisdag. Detta kommer då ske i grekisk domstol. Huvudpersonen själv uppges inte delta, utan kommer istället representeras av ett juridiskt team bestående av tre grekiska advokater samt ett juridiskt ombud, utsett av Manchester United.

Hela situationen ska dessutom ha gett Englands förbundskapten, Gareth Southgate, bryderier och oro då han är en förespråkare av ”ordentligt uppförande”.

Maguire är anklagad för misshandel samt förolämpning, men uppges neka till detta.

Kovar uppges aktuell för utlåning

Embed from Getty Images

Uniteds tjeckiske reservlagsmålvakt Matej Kovar uppges vara nära en utlåning, detta rapporterar den lokala tidningen Manchester Evening News.

Kovar ska, likt många andra, uppges vara aktuella för utlåningar eller försäljningar för att få värdefull speltid. Enligt tidningen ska bland annat Swindon Town i League Two vara intresserade av 20-åringen.

Kovar har tränat med A-laget vid flertalet tillfällen men har ännu inte debuterat.

Traore debuterade

Tidigare i veckan stod det klart att Uniteds reservlagsspelare Aliou Traore lånas ut till franska Caen. Redan igår debuterade den 19-årige mittältaren när laget tog emot Clermont på bortaplan i en match som slutade 0-0. Traore byttes in med 20 minuter kvar.

Conte sugen på United?

Antonio Conte förlorade Europa League-finalen med sitt Inter i fredags där Sevilla till slut drog det längsta strået. Enligt Juventus-korrespondenten Romeo Agresti talar nu mycket för att 51-åringen lämnar Milano-klubben. Ny klubbadress, i sådana fall? Oklart i nuläget. Enligt Agreti kan en paus vara aktuellt, men därefter sägs Conte kunna tänka sig att träna, just det, Manchester United…