Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Maguires version; Brandon Williams skadad; Dagens silly

I dagens nyhetssvep sätter vi tänderna i Harry Maguires version av vad som hände i Grekland för snart en vecka sedan. Vi läser också att han tillsvidare fortsätter som lagkapten. Vi rapporterar också om att Daley Blind igen haft problem med sitt hjärta, plus en del smånyheter till – bland annat dagens silly.

Maguires version

Ni vet vad det handlar om, vår lagkapten står anklagad för grov misshandel, våldsamt motstånd och mutförsök i Grekland, och igår kväll kom en hastig fällande dom som gav honom dryga 21 månaders villkorligt fängelse (att han skall behöva sitta i fängelse verkar dock väldigt osannolikt). Läs om domen i vår artikel från igår här.

Idag skall vi försöka gå igenom vad Maguire själv hävdar, då han och hans juridiska team är orubbliga i sin tro att alla anklagelser kommer släppas vid överklagan, då domen stressades igenom utan tillräcklig tid för försvaret att förbereda sig.

Det är en smula rörigt, men Maguires version är att hans syster Daisy svimmade efter att ha blivit injicerad med något av en grupp albanska män. När systern injicerats skall Maguire och hans vänner ha försökt få henne till säkerhet, men åtta civilklädda grekiska poliser skall ha trakasserat Maguire, försökt ha sparkat på hans ben och säga “din karriär är över”, något som Maguire skall ha skador som överensstämmer med. Maguire skall inte heller ha förstått att de var poliser, utan trodde att han och hans vänner blev rånade, och att de skador poliserna skall ha fått skall ha tillfogats då Maguire och hans vänner försvarade sig utan vetskapen att de var poliser. Maguire förnekar också helt att han skall ha försökt muta någon eller att han någonsin skall ha sagt “vet du vem jag är?”.

När överklagan kommer behandlas verkar i nuläget inte fastsatt, och det skrivs att det verkar kunna ta ett tag. Tills dess skall Maguires juridiska team ta fram rättsmedicinska bevis som visar att Maguires version stämmer. Man skall också komma med någon form av videobevis för att påvisa Maguires oskuld. Faktum är att i och med överklagan har domen ännu inte vunnit laga kraft, och “i enlighet med den grekiska rättsprocessen, (innebär) inlämnande av ett överklagande att den ursprungliga domen försvinner och domen ogiltigförklaras.” Det innebär alltså att Maguire återigen skall anses oskyldig tills motsatsen bevisats.

Källa: Manchester Evening News och ESPN.

Det exakta scenariot över vad som faktiskt har hänt är i nuläget omöjligt att veta, då versionen som polisen ger skiljer sig markant från vad Maguire och hans vänner säger. Att försvaret inte skall ha fått någon rimlig tid på sig att förbereda sig mot anklagelserna verkar dock tämligen klart, och det kan också vara värt att påpeka att Greklands polis är en av de mest korrupta i Europa (jag kan rekommendera lite Wikipedia om det här), utan att för den sakens skull veta eller påstå att korruption har någonting med den här saken att göra.

Fortsätter som kapten

Från The Guardian och Jamie Jackson läser vi att Harry Maguire fortfarande kommer vara Uniteds kapten, åtminstone den närmaste tiden. United skall återsamlas den 2 september för att påbörja förberedelserna inför nästa säsong, och före det kommer Ole Gunnar Solskjaer inte ta något beslut om att ta bort Maguire som kapten.

Brandon Williams skadad

Brandon Williams skulle för första gången ha varit med i den engelska U21-truppen, men en mindre fotskada sätter stopp för hans medverkan den här gången. Detta uppger United på sin hemsida.

Williams hade tidigare som högst varit med i den engelska U20-truppen.

Daley Blind föll ihop

Den förre Unitedspelaren Daley Blind föll ihop i slutet av Ajax träningsmatch mot Hertha Berlin igår. Holländaren fick för dryga halvåret sedan en liten defibrillator inopererad, då man upptäckte att han har ett tidigare ej upptäckt hjärtfel. Defibrillatorn kontrollerar och justerar Blinds hjärtrytm, men under matchen igår hände något som gjorde att han föll ihop på plan utan någon annan spelare i närheten. Exakt vad som gick fel med defibrillatorn verkar inte klart i nuläget, men enligt Ajax tränare Erik ten Hag mår Blind nu bra, men man så klart undersöka honom vidare. Blind kunde för egen maskin gå av planen.

https://twitter.com/UtdBreezy/status/1298398746607267843

Fortune till Reading?

Från Jonathan Lows twitter hämtar vi ryktet om att Quinton Fortune eventuellt är på väg att lämna sin roll som assisterande tränare i Manchester Uniteds U23-lag. Istället skall det vara en roll i Readings tränarstab som lockar.

Reading slutade på fjortonde plats i The Championship förra säsongen. Ännu är inget bekräftat.

Lindelöf till landslaget

Kanske inte så oväntat, men när Janne Andersson presenterade sin landslagstrupp tidigare idag var givetvis Victor Lindelöf med i truppen.

Dagens silly

Som vanligt under off season, lite silly.

Benoit Badiashile

United skall vara på mittbacksjakt, men Monaco ska ha förkastat ett bud på 25 miljoner euro för den 19-årige Benoit Badiashile.

Bouhafsi påstår att Monaco kommer förkasta alla bud för mittbacken, förutom om United kommer med ett bud på “Martialnivå”. Även Bayer Leverkusen skall vara intresserade av att värva spelaren.

Leo Messi

Nej, United är inte intresserade, säger Jamie Jackson.

United har kontaktat Messis pappa, säger Tancredi Palmeri.

Nej, United kommer inte värva Leo Messi, säger Gustav Brinck-Larsen.

Träningsmatch för U23

U23-laget har fortsatt förbereda sig för säsongen, med en vänskapsmatch mot Stoke. Något slutresultat vill klubben inte dela med sig av, men det ryktas att United vann med 1-0.