Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Septembermatcherna spikade: Lördagskväll för United i premiären

Vi har idag fått besked om när Premier League-matcherna i september ska spelas. För Manchester Uniteds del blir det två lördagsmatcher.

Ja, det blir bara två ligamatcher i september för Uniteds del. Detta sedan premiären mot Burnley blev framflyttad på grund av Uniteds Europa League-spel i augusti.

I premiären har United hemmamatch mot Crystal Palace och den matchen sparkar igång klockan 18.30 lördagen den 19 september. En vecka senare spelar United mot Brighton på bortaplan, då på den tidiga lördagstiden klockan 13.30.

Uniteds matcher i september:

  • Lördag 19 september 18.30: Crystal Palace (H)
  • 22-23 september: Ligacupen omgång 3 (kan inte bli torsdagsmatch på grund av efterföljande lördagsmatch)
  • Lördag 26 september 13.30: Brighton (B)
  • 29 september-1 oktober: Ligacupen omgång 4 (förutsätter avancemang)

Båda Uniteds matcher flyttas för tevesändning i England, vilket även garanterar att de visas i Sverige.

I veckan rapporterades det att samtliga matcher kommer att tevesändas tills publiken är tillbaka på läktarna. Det är emellertid inget som Premier League ens antyder när den första gruppen av matcher nu spikas. Vi får helt enkelt vänta och se om de tar sitt förnuft till fånga.

Ligan bekräftar däremot att Uniteds hemmamatch mot Arsenal (ursprungligen den 31 oktober) flyttas fram minst en dag. Detta då Arsenal spelar Europa League torsdagen före. Då United spelar Champions League veckan efter blir det mest troligt en söndagsmatch. Skulle United få en tisdagsmatch i Champions League så går inte det heller. Rimligen styrs det så att United får en onsdagsmatch i Champions League, men det återstår att se. Det sunda förnuftet får inte alltid tala.

Även Uniteds match mot Tottenham (ursprungligen den 3 oktober) kan bli en söndagsmatch. Detta ifall Tottenham går till playoff i Europa League-kvalet, vilket vi veta först den 24 september. Måndagsmatch är uteslutet då det sedan är landslagsuppehåll.

Spelschemat i sin helhet

Oktobermatcherna förväntas spikas runt den 11 september. I nästa vecka återkommer vi med vår årliga genomgång av när matcherna spikas.