Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba har testat positivt; Alla matcher på tv trots allt?; Wan-Bissaka i karantän

Embed from Getty Images

Paul Pogba har Covid-19. Det beskedet kom när den franska landslagstruppen presenterades under torsdagen. I väntan på att arenorna åter fylls med åskådare kommer nu uppgifter om att vi kanske, trots allt, får se fler matcher sändas live än tanken var från början. Ett koncept likt det från i somras, där vissa matcher sändes gratis, är dock inte att vänta. Vi konstaterar vidare att Daley Blind verkar må bra och att Aaron Wan-Bissaka verkar få spendera de kommande veckorna ensam.

Positivt virustest för Pogba

Paul Pogba har testat positivt för Covid-19. Den nyheten kom den franske förbundskaptenen Didier Deschamps med när han presenterade sin landslagstrupp till mötena med Sverige och Kroatien. Pogba var med i Deschamps ursprungliga trupp och lämnade ett test under onsdagen. Det gav positivt utslag när det analyserades under torsdagen. Pogba kommer nu att isolera sig själv i 14 dagar, vilket förstås medför att han inte heller finns tillgänglig för träning med United inför säsongspremiären.

Anthony Martial finns, för omväxlings skull, med i Deschamps trupp.

Alla matcher på tv?

När Premier League drog igång igen efter coronauppehållet gjorde man det genom att sända alla matcher live på tv. Detta som en följd av att inga åskådare släpps in på arenorna. Projektet kallades Project Restart och var en överenskommelse mellan sändande bolag och myndigheterna. I höst har budskapet varit att tv-utbudet ska återgå till hyfsat normala former, men att 30 matcher ska sändas utöver dom normalt avtalade.

Nu kommer dock The Times med uppgifter om att tv-bolagen trots allt kan tänkas sända alla matcher tills dess att arenorna till fullo öppnar för publik igen. Tidningen hänvisar till källor inom klubbarna och de sändande bolagen Sky och BT Sport ska förbereda sig på att sända matcherna om man ombeds göra det. Till skillnad från i somras ska dock inga matcher visas gratis.

The Times menar också att diskussioner pågår mellan klubbarna och myndigheterna kring överenskommelser om att ta in ett begränsat antal åskådare på ett säkert sätt under hösten. Exakt hur detta ska gå till finns det inga uppgifter om ännu.

Wan-Bissaka i karantän

På onsdag är det meningen att Manchester Uniteds spelare ska återsamlas för att inleda träningen inför säsongspremiären den 19 september. En spelare som inte kommer att vara med då är Aaron Wan-Bissaka som kommer att sitta i karantän. Högerbacken har spenderat delar av ledigheten i Dubai och Förenade Arabemiraten hör till de resmål som kräver karantän i 14 dagar av engelska myndigheter. The Guardian, som kommer med nyheten, uppger att man försökt verifiera huruvida Wan-Bissaka verkligen hade klubbens tillåtelse att åka till Dubai då karantänsbestämmelserna fanns redan vid tidpunkten för Uniteds möte med Sevilla.

Embed from Getty Images

Daley Blind mår bra

Det var i gårdagens nyhetssvep som vi rapporterade om obehagliga scener från träningsmatchen mellan Ajax och Herta Berlin. Den tidigare Unitedspelaren Daley Blind föll ihop med vad som rapporterades vara hjärtproblem. Glädjande nog tog sig Blind av planen för egen maskin och nu kommer han själv med en uppdatering på Twitter. Blind tackar för stödet han fått och skriver att han nu mår bra.

Provspelare nätade för reserverna

Det är, som vi också konstaterade igår, väldigt knappt med information om hur det verkligen går i damernas och reservernas/juniorernas träningsmatcher. Igår vann Manchester Uniteds reserver med 1-0 mot Stoke. Målskytt blev 18-årige Devon Arnold som uppenbarligen testar med laget. Arnold håller till vardags till i Yeovil och berättade själv, på sin Instagram, om sin bedrift. Att detta inte kommuniceras ut via officiella kanaler av klubben får sägas vara fortsatt oproffsigt.

Vi kan glädjande nog konstatera att resultatet från lördagens möte med Huddersfields reserver kommer att bli svårare att undanhålla. Den matchen kommer att visas live på MUTV med start klockan 16.00.

Jurado och Fernandes på ingång

Det har varit på gång ett tag, men nu verkar det definitivt att högerbacken Marc Jurado och vänsterbacken Alvaro Fernandes ansluter till Manchester Uniteds ungdomsled. Jurado landade i Manchester igår och kommer närmast från Barcelona. Han ska ha nobbat ett treårskontrakt från katalanerna och lär enligt Manchester Evening News inte bli särdeles dyr att lösa för United. Fernandes kommer närmast från Real Madrid och kommer att skriva på ett fyraårskontrakt, om vi ska tro MEN. Även han är kontraktslös och där ska det handla om kompensationspengar till spanjorerna.

Den här dagen…

…för 18 år sedan gjorde Rio Ferdinand debut för Manchester United.