Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Det senaste om Maguire; Fler TV-matcher live; Dagens silly

Så här på fredagskvällen kommer dagens nyhetssvep från Unitedvärlden. Vi uppdaterar er med det senaste om Harry Maguire, som är i klammeri med rättvisan i Grekland. Utöver det något positiva nyheter om tv-sända matcher, halvt positiva signaler om publik, dagens silly samt lite annat.

Det senaste om Maguire

Ja det går väl knappast att börja kvällens nyhetssvep utan att nämna Harry Maguire. Som vi skrev tidigare om idag blev han alltså arresterad i Grekland någon gång under småtimmarna natten till idag, något vi skrev om här.

Sedan dess har den grekiska polisen släppt ett uttalande, som vi citerar via Sky Sports.

”Tre utlänningar, 27, 28 och 29 år gamla, arresterades idag (21 augusti 2020) i Mykonos av poliser från Mykonos polisstation.

”Patrullerande poliser i Mykonosregionen ingrep och normaliserade en dispyt mellan medborgare, men tre av de inblandade utlänningarna i incidenten vände sig mot polisen och förolämpade och slog en polis med knytnävar.

”De tre utlänningarna togs till Mykonos polisstation, där de vid ankomst gjorde starkt motstånd, knuffade och slog tre poliser.

”En av de anhållna försökte sedan erbjuda pengar så att anhållandet av dem inte skulle slutföras. De arresterade (männen) togs till Syros åklagarmyndiget.”

Från Aftonbladet hämtar vi uppgiften att det skall vara Maguire som erbjöd pengar, alltså försökte muta, vilket också straffrättsligt är det mest allvarliga juridiskt sett, med ett maxstraff på ett års fängelse.

Om det är så som ryktena säger, att Maguire faktiskt slagit en polis och sedan försökt muta sig fri, lär det inte bli speciellt enkelt att släta över saken. De tre männen skall behöva spendera ytterligare en natt i arresten.

Fler TV-matcher live

Nu till en roligare nyhet. Vi vet ju att Premier League inom ett område är extremt bakåtsträvande, nämligen i att de inte visar alla ligans matcher live på tv. För säsongen 2020/21 kommer antalet matcher som visas live i England dock ökas från 200 till 220, och vi förutsätter att även dessa matcher visas live i Sverige, även om vi inte kan garantera det.

Det skall dock enbart gälla säsongen som kommer, sedan lär det dras tillbaka igen. Och vi skall minnas att det alltså spelas 380 matcher på en säsong i Premier League, så det är alltså hela 160 stycken som tv-publiken inte får se live. Ovärdigt världens mest populära liga om ni frågar mig, och hur man rättfärdigar att människor som inte har råd att gå på livefotboll inte får chansen att se sitt lag på tv kan man ju fråga sig.

Fans från oktober – kanske…

Manchester United spelar sin första ligamatch nästa säsong helgen som innehåller den 19 september, exakt dag och tid fastslås senare. Redan nu vet vi dock att den matchen kommer spelas utan publik, då det enligt United själva kan tänkas vara publik på tidigast plats från oktober.

Det är, som ni så klart förstår, coronapandemin som fortsätter ställa till det. Detta gör också att vi tyvärr inte vet när det kan bli aktuellt att återuppta resor med supporterklubben.

Dagens silly

Som alltid diverse sillyrykten så här off season.

Gabriel

Lilles brasilianske mittback Gabriel är hett villebråd, då han sedan tidigare lockat till sig intresse från framförallt Arsenal men också Napoli.

Sent omsider skall nu United också gett sig in i leken, detta enligt Gianlica Di Marzio och Kaveh Solhekol, som också säger att PSG skall vara intresserade. Från The Athletics Laurie Whitwell låter det snarare som att United nämns för att Arsenal eller Napoli skall få tummen ur och slutföra övergången, medan Fabrizion Romano för bara en liten stund sen hävdade att Gabriel inte bestämt sig. Arsenal skall fortfarande ligga i förarsätet, United skall ha kontakt med Gabriels agenter men inte klubben än, och Napoli avvaktar sin eventuella försäljning av Koulibaly. Vem skall man tro på? Ingen vet.

Di’Shon Bernard

Den unge mittbacken lockar till sig intresse från Huddersfield, Coventry plus en onämnd belgisk klubb. United sägs fundera på om han skall lånas ut för ett år eller säljas permanent. Det ser alltså inte ut som att vi får se Bernard i United den här säsongen i alla fall.

De Gea i landslaget

Det var längesedan, men nu är det snart dags för landslagsfotboll igen. Igår fick vi veta att David de Gea är uttagen till det spanska landslagets matcher mot Tyskland och Ukraina i början av september.

Grattis Henke

Slutligen säger vi grattis till vår förre spelare, Henrik Larsson, som idag blivit klar som assisterande tränare i FC Barcelona. Landskrona, Högaborg, Falkenberg, Helsingborg, Ängelholm och till sist Helsingborg igen är alltså de klubbar han varit tränare (huvud eller assisterande) i tidigare.